sap_feb_pan
Foto: Daniel Iskander

Här är ungdomsbrottligheten störst

Östra Norrbacka är det område i Sigtuna kommun som det finns flest lagförda ungdomar med nästan 13 procent.

centrum_artikel_host

SVT:s valkompassen har sammanställt statistik över ungdomskriminalitet i landet. I Stockholms län är kriminaliteten störst i stadsdelen Nordrona i Norrtälje följt av Smedby i Väsby och därefter Östra Norrbacka. Östra Norrbacka har 12,8 procent lagförda ungdomar mellan 15-19 år, motsvarande 14 personer.

Centrala Valsta är också med på listan men längre ner med 9,4 procent vilket är 10 personer. Dock är centrala Valsta överrepresenterat när det gäller andelen ungdomar med utländsk härkomst där 88,4 procent av de som är lagförda har utländsk härkomst. På Norrbacka är det drygt sex av tio. Sjudargården och Arenberga är två av områdena i kommunen med lägst andel lagförda ungdomar där siffran uppgår till 1,6 procent.

connys_helsida

Före detta finansregionsrådet lämnar sitt uppdrag

Nyheter Oppositionsregionrådet Irene Svenonius meddelade vid ett extrainsatt möte med den moderata regiongruppen i Stockholm att hon lämnar såväl sina uppdrag för Moderaterna i Region Stockholm som övriga uppdrag för Moderaterna. Efter sju år som gruppledare på heltid, varav sex år som finansregionråd (2017-2022) under en turbulent period för Stockholmsregionen.

fritidsbanken_sportlov
steningekompani_helsida
centrum_host_helsida
foraldranatverk_helsida
funkisfest_helsida

Trafikverket arbetar med att åtgärda potthål

Nyheter Trafikverket upplever för närvarande ökade problem med potthål på vägarna. Vägnätet är omfattande, vilket gör det till ett betydande arbete att åtgärda dessa problem. De stora vägarna som påverkas i kommunen inkluderar 263, 273 och 255, där det är särskilt många potthål mellan Märsta och Sigtuna i båda riktningarna.

A-traktorer fortsätter öka

Nyheter Den senaste utvecklingen inom användningen av A-traktorer i Sverige och särskilt i Sigtuna kommun visar en markant ökning under det senaste decenniet, med fortsatt tillväxt under 2023. Enligt nyligen publicerade siffror från Trafikanalys har antalet A-traktorer i Sigtuna ökat för tredje året i rad, vilket pekar på en stadigt växande trend i regionen.

pantamera_avc_helsida
sportlov
spedition_helsida

Nya insatser för att stoppa utbrottet av granbarkborre

Nyheter I kampen mot granbarkborren tar Sigtuna kommun nu ett aktivt steg genom att bekämpa dess spridning. I skogskanterna kan du möjligen se nedfällda granar, en del av det pågående arbetet med att förbereda inför granbarkborrens svärmningssäsong senare i vår.

skridskodisco_helsida

Gängkriminell greps på Arlanda

Nyheter En 31-årig man, känd som Foxtrotmannen, som varit jagad internationellt för flera grova brott, inklusive morden på två tonårspojkar i Stockholm, har gripits på Arlanda flygplats.

hamnplanen

Nya förslaget: Krögare får bekosta fastigheten

Nyheter Det tidigare förslaget om att Sigtuna kommun skulle bygga och förvalta en restaurang på Hamnplanen i Sigtuna har reviderats. I det nya förslaget söks en intressent som själv vill bekosta bygget och driva verksamheten.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

spedition_outsider
funkisfest_outsider
skridskodisco_outsider
stentekompani_outsider
connys
pantamera_out
nrh_sigtuna
foraldranatverk_outsider
ridskola_2020_outsider
centrum_outsider_host