moderat_sep_pan
Intill Brista kraftvärmeverk finns den nya anläggningenFoto: Pressbild

Här är den unika plastsorteringsanläggningen

Uppe vid Brista Kraftvärmeverk har Stockholm Exergi tillsammans med SÖRAB satt igång verksamheten i en eftersorteringsanläggning som separerar plast från brännbart avfall.

centrum_artikel_host

Plasten som slängs i brännbart ska nu återvinnas från avfall som invånare i ett stort antal stockholmskommuner slängt i brännbart. En anläggning har startat upp vid Brista kraftvärmeverk. Innan avfallet bränns så sorteras plasten ut och levereras till Svensk plaståtervinning i Motala för att där gå till tillverkning av nya plastprodukter.

Sorteringen är helt automatisk och ingen manuell sortering förekommer. Arbetet med att trimma den pågår vilket har dragit ut på tiden på grund av pandemin. Den kommer när kapaciteten är på topp kunna köras i tvåskift mellan 6-22 med maxflöde av 40 ton i timmen.
– Tack vare nya anläggningen kan vi öka återvinningsgraden och minska fossilandelen i bränslet. På sikt minskar detta vårt behov att köpa utsläppsrätter, uppger Mårten Eriksson, chef för återvinning inom Stockholm Exergi.

defacto_helsida
pantamera_avc_helsida
connys_helsida
toppbanner
centrum_sommar2022_helsida
ungdomsarbete_helsida
valet2022

Ordförande för kommunrevisionen hoppar av politiken

Politik Socialdemokraternas Steffen Oxenvad lämnar politiken efter att bland annat varit ordförande i kommunrevisionen: - Jag kommer inte engagera mig politiskt i Sigtuna kommun för en överskådlig framtid. Det är såklart möjligt att jag hoppar på ett opolitiskt föreningsuppdrag, skulle möjligheten uppstå. Där saknas alltid folk, säger Steffen Oxenvad i ett uttalade.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

connys
arbete_outsider
centrum_sommar_outsider2022
swedol_outsider
pantamera_out
ridskola_2020_outsider
nrh