valstadagen_pan
Foto: Pressbild/Cambio Vaccin
Vaccinationsgraden i SigtunaFoto: Newsworthy
Vaccinationsgrad i Märsta Foto: Newsworthy

Så många är vaccinerade i din stadsdel

Vaccinationsläget i kommunen skiljer sig kraftigt åt som märsta.nu rapporterat om. I delar av Sigtuna är det nästan 90 procent, i Valsta bara 50 procent.

centrum_artikel_host

Newsworthy har sammanställt siffror från FHM som visar vaccinationsläget i kommunen baserat på stadsdel. Där framgår att över 80 procent i alla av Sigtunas stadsdelar tagit minst en dos. I Märsta varierar det stort. I Odensala har 84 procent tagit en dos, i Valsta bara 50 procent.
– Är vaccinationsgraden jämnt fördelad blir det svårare för smittan att spridas, säger Tom Britton, professor i matematisk statistik vid Stockholms universitet.

Nästa vecka hävs stora delar av restriktionerna som legat över vårt samhälle i över 15 månader.
– Finns det områden med mindre vaccintäckning kan smittan fortsätta att spridas där. Är vaccinationsgraden jämnt fördelad blir det svårare för smittan, säger Tom Britton.

Region Stockholm satsar på att öka vaccineringen i områden med låg andel vaccinerade. I helgen var en vaccinbuss i Valsta i samband med Skördedagen.
– Om vi har två områden, ett med 70 procents vaccinationstäckning och ett med 90 procents, är det en större vinst att öka andelen vaccinerade i området med lägre täckning. Du tjänar mer på varje vaccindos för att pressa ner smittspridningen kan man säga, fortsätter Britton.

Brittom poängterar att vaccinen inte är helt perfekta, det innebär att om man ska ha en immunitet på 80 procent så måste man vaccinera fler än 80 procent, närmare 90 procent. Befolkningen under 18 år är inte medräknad i siffrorna.

Wenngarns_cafe_helsida

Morgonkollen

Notiser I dagens Morgonkollen med märsta.nu presenterar vi de senaste uppdateringarna om vädret, kollektivtrafiken, trafiksituationen och blåljusrapporter i Märsta.

sommar i sigtuna kommun

Nyrenoverade Midgårdsbadet öppnar på fredag

Nyheter På fredag öppnar Midgårdsbadet som renoverats inför den kommande sommaren med en ny vattenreningsteknik: - Jag är oerhört glad och nöjd över att vi fått till den nya biologiska badvattenreningen på utebadet. Det innebär att vi nu kan fortsätta att leverera ett bra badvatten de kommande 20-30 åren, för så länge håller det här nya reningssystemet, och vara det uppskattade vattenhål som så många besöker varje sommar, säger bad och simhallschefen Tapani Röyttä.

mp_helsida
centrum_host_helsida

Villainbrott i Sigtuna

Blåljus Ett säkerhetsbolag slog larm till polisen efter att ha mottagit ett kameralarm om ett pågående inbrott i en villa belägen i Sigtuna. En okänd person hade lyckats ta sig in i bostaden genom baksidan, vilket ledde till att det uppstod skador inomhus. Vid polisens ankomst fanns ingen person kvar på platsen.

valstadagen

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen med märsta.nu om det senaste vädret, blåljushändelser, kollektivtrafiken och trafiksituationen i kommunen. Här är en sammanfattning av morgonens nyheter:

elon_helsida
nrh_sigtuna
joes-helsida

Morgonkollen

Notiser märsta.nu välkomnar läsarna till ännu en dag med den dagliga Morgonkollen för att hålla sig uppdaterade om det senaste som händer i kommunen. Här är de senaste nyheterna för den 2 juni.

Nationaldagsfirande i Sigtuna och Valsta

Nyheter Invånarna i Sigtuna och Valsta ser fram emot att fira den svenska nationaldagen den 6 juni med en dag full av festligheter och samhörighet. Borgmästarängen i Sigtuna stad och Valsta centrum förbereder sig för att bli epicentrum för det spännande firandet, där invånare i alla åldrar förväntas samlas.

pantamera_avc_helsida
defacto_helsida

Stulen moped hittades och återlämnades

Blåljus I en snabb och framgångsrik insats återlämnade polisen en stulen moped till dess ägare efter en kontroll i Valsta under tisdagen. Händelsen inträffade klockan 16:50 och resulterade i att den efterlysta mopeden nu har tagits bort från vägtrafikregistret.

connys_helsida

Morgonkollen

Notiser märsta.nu ger dig den senaste morgonkollen med aktuella nyheter och information för dagen. Här är sammanfattningen:

ica_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

wenngarn_outsider
ridskola_2020_outsider
nrh
pantamera_out
joes_outsider
swedol_outsider
valstadagen_outsider
ica_outsider
mp_outsider
connys
centrum_outsider_host
student_outsider