nationaldagen_pan
Sjudargården i Sigtuna

Här finns godkända bad i kommunen

Sigtuna kommun har två så kallade EU-bad med godkända gränsvärden.

centrum_artikel_host

Badsäsongen är igång och vill man inte bada i Midgårdsbadet så finns det så kallade EU-bad där vattenkvaliteten är tillräckligt hög för att det ska räknas som ett säkert bad utan risk för högre halter av algblomning bakterier. Bland annat kontrolleras tarmbakterier rapporterar Mitt i Stockholm:
– Avloppsvatten kan innehålla sjukdomsframkallande mikroorganismer som kan orsaka magsjuka om man sväljer det, säger Anette Hansen, utredare på Folkhälsomyndigheten, till tidningen.

Sigtuna kommuns två EU-bad med godkända nivåer just nu är Sjudargården och Steningebadet, fler bad kan läggas till listan när kontrollerna tar fart från kommunens sida. Det är dock inte alla bad som klassas som EU-bad, i länet finns ca 250 offentliga badplatser, av dem är det 81 som klassas som EU-bad enligt Mitt i.

connys_helsida
mp_helsida_eu
centrum_host_helsida
pantamera_avc_helsida

Snart sommaruppehåll för renoveringen av Stora Gatan

Notiser Renoveringsarbetet på Stora gatan fortskrider enligt plan och den sista etappen för denna omgång påbörjas den 17 maj och avslutas den 11 juni. Därefter görs ett uppehåll fram till augusti, och arbetet återupptas den 19 augusti.

seniormassa_pan

Uppmaning att spara vatten: Hög vattenförbrukning

Nyheter I norra Storstockholm går det åt ovanligt mycket dricksvatten just nu. Norrvatten, som förser 14 kommuner i området med dricksvatten, uppmanar nu både privatpersoner och verksamheter att spara på kranvattnet. Detta är nödvändigt för att vattenverket ska kunna producera tillräckligt med vatten för alla.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

connys
nationaldag_outsider
centrum_outsider_host
seniormassa_outsider
mp_eu_outsider
nrh_sigtuna
pantamera_out
eu_valet_outsider
ridskola_2020_outsider