helsida_bostad
Valborg i SigtunaFoto: Insändarbild

Här brinner första brasan på två år

För första gången på två år tändes en eld i Sigtuna och tusentals hade tagit sig till Strandpromenaden för att se brasan ute i fjärden.

centrum_artikel_host

Sigtunas firande var tillbaka med en bras i fjärden i höjd med Äventyrsgolfen på Strandpromenaden. Tusentals sigtunabor och andra kommuninvånare hade tagit sig till platsen för att se den första officiella brasan på två år. Inte sedan 2019 har det tänts brasor i kommunen och många andra platser i kommunen. En sigtunabo som märsta.nu varit i kontakt med berättar att stämningen var elektrisk och det var förväntan i luften.
– Vi har verkligen längtat efter detta, säger sigtunabon som även skickade en bild till redaktionen.

ungdomsarbete_helsida
defacto_helsida
pantamera_avc_helsida
centrum_sommar2022_helsida
toppbanner

Mariakyrkan fyllde 775 år

Kulturnyheter Nyligen fyllde Mariakyrkan i Sigtuna hela 775 år: - Fönstren är ett sätt att låta vår tid lämna sitt bidrag till byggnaden, säger kyrkoherden Jakob Tronêt till tidningen Världen Idag.

connys_helsida

Summer Squeeze utökas till två dagar

Kulturnyheter Sigtuna Summer Squeeze är tillbaka för tredje gången och för första gången är det ett pandemifritt evenemang: - Jag ser fram emot att möta Sigtunapubliken med den gamla ruinen som inramning. Min sommar har varit fylld av spelningar över hela Sverige och Sigtuna Summer Squeeze blir ett av mina sista sommar-gigg, säger gitarristen Janne Schaffer som uppträder på lördagen.

Mest klickat i juli

Nöjesnyheter Har du varit bortrest eller kanske kopplat bort från nyheterna i sommar? Lugn, här hittar du juli månads mest klickade.

Sigtunas rådhus öppnar upp för Pride-vigslar

Nöjesnyheter Sigtunas Rådhus kommer under Pride-veckan första veckan i augusti att öppna upp för drop-in-vigslar en dag: - Vi vill bidra till att sprida glädje och kärlek och stå stolta tillsammans i kärlekens tecken. Det gör vi bland annat genom att under Pride-veckan bjuda in till drop-in vigslar i Sveriges minsta och mysigaste rådhus, säger Anna Lakmaker, vd på Destination Sigtuna.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

centrum_sommar_outsider2022
arbete_outsider
nrh
swedol_outsider
connys
pantamera_out
ridskola_2020_outsider