centrum_panorama_hostshopping

Här är det varmast i vattnet

Sjudargårdsbadet i Sigtuna var för drygt en vecka sedan varmaste badet i kommunen.

centrum_artikel_host

Under värmeböljan steg temperaturerna i kommunens strandbad. Sigtuna kommun tar kontroller av vattenkvalitet och mäter temperaturen veckovis. Den senaste mätningen visade att det var varmt i strandbaden. Samtliga höll över 23 grader. Risken är dock att den senaste veckans regn dragit ner vattentemperaturen ett par grader. Samtliga strandbad hade tjänligt vatten.

Temperaturer
Sjudargårdsbadet 25 grader
Rosersbergsbadet 24 grader
Munkholmsbadet 23,5 grader
Steningebadet 23,1 grader

centrum_host_helsida
brobygget_2024
pantamera_avc_helsida

Renoveringen av Stora gatan pausas över sommaren

Notiser Renoveringen av Stora gatan i Sigtuna har gått enligt tidsplan och alla vårens etapper är nu färdiga. Som planerat kommer arbetet att pausas över sommaren för att inte störa handeln och turismen under högsäsongen, och det återupptas igen den 19 augusti.

Skyfall förväntas i kommunen idag

Notiser Meteorologerna har utfärdat en varning för skyfallsliknande regn i Sigtuna kommun och övriga delar av södra Svealand och norra Götaland. Enligt prognoserna kommer kraftiga skurar att bildas under eftermiddagen, vilket kan ge stora mängder regn lokalt och orsaka översvämningar.

connys_helsida

SSHL satsar på ny belysning som en del av energieffektiviseringen

Nyheter Sigtunaskolan Humanistiska Läroverket (SSHL) har genom finansiering från EU tagit ett stort steg mot hållbarhet och energieffektivisering. Med stöd från Signify och EU-projektet "Eco2 Schools as New European Bauhaus Lab" har skolan sett märkbara förbättringar i både energieffektivitet och studiemiljö.

mp_tack_helsida
fritidsbanken_helsida

Sommarlovsbiljetten är igång

Nyheter Under sommarperioden 5 juni till 27 augusti reser ungdomar mellan 12 och 18 år gratis med SL-trafiken. Initiativet med lovkortet är ett steg från Region Stockholm för att uppmuntra miljövänliga resor.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

brobygget_outsider
fritidsbanken_outsider
mp_tack_outsider
ridskola_2020_outsider
pantamera_out
centrum_outsider_host
connys
nrh_sigtuna