moderat_pan_nov
Foto: Daniel Iskander
Godiskartan! Mörkare färg innebär fler bostäder inom 200 meters radie från barnens bostadsadresser.Foto: SCB

Här är godischanserna störst

Störst chans att samla på sig mycket godis har barnen på Sätuna. märsta.nu har sammanställt godismöjligheterna i din stadsdel med hjälp av siffror från SCB.

centrum_artikel_host

SCB har sammanställt hur stor möjlighet barn mellan 5-14 år har att samla på sig mycket godis. Statistiken bygger på att man har ett stort antal bostäder att knacka inom 200 meter från barnens adresser.

Sätuna är området i kommunen med bäst förutsättningar. Där finns det 540 bostäder inom radie av 200 meter från barnens bostäder. Det finns dessutom bara 143 barn mellan 5-14 år. Andra områden med stor godischans är Norrbacka, Tingvalla, Märstadal och Valsta. I Rosersberg har barnen 143 bostäder inom 200 meter. I Sigtuna är det centrala Sigtuna som har bäst förutsättningar med 166 bostäder inom 200 meter, dock är det 274 barn som ska dela på dessa bostäder.

Svårare är det på landsbygden, exempelvis har odensalabarnen bara sju bostäder inom 200 meter, Skepptuna/Lunda/Vidbo bara 4 bostäder och Sigtunas landsbygd norr/väster om staden har 20 bostäder som barnen har i sin närhet.

idol 2022

Albin föll i finalen

Nöjesnyheter Albin Tingwall räckte inte till i Idolfinalen utan fick ge sig mot Nike Sellmar: - Det gick inte att vinna mot Nike, det visste jag ju när jag fick reda på att jag skulle till final med henne, sa Albin till Aftonbladet.

dackskifte_helsida
pantamera_avc_helsida

Silverskatter ställs ut igen

Kulturnyheter Olika silverskatter ställs ut igen på Sigtuna Museum 1:a december: - Vikingatiden är ett begrepp laddat av spänning och äventyr. Med effektivare skepp och goda kontaktnät gav sig skandinaver ut på långa resor för handel och plundring. Om detta berättar vi i vår nya utställning, säger Ted Hesselbom, museichef för Sigtuna Museum & Art.

defacto_helsida
centrum_host_helsida
agy_oppethus
connys_helsida
höstlov

Stort intresse för musikproduktion

Kulturnyheter Ungdomar i kommunen har stort intresse för musikproduktion och under Höstlovet arrangeras en kurs inom området: - Eftersom vår terminskurs i musikproduktion på kulturskolan är fullbokad och intresset är så stort, ville vi skapa den här möjligheten under höstlovet, säger Beata Alving, kulturskolechef i Sigtuna kommun.

moderat_pan_helsida
advent_kyrka_helsida

Eatery hade bästa räkmackan

Nöjesnyheter Eatery på Arlanda hade den bästa räkmackan när sigtunabon Catarina König och "Matgeek" testade räkmackor på onsdagen inför Räkmackans dag som är idag fredag.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

connys
nrh
centrum_outsider_host
dackskifteoutsider
pantamera_out
kyrka_outsider_advent
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider