eu_valet_panorama
Foto: Daniel Iskander
Godiskartan! Mörkare färg innebär fler bostäder inom 200 meters radie från barnens bostadsadresser.Foto: SCB

Här är godischanserna störst

Störst chans att samla på sig mycket godis har barnen på Sätuna. märsta.nu har sammanställt godismöjligheterna i din stadsdel med hjälp av siffror från SCB.

centrum_artikel_host

SCB har sammanställt hur stor möjlighet barn mellan 5-14 år har att samla på sig mycket godis. Statistiken bygger på att man har ett stort antal bostäder att knacka inom 200 meter från barnens adresser.

Sätuna är området i kommunen med bäst förutsättningar. Där finns det 540 bostäder inom radie av 200 meter från barnens bostäder. Det finns dessutom bara 143 barn mellan 5-14 år. Andra områden med stor godischans är Norrbacka, Tingvalla, Märstadal och Valsta. I Rosersberg har barnen 143 bostäder inom 200 meter. I Sigtuna är det centrala Sigtuna som har bäst förutsättningar med 166 bostäder inom 200 meter, dock är det 274 barn som ska dela på dessa bostäder.

Svårare är det på landsbygden, exempelvis har odensalabarnen bara sju bostäder inom 200 meter, Skepptuna/Lunda/Vidbo bara 4 bostäder och Sigtunas landsbygd norr/väster om staden har 20 bostäder som barnen har i sin närhet.

connys_helsida
eldsjal2024_helsida

Nytt koncept för Sigtuna Möte

Nöjesnyheter Sigtuna Möte, en årlig tradition med sina rötter i det sista jordbruksmötet från 1912, tar i år en annorlunda form. Istället för två dagars marknad har arrangörerna valt att koncentrera allt till en enda dag – lördagen den 31 augusti.

Över 700 nya svenska medborgare i kommunen

Kulturnyheter Under 2023 fick över 700 invånare i Sigtuna kommun möjligheten att kalla sig svenska medborgare. För att fira denna viktiga milstolpe bjuder kommunen in till den årliga medborgarskapsceremonin på Borgmästarängen den 6 juni, Sveriges nationaldag.

pantamera_avc_helsida
centrum_host_helsida
bygdensdag_helsida

Nu träder nya öppettider i kraft

Kulturnyheter Biblioteket i Märstas nya öppettider trädde i kraft under månaden: - Vi förstår att många tycker att det är tråkigt och vi har gjort vårt bästa för att hitta det alternativ som vi hoppas ska påverka våra besökare minst efter att ha studerat besöksstatistiken. Men förändringen kommer självklart ändå att märkas av för våra besökare, det är oundvikligt, säger bibliotekschef Åsa Veghed.

sigtunakampen_helsida
mp_helsida_eu

Nu ger förre polischefen ut bok om kriminaliteten i Märsta

Kulturnyheter Christoffer Bohman, en tidigare polischef, avslöjar i sin kommande bok "Hundra in i döden" den växande oorganiserade gängkriminaliteten i Sverige. Med ett unikt inifrånperspektiv beskriver han dramatiska händelser från knarkbeslag till dödligt våld, och belyser samtidens komplexa kriminella landskap.

Babblarna kommer till Kulturum

Kulturnyheter Babblarna kommer till Märsta den 28 december med en sprakande föreställning i Kulturum. Efter att ha genomfört imponerande 950 färgglada föreställningar tar de med sig något nytt och spännande för de små: ”Babblarna & Tjingeling-affären”.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

eu_valet_outsider
sigtunakampen_outsider
eldsjal2024_out
bygdensdag_outsider
mp_eu_outsider
nrh_sigtuna
centrum_outsider_host
ridskola_2020_outsider
pantamera_out
connys