helsida_bostad
Helana Gunnarsson arrangerar dansläger i sommarFoto: Insändarbild

Håller dansläger i sommar

Sigtuna Dansskola kommer i år för tredje året i rad att arrangera ett dansläger: - Under 6 dagar dansar vi och utforskar olika sätt att förhålla oss till musik och varandra, berättar Helena Gunnarsson på Sigtuna Dansskola.

centrum_artikel_host

Lägret vänder sig till barn mellan 6-13 år och arrangerar i Sigtuna Dansskolas lokaler i Rävsta eller i Rävsta naturreservat som ligger i närheten.
– Det blir även en hel del danslek, utflykter och bad i Mälaren.
På sjätte dagen bjuder vi in familjen till en dansuppvisning ute i naturen, säger Helena Gunnarsson på Sigtuna Dansskola.

Två flickor från Ukraina som dansat mycket i sitt hemland har också bjudits in till lägret.
– Mamman berättar att de saknar mycket att få dansa och det gläder oss att kunna erbjuda dem en plats. Vi bjuder dem på allt under veckan och vår förhoppning är att de ska lära känna nya vänner samt få en givande vecka i glädjens tecken, säger Helena.

Lägret hålls veckan efter skolavslutningen, men innan dess ska man arrangera två vårshower på Kulturums scen.
– Totalt 230 elever delas upp på 2 sprakande dansshower för familj och vänner under kommande helg.
Det är oerhört lyxigt och glädjande för oss och våra elever att återigen få ha dansuppvisningar på samma sätt som innan pandemin slog till säger Helena Gunnarsson som driver dansskolan.

connys_helsida
ungdomsarbete_helsida
pantamera_avc_helsida
toppbanner
defacto_helsida

Mariakyrkan fyllde 775 år

Kulturnyheter Nyligen fyllde Mariakyrkan i Sigtuna hela 775 år: - Fönstren är ett sätt att låta vår tid lämna sitt bidrag till byggnaden, säger kyrkoherden Jakob Tronêt till tidningen Världen Idag.

centrum_sommar2022_helsida

Summer Squeeze utökas till två dagar

Kulturnyheter Sigtuna Summer Squeeze är tillbaka för tredje gången och för första gången är det ett pandemifritt evenemang: - Jag ser fram emot att möta Sigtunapubliken med den gamla ruinen som inramning. Min sommar har varit fylld av spelningar över hela Sverige och Sigtuna Summer Squeeze blir ett av mina sista sommar-gigg, säger gitarristen Janne Schaffer som uppträder på lördagen.

Mest klickat i juli

Nöjesnyheter Har du varit bortrest eller kanske kopplat bort från nyheterna i sommar? Lugn, här hittar du juli månads mest klickade.

Sigtunas rådhus öppnar upp för Pride-vigslar

Nöjesnyheter Sigtunas Rådhus kommer under Pride-veckan första veckan i augusti att öppna upp för drop-in-vigslar en dag: - Vi vill bidra till att sprida glädje och kärlek och stå stolta tillsammans i kärlekens tecken. Det gör vi bland annat genom att under Pride-veckan bjuda in till drop-in vigslar i Sveriges minsta och mysigaste rådhus, säger Anna Lakmaker, vd på Destination Sigtuna.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

arbete_outsider
centrum_sommar_outsider2022
connys
swedol_outsider
pantamera_out
nrh
ridskola_2020_outsider