centrum_panorama_hostshopping
E4:an är den mest olycksdrabbade vägen i jul- och nyårstrafikenFoto: Trafikverket

Här är de mest olycksdrabbade vägarna under jul- och nyår

Statistik från försäkringsbolaget If visar att antalet dödsolyckor i jultrafiken har mer än halverats under de senaste tjugo åren, även i Stockholms län. Trots minskningen uppmanar experter fortfarande till försiktighet i trafiken under julhelgerna.

centrum_artikel_host

Johan Granholm, motorexpert på If, betonar vikten av att köra försiktigt och hålla avstånd på vägarna, särskilt med den ökade trafiken och de potentiellt dåliga väglagen under julen.

De allvarliga olyckorna har minskat avsevärt; under mitten av 00-talet skedde cirka 30 dödsolyckor per år under julhelgerna, medan det nuvarande genomsnittet ligger på drygt 10 per år.

Även i Stockholms län syns denna trend, där antalet dödsolyckor minskat markant. För att informera bilister om riskområden har If tagit fram statistik över de mest olycksdrabbade vägsträckorna i december och januari i alla kommuner.

I Sigtuna kommun identifieras E4 som den väg där flest olyckor rapporterats under de senaste fem åren, med totalt 24 incidenter, följt av väg 263 med 12 olyckor. Lokalt är Stationsgatan och Valstavägen de platser där flest olyckor inträffat

mp_helsida_eu
pantamera_avc_helsida

Sigtunas rådhus fyllde 280 år

Nyheter I lördags firade Sigtuna en viktig milstolpe – det var 280 år sedan Sigtuna Rådhus invigdes av Eric Kihlman den 18 maj 1744. Detta historiska ögonblick markerades av invånarna med glädje och stolthet över stadens rika kulturarv.

Extra

Sigtunas befolkning minskade

Nyheter Sigtuna kommun upplevde en befolkningsminskning med 31 personer under första kvartalet 2024, vilket är den största minskningen under ett kvartal på hela 2000-talet. Trots att fler barn föddes än personer dog, var det fler som flyttade från kommunen än till den, vilket resulterade i en minskning av invånarantalet.

centrum_host_helsida
eldsjal2024_helsida
connys_helsida
seniormassa_pan
bygdensdag_helsida

Sveriges Lärare larmar: För stora barngrupper

Nyheter Enligt nya rapporter är över hälften av alla barngrupper i förskolan i Sverige större än de rekommenderade riktlinjerna. I Sigtuna kommun är 67 procent av de åldersindelade barngrupperna för stora, vilket är en ökning jämfört med föregående år. Sveriges Lärare kräver nu att regeringen lagstiftar om barngruppernas storlek för att säkerställa barnens välbefinnande och pedagogiska kvalitet.

Axelssons motion om lustgasförbud får stöd

Politik Kommunstyrelsen har ett viktigt steg i kampen mot missbruk av lustgas genom att bifalla Socialdemokraternas motion om förbud mot dess användning i berusningssyfte. Förslaget, framlagt av Marie Axelsson (S), har stöd från kommunstyrelsen, där Moderaterna har majoritet tillsammans med Sverigedemokraterna, Kristdemokraterna och Samling för Sigtuna.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

ridskola_2020_outsider
connys
pantamera_out
nrh_sigtuna
mp_eu_outsider
centrum_outsider_host
bygdensdag_outsider
seniormassa_outsider
eldsjal2024_out
eu_valet_outsider