moderat_pan_nov
Intill Brista kraftvärmeverk finns den nya anläggningenFoto: Pressbild

Här är den unika plastsorteringsanläggningen

Uppe vid Brista Kraftvärmeverk har Stockholm Exergi tillsammans med SÖRAB satt igång verksamheten i en eftersorteringsanläggning som separerar plast från brännbart avfall.

centrum_artikel_host

Plasten som slängs i brännbart ska nu återvinnas från avfall som invånare i ett stort antal stockholmskommuner slängt i brännbart. En anläggning har startat upp vid Brista kraftvärmeverk. Innan avfallet bränns så sorteras plasten ut och levereras till Svensk plaståtervinning i Motala för att där gå till tillverkning av nya plastprodukter.

Sorteringen är helt automatisk och ingen manuell sortering förekommer. Arbetet med att trimma den pågår vilket har dragit ut på tiden på grund av pandemin. Den kommer när kapaciteten är på topp kunna köras i tvåskift mellan 6-22 med maxflöde av 40 ton i timmen.
– Tack vare nya anläggningen kan vi öka återvinningsgraden och minska fossilandelen i bränslet. På sikt minskar detta vårt behov att köpa utsläppsrätter, uppger Mårten Eriksson, chef för återvinning inom Stockholm Exergi.

vintermarknad_helsida
dackskifte_helsida
julmarknad_2022
budget2023

(S)-kritik mot besparingar på 27 miljoner

Nyheter Den borgerliga kommunledningens budget klubbade på onsdagen men Socialdemokraterna är kritiska till besparingar i budgeten: - Vi har ställt frågan flera gånger under budgetdebatten men inte fått svar på vilka nedskärningar det är som ligger på bordet. Vi får inga svar och det är fegt, säger Marie Axelsson (S).

centrum_host_helsida
pantamera_avc_helsida
agy_oppethus
advent_kyrka_helsida
budget2023

Budgetdebatt på onsdagen: Stora utmaningar väntar

Politik Onsdag 30:e november ska budgeten klubbas för 2023: - Att Sverige, Sigtuna och resten av världen står inför mycket stora ekonomiska utmaningar 2023 på grund av flera sammanvägda faktorer råder ingen oenighet kring, säger Bengt Hellström (KD), gruppledare.

defacto_helsida
moderat_pan_helsida
connys_helsida

Ljusmanifestation för att uppmärksamma mäns våld mot kvinnor

Notiser En Ljusmanifestation hölls i Valsta i torsdags för att uppmärksamma mäns våld mot kvinnor: - Vi är tacksamma för att varje år få vara med och bidra med en aktiv ståndpunkt mot våldet mot kvinnor och det är en självklarhet för oss att medverka med andra föreningar, organisationer och kommunen kring frågan, sa Sibtain Govani från Shiamuslimska församlingen i Valsta

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

marknaden_outsider
nrh
ridskola_2020_outsider
connys
swedol_outsider
kyrka_outsider_advent
dackskifteoutsider
centrum_outsider_host
vintermarknad_outsider
pantamera_out