defacto_pan2020
Foto: Daniel Iskander
Godiskartan! Mörkare färg innebär fler bostäder inom 200 meters radie från barnens bostadsadresser.Foto: SCB

Här är godischanserna störst

Störst chans att samla på sig mycket godis har barnen på Sätuna. märsta.nu har sammanställt godismöjligheterna i din stadsdel med hjälp av siffror från SCB.

centrum_artikel_host

SCB har sammanställt hur stor möjlighet barn mellan 5-14 år har att samla på sig mycket godis. Statistiken bygger på att man har ett stort antal bostäder att knacka inom 200 meter från barnens adresser.

Sätuna är området i kommunen med bäst förutsättningar. Där finns det 540 bostäder inom radie av 200 meter från barnens bostäder. Det finns dessutom bara 143 barn mellan 5-14 år. Andra områden med stor godischans är Norrbacka, Tingvalla, Märstadal och Valsta. I Rosersberg har barnen 143 bostäder inom 200 meter. I Sigtuna är det centrala Sigtuna som har bäst förutsättningar med 166 bostäder inom 200 meter, dock är det 274 barn som ska dela på dessa bostäder.

Svårare är det på landsbygden, exempelvis har odensalabarnen bara sju bostäder inom 200 meter, Skepptuna/Lunda/Vidbo bara 4 bostäder och Sigtunas landsbygd norr/väster om staden har 20 bostäder som barnen har i sin närhet.

ica_helsida
connys_helsida
joes-helsida

Vill skapa en inbjudande byggnad

Kulturnyheter Arkitektbyrån White som fått uppdraget att bygga det nya kultur- och aktivitetscentret i Valsta har som mål att skapa en uttrycksfull och inbjudande byggnad med fokus på delaktighet och trygghet.

pantamera_avc_helsida

Fritidsbanken firar ett år i Humbacken

Nöjesnyheter På lördag firar Fritidsbanken ett år i kommunen och i samband med det kommer man finnas i Humbacken: - Totalt har vi lånat ut över 13 500 sport- och fritidsprylar till över 6 000 personer i alla åldrar som aktiverat sig fysiskt på sin fritid, berättar Ola Holmberg, platschef på Fritidsbanken.

dack_helsida

Sigtunabo ger ut ny bok om skolan

Kulturnyheter Sigtunabon John Steinberg som är fil.dr. i pedagogik vid Uppsala Universitet har gett ut en ny bok som vänder sig till lärare "Elevers lärande - Handledning i klassrummet".

defacto_helsida
centrum_host_helsida

Arlandasamlingars arkiv hamnar i Gävle

Kulturnyheter Järnvägsmuseet i Gävle får en del av Arlandasamlingarna: - Det är mest praktiskt eftersom vi har ytterligare ett arkiv här, det vill säga det järnvägshistoriska, säger Kjell Åström, samlingschef, till SVT Gävleborg.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

ridskola_2020_outsider
joes_outsider
nrh
swedol_outsider
dack_outsider
ica_outsider
pantamera_out
centrum_outsider_host
connys