centrum_panorama_hostshopping
Victoria testar goalballFoto: Pressbild/Sigtuna kommun

Här besöker Kronprinsessan Steningehöjden

Victoria och Daniel besökte Fritidsbanken och Steningehöjdens skola på onsdagen där de fick testa på Goalball.

centrum_artikel_host

Sigtuna Funkis är en ny satsning som Sigtuna kommun gör på funkisidrott. Goalball är en paralympisk gren och nu har även kronprinsessan Victoria testat på den då hon tillsammans med elever från 9C på Steningehöjdens skola fick vara med på ett spel. Maria Bernt är samordnare för Sigtuna Funkis.
– Personer med funktionsnedsättning har generellt sämre hälsa och större utmaningar än andra att ta del av fritidsaktiviteter och samhällslivet i stort. Det här måste vi förändra och förbättra. Jag kommer att jobba både med inkludering i generell fritidsverksamhet och med anpassad fritidsverksamhet. En del behöver vara i mindre grupper, ha långsammare tempo och fler ledare än i det generella fritidsutbudet, säger hon i ett pressmeddelande.

Stöttar Fritidsbanken
9C på Steningehöhdens skola har testat på både goalball och floorcurlingm, det senare fick Prins Daniel testa på med klassen. Bakgrunden till besöket var att Kronprissessparets Stiftelse ger bland annat ekonomiskt stöd till Fritidsbanken. Medel som gör insats för tusentals barn och unga i Sverige. Något som även Malin Bernt kan vidhålla.
– När jag var 14 år började jag spela rullstolsbasket. Det förändrade mitt liv. Jag blev sedd för den jag var och inte bara utifrån min funktionsnedsättning. Jag fick uppleva gemenskap och fick en tro på framtiden, att jag också kunde bli självständig och forma ett liv som jag ville leva. Min vision är att alla personer med funktionsnedsättning ska göra minst en aktivitet i veckan och ha minst en vän i sitt liv.

ica_helsida
centrum_host_helsida

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen med Märsta.nu, 27 maj: Väder, Kollektivtrafik, Trafik och Blåljusuppdateringar

pantamera_avc_helsida
pendelkaoset

Kraftigt reducerad pendeltågstrafik under fredagen

Notiser Stor personalbrist påverkar pendeltågstrafiken under fredagen den 26 maj. Resenärer ombeds vara medvetna om att pendeltågen kommer att gå med kraftigt reducerad trafik under dagen. Denna åtgärd beror på den aktuella bristen på personal.

mp_helsida

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen med märsta.nu - 26 maj: Väder, kollektivtrafik, blåljus och trafikuppdateringar,

defacto_helsida

Nu invigs Tandvårdshuset i Sigtuna

Nyheter Tandvårdshuset i Sigtuna inviger sina nyrenoverade lokaler idag, den 25 maj. Beläget på Olofsgatan 10 har detta tandvårdshus varit en viktig del av Sigtunas tandvårdssamhälle sedan slutet av 1990-talet. Innan det fungerade lokalerna som både en läkarmottagning och en vårdcentral. År 2020 slogs tre olika tandvårdskliniker samman och bildade den nuvarande verksamheten.

joes-helsida

Dörrarna stängs på pendeltågen för ett bekvämare ombordsklimat

Nyheter Från och med nästa vecka kommer pendeltågsresenärer behöva trycka på dörrknappen för att öppna dörrarna istället för att de öppnas automatiskt. Detta åtgärdas för att skapa ett bekvämare klimat ombord på tågen. För resenärer som behöver stöd eller ledsagning kommer det finnas möjlighet att beställa hjälp.

seniordag_helsida

Morgonkollen

Notiser Välkommen till Morgonkollen med märsta.nu! Här är de senaste uppdateringarna för dagen.

connys_helsida
karnkraft_m_topp

Morgonkollen

Notiser Morgonen den 23 maj presenterar märsta.nu en sammanfattning av vädret, trafikförhållandena och de senaste uppdateringarna om kollektivtrafiken.

nrh_sigtuna
EXTRA

Kvinna greps för grov fridskränkning i Märsta

Nyheter Ett brottsoffer lyckades fly från sin bostad för att larma polisen om att hans flickvän hotat och misshandlat honom. Polisen ingrep snabbt och grep gärningspersonen, som nu hålls anhållen misstänkt för grov fridskränkning.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

swedol_outsider
mp_outsider
ridskola_2020_outsider
nrh
connys
seniordag_outsider
centrum_outsider_host
joes_outsider
ica_outsider
pantamera_out