nationaldagen_pan
Foto: Norrtälje kommun

Fortsatt över 30 fall

Coronafallen i kommunen är kvar på samma nivå för vecka 34 som vecka 33. Efter en uppdatering hos FHM skrevs siffran upp under torsdagen.

centrum_artikel_host

Vecka 34 visar på 35 fall av covid-19, vilket är bara ett fall mindre än vecka 33. Totalt under pandemin har 4748 kommuninvånare testats positivt med covid-19, vilket är 9,6 procent av den totala befolkningen. I Regionen var det 1920 fall. Elva stockholmare uppges vårdas på intensiven men inga ytterligare har avlidit. Totalt under pandemin har 266 253 stockholmare smittats, vilket är 11,1 procent av befolkningen.

Artikeln uppdateras…

Fotnot: märsta.nu uppgav tidigare att antalet fall var 16 vilket inte stämmer. Siffrorna som presenterades via FHM:s hemsida skrevs upp under dagen.

connys_helsida
mp_helsida_eu
seniormassa_pan

Uppmaning att spara vatten: Hög vattenförbrukning

Nyheter I norra Storstockholm går det åt ovanligt mycket dricksvatten just nu. Norrvatten, som förser 14 kommuner i området med dricksvatten, uppmanar nu både privatpersoner och verksamheter att spara på kranvattnet. Detta är nödvändigt för att vattenverket ska kunna producera tillräckligt med vatten för alla.

centrum_host_helsida
eldsjal2024_helsida
pantamera_avc_helsida
bygdensdag_helsida

Sigtunas rådhus fyllde 280 år

Nyheter I lördags firade Sigtuna en viktig milstolpe – det var 280 år sedan Sigtuna Rådhus invigdes av Eric Kihlman den 18 maj 1744. Detta historiska ögonblick markerades av invånarna med glädje och stolthet över stadens rika kulturarv.

Extra

Sigtunas befolkning minskade

Nyheter Sigtuna kommun upplevde en befolkningsminskning med 31 personer under första kvartalet 2024, vilket är den största minskningen under ett kvartal på hela 2000-talet. Trots att fler barn föddes än personer dog, var det fler som flyttade från kommunen än till den, vilket resulterade i en minskning av invånarantalet.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

bygdensdag_outsider
connys
eu_valet_outsider
pantamera_out
centrum_outsider_host
eldsjal2024_out
nationaldag_outsider
nrh_sigtuna
seniormassa_outsider
ridskola_2020_outsider