moderat_fokus_pan
Sjudargården i Sigtuna

Här finns godkända bad i kommunen

Sigtuna kommun har två så kallade EU-bad med godkända gränsvärden.

centrum_artikel_host

Badsäsongen är igång och vill man inte bada i Midgårdsbadet så finns det så kallade EU-bad där vattenkvaliteten är tillräckligt hög för att det ska räknas som ett säkert bad utan risk för högre halter av algblomning bakterier. Bland annat kontrolleras tarmbakterier rapporterar Mitt i Stockholm:
– Avloppsvatten kan innehålla sjukdomsframkallande mikroorganismer som kan orsaka magsjuka om man sväljer det, säger Anette Hansen, utredare på Folkhälsomyndigheten, till tidningen.

Sigtuna kommuns två EU-bad med godkända nivåer just nu är Sjudargården och Steningebadet, fler bad kan läggas till listan när kontrollerna tar fart från kommunens sida. Det är dock inte alla bad som klassas som EU-bad, i länet finns ca 250 offentliga badplatser, av dem är det 81 som klassas som EU-bad enligt Mitt i.

skanela_helsida
connys_helsida
hockeyskola_helsida

Sydkorea vill lära av Sigtunas barnomsorg

Nyheter Sydkorea står inför en utmaning när det kommer till den minskande födelsetal i landet, och politikerna letar nu efter lösningar genom att satsa på högkvalitativ barnomsorg. För att hitta inspiration har de vänt sig till de nordiska länderna och specifikt till Sigtuna kommun i Sverige.

joes-helsida

Misstänkt för olaga intrång och hot greps av Polisen

Blåljus En man har gripits inom kommunen av polisen efter misstankar om olaga intrång och hot mot ett brottsoffer på hans före detta arbetsplats. Händelsen utspelade sig tidigt på morgonen den 18 september, då polisen snabbt agerade för att lösa fallet.

Långtidsarbetslösheten ökar

Nyheter Nyligen släppta arbetsmarknadsstatistik visar att långtidsarbetslösheten i Sigtuna kommun har ökat under den senaste månaden. Samtidigt har den jämfört med samma period föregående år minskat något, enligt rapporter från arbetsförmedlingen.

centrum_host_helsida

Inga fall av svinpest i kommunen

Nyheter Ett utbrott av afrikansk svinpest har satt svenska myndigheter på högsta beredskap. Med konsekvenser som hotar grisnäringen, friluftslivet, jaktsäsongen och skogsbruket, är det en utmaning som kräver både omedelbara åtgärder och samhällets samlade ansträngningar.

Morgonkollen

Notiser En kylig morgon välkomnar kommuninvånare idag med temperaturer som kryper ned till 4 grader. Det är dags att plocka fram höstjackan och varma handskar när du ger dig ut. Men vad har dagen att erbjuda i övrigt?

ica_helsida
defacto_helsida
moderat_fokus_helsida
sap_sep23_helsida

Morgonkollen

Notiser Sigtuna kommun, 15 september 2023 - Här är Morgonkollen med märsta.nu för den 15 september:

pantamera_avc_helsida

Ung Företagsamhet och Sigtuna kommun inspirerar nior att utforska framtiden och utmana fördomar om yrkesval

Nyheter Vilka fördomar och förväntningar finns det egentligen kring vem som väljer vilket yrke? Den frågan, tillsammans med många andra, ställs till kommunens alla 550 nior under temadagen "Framtidskoll," som arrangeras av Ung företagsamhet i samarbete med Sigtuna kommun. Lokala förebilder från olika yrkesroller kommer att dela med sig av sina erfarenheter och ge eleverna en unik inblick i arbetslivet.

nrh_sigtuna

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

connys
centrum_outsider_host
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
pantamera_out
socialdem_sep23_outsider
hockeyskola_outsider
joes_outsider
nrh
skanela_outsider
ica_outsider
moderat_bli_medlem