vinter_pan
Här prisas HeatFoto: Heat

Här är vinnarna från Näringslivsgalan

Näringslivsgalan var tillbaka efter pandemin och bland de prisade fanns Heat, Österby Gård och Sigtunahöjden.

centrum_artikel_host

Efter två år med pandemin och inställda galor var det igår dags för Näringslivsgalan i Scandinavian XPO. Sedan tidigare stod det klart att Per Taube utsetts till årets företagare och Erik Andersson Årets unga företagare. En välbesökt gala fick se pristagare för Årets Hållbarhetsföretag, Årets Besöksföretag, Årets innovatör och Årets nyetablering.

Österby gård med Saga Planting Svensson och Kristian Svensson utsågs till Årets hållbarhetsföretag med motiveringen att modern teknik stödjer uråldriga processer. Lotta Boman och Sigtunahöjden fick Årets Besöksnäringsföretag med motiveringen att man är orädd och har ett engagemang som sträcker sig långväga.

Till Årets innovatör utsågs Oscar Frez och Alexander Velu med företaget The Hills Yerba Mate där de har introducerat en produkt från Sydamerika i en relativt okänd marknad i Sverige. Slutligen prisades Daniel Wärnmark och Heat för att ha skapat en ordentlig impact i ett allt större upptagningsområde.

Konkurserna ökar med 59 procent i kommunen: Uppgifter från UC

Notiser Under de elva första månaderna i år har konkurserna i kommunen skjutit i höjden och nått en ökning på hela 59 procent jämfört med föregående år. Enligt färska siffror från UC, ett kreditupplysningsföretag, har antalet konkurser ökat dramatiskt från 29 till 46.

centrum_host_helsida

Taklagsfest vid Panattoni Park

Näringsliv Panattoni Park Rosersberg, en av Sveriges framstående logistikfastigheter, har nått en viktig milstolpe - takläggningen är nu avklarad. Med en yta på 40 000 kvm och belägen i Rosersberg norr om Stockholm, utgör detta projekt en strategisk satsning för Panattoni, en av Europas ledande utvecklare av moderna logistikfastigheter.

Ryanair utökar med linje till Kroatien från Arlanda

Näringsliv Ryanair planerar att utvidga sitt flygutbud från Arlanda när sommarprogrammet 2024 sparkar igång. Det nya tillskottet innebär en direktlinje till Dubrovnik i Kroatien, vilket markerar ett betydande steg för resenärer som söker upptäcka detta populära och internationellt kända turistmål.

storemore_helsida
connys_helsida

Supersnabbladdare öppnar på OKQ8 i Arlandastad

Näringsliv Skellefteå Kraft lanserade en supersnabbladdare med två laddpunkter. Det här initiativet är en del av en stor plan för att bygga ut elbilsladdningsinfrastrukturen i Sverige. Målet är att skapa landets största nätverk med 800 laddpunkter fördelade över 300 OKQ8-stationer senast 2026.

pantamera_avc_helsida

KICKS inviger lager i Rosersberg

Näringsliv KICKS Group har tagit ett stort steg framåt i sin logistikstruktur med invigningen av sitt högautomatiserade omnilager, en investering på 200 miljoner som nu är i full drift i Rosersberg.

oppethus_dec
nrh_sigtuna

Minskad tillgänglighet från Arlanda de senaste fem åren

Näringsliv En nyligen genomförd undersökning av tillgängligheten till Arlanda flygplats avslöjar en oroande trend för turismen till Sverige. Enligt analysen, utförd av Copenhagen Economics i samarbete med SEO Economic Research på uppdrag av Visit Sweden, Region Stockholm och Swedavia, har tillgängligheten till Arlanda från utlandet minskat med hela -25 procent mellan 2018 och 2023.

defacto_helsida

Norwegian fortsätter satsningen på Arlanda

Näringsliv Norwegian Airlines meddelar en betydande expansion av sitt linjenät på både Stockholm Arlanda Airport och Göteborg Landvetter Airport inför sommarprogrammet 2024. Sammanlagt lanserar Norwegian sex nya linjer, varav två är helt nya destinationer.

Stark efterfrågan för resor med Norwegian

Näringsliv Norwegian redovisar starka trafiksiffror för oktober med 2,1 miljoner passagerare och en imponerande kabinfaktor på 86,1 procent. Efterfrågan på flygresor var särskilt hög under höstlovsveckorna i Norden, då många reste till olika destinationer i Europa. Det är värt att notera att 99,4 procent av planerade flygningar genomfördes, vilket visar på hög regularitet.

ica_helsida
slottsby_helsida
joes-helsida
vinter_helsida

Meliva tar över Märsta Närvård

Näringsliv Meliva, en ledande vårdgivare i Sverige, har nyligen välkomnat två nya verksamheter, Kvartersakuten Mörby Centrum och Märsta Läkarhus/Märsta Närvård, till sitt nätverk.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

ica_outsider
connys
storemore_out
nrh
joes_outsider
pantamera_out
swedol_outsider
centrum_outsider_host
ridskola_2020_outsider
slottsby_outsider
vinter_outsider
oppethus_out