eldsjal2024_pan
Foto: Genrebild/Daniel Iskander
Här skedde olyckorna i kommunenFoto: Nationella Viltolycksrådet

Här är risken stor för viltolycka

Den gångna veckan var det Nationella Viltolycksrådets insatsvecka för att uppmärksamma trafikanter på risken för viltolycka: - Det är oroande att viltolyckorna är så många. Det skapar både lidande för djur och människor och kostar samtidigt samhället stora summor pengar, säger Lars-Erik Nilsson, verksamhetsledare för Nationella Viltolycksrådet, i ett pressmeddelande.

centrum_artikel_host

Via Nationella Viltolycksrådets databas kan märsta.nu visa vart viltolyckorna inträffat i kommunen det senaste kvartalet. Sigtuna är mest olycksdrabbat med elva krockar, samtliga utom en har skett längs väg 263. Skepptuna har tio olyckor och där är det mest kring väg 273. I Märsta har fem olyckor rapporterats in, där är det omkring motorvägen det på småvägar där det finns tät skog. Odensala har två olyckor och Rosersberg tre.

Just nu är det hög risk att krocka med vilt. För att belysa detta genomförde Nationella Viltolycksrådet tillsammans med Polisen en insatsvecka 26 september-2 oktober. Man ville informera allmänhet kring välbesökta platser och man utförde även kontroller på olycksdrabbade sträckor. Nationella Viltolycksrådet uppmanar förare att vara vaksamma när man är ute på vägarna, särskilt vid skymning och gryning. Då är djuren som mest aktiva och de kan korsa vägarna när som helst och vart som helst, även inom tätbebyggt område.

EXTRA

Ungdomar slogs i Märsta

Blåljus Polis larmades till ett bråk i Märsta där ett 15-tal ungdomar ska ha varit inblandade strax före klockan 16.

centrum_host_helsida
mp_helsida_eu
EXTRA

Ytterligare beslag på Arlanda

Blåljus Gränspolisen har under söndagen upprättat ytterligare anmälningar om penningtvättsbrott, den andra denna helg då det i lördags också beslagtogs kontanter och klockor.

connys_helsida

Morgonkollen

Notiser Här är morgonkollen med uppdateringar från märsta.nu för den 21 april:

eldsjal2024_helsida
pantamera_avc_helsida

EPA-bil körde in i mur i Sigtuna

Blåljus Tidigt på eftermiddagen den 15 april rapporterades en trafikolycka i Sigtuna där en A-traktor påstås ha kört in i en mur längs Drottning Kristinas väg och Stora gatan. Polisen fick larm om händelsen vid 15-tiden på måndagen.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

eldsjal2024_out
mp_eu_outsider
centrum_outsider_host
ridskola_2020_outsider
pantamera_out
nrh_sigtuna
connys