karnkraft_m
Foto: Daniel Iskander

Här är ungdomsbrottligheten störst

Östra Norrbacka är det område i Sigtuna kommun som det finns flest lagförda ungdomar med nästan 13 procent.

centrum_artikel_host

SVT:s valkompassen har sammanställt statistik över ungdomskriminalitet i landet. I Stockholms län är kriminaliteten störst i stadsdelen Nordrona i Norrtälje följt av Smedby i Väsby och därefter Östra Norrbacka. Östra Norrbacka har 12,8 procent lagförda ungdomar mellan 15-19 år, motsvarande 14 personer.

Centrala Valsta är också med på listan men längre ner med 9,4 procent vilket är 10 personer. Dock är centrala Valsta överrepresenterat när det gäller andelen ungdomar med utländsk härkomst där 88,4 procent av de som är lagförda har utländsk härkomst. På Norrbacka är det drygt sex av tio. Sjudargården och Arenberga är två av områdena i kommunen med lägst andel lagförda ungdomar där siffran uppgår till 1,6 procent.

karnkraft_m_topp

Morgonkollen

Notiser I dagens morgonkoll med märsta.nu presenterar vi den senaste informationen om vädret, kollektivtrafiken och den senaste blåljusrapporten för Sigtuna kommun.

centrum_host_helsida
pantamera_avc_helsida

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen med Märsta.nu, 27 maj: Väder, Kollektivtrafik, Trafik och Blåljusuppdateringar

defacto_helsida
pendelkaoset

Kraftigt reducerad pendeltågstrafik under fredagen

Notiser Stor personalbrist påverkar pendeltågstrafiken under fredagen den 26 maj. Resenärer ombeds vara medvetna om att pendeltågen kommer att gå med kraftigt reducerad trafik under dagen. Denna åtgärd beror på den aktuella bristen på personal.

ica_helsida

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen med märsta.nu - 26 maj: Väder, kollektivtrafik, blåljus och trafikuppdateringar,

nrh_sigtuna

Nu invigs Tandvårdshuset i Sigtuna

Nyheter Tandvårdshuset i Sigtuna inviger sina nyrenoverade lokaler idag, den 25 maj. Beläget på Olofsgatan 10 har detta tandvårdshus varit en viktig del av Sigtunas tandvårdssamhälle sedan slutet av 1990-talet. Innan det fungerade lokalerna som både en läkarmottagning och en vårdcentral. År 2020 slogs tre olika tandvårdskliniker samman och bildade den nuvarande verksamheten.

mp_helsida

Dörrarna stängs på pendeltågen för ett bekvämare ombordsklimat

Nyheter Från och med nästa vecka kommer pendeltågsresenärer behöva trycka på dörrknappen för att öppna dörrarna istället för att de öppnas automatiskt. Detta åtgärdas för att skapa ett bekvämare klimat ombord på tågen. För resenärer som behöver stöd eller ledsagning kommer det finnas möjlighet att beställa hjälp.

seniordag_helsida

Morgonkollen

Notiser Välkommen till Morgonkollen med märsta.nu! Här är de senaste uppdateringarna för dagen.

joes-helsida
connys_helsida

Morgonkollen

Notiser Morgonen den 23 maj presenterar märsta.nu en sammanfattning av vädret, trafikförhållandena och de senaste uppdateringarna om kollektivtrafiken.

EXTRA

Kvinna greps för grov fridskränkning i Märsta

Nyheter Ett brottsoffer lyckades fly från sin bostad för att larma polisen om att hans flickvän hotat och misshandlat honom. Polisen ingrep snabbt och grep gärningspersonen, som nu hålls anhållen misstänkt för grov fridskränkning.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

nrh
seniordag_outsider
centrum_outsider_host
pantamera_out
joes_outsider
ridskola_2020_outsider
connys
swedol_outsider
ica_outsider
mp_outsider