moderat_pan_nov
Helana Gunnarsson arrangerar dansläger i sommarFoto: Insändarbild

Håller dansläger i sommar

Sigtuna Dansskola kommer i år för tredje året i rad att arrangera ett dansläger: - Under 6 dagar dansar vi och utforskar olika sätt att förhålla oss till musik och varandra, berättar Helena Gunnarsson på Sigtuna Dansskola.

centrum_artikel_host

Lägret vänder sig till barn mellan 6-13 år och arrangerar i Sigtuna Dansskolas lokaler i Rävsta eller i Rävsta naturreservat som ligger i närheten.
– Det blir även en hel del danslek, utflykter och bad i Mälaren.
På sjätte dagen bjuder vi in familjen till en dansuppvisning ute i naturen, säger Helena Gunnarsson på Sigtuna Dansskola.

Två flickor från Ukraina som dansat mycket i sitt hemland har också bjudits in till lägret.
– Mamman berättar att de saknar mycket att få dansa och det gläder oss att kunna erbjuda dem en plats. Vi bjuder dem på allt under veckan och vår förhoppning är att de ska lära känna nya vänner samt få en givande vecka i glädjens tecken, säger Helena.

Lägret hålls veckan efter skolavslutningen, men innan dess ska man arrangera två vårshower på Kulturums scen.
– Totalt 230 elever delas upp på 2 sprakande dansshower för familj och vänner under kommande helg.
Det är oerhört lyxigt och glädjande för oss och våra elever att återigen få ha dansuppvisningar på samma sätt som innan pandemin slog till säger Helena Gunnarsson som driver dansskolan.

pantamera_avc_helsida

Sigtunabo ger ut ny bok om skolan

Kulturnyheter Sigtunabon John Steinberg som är fil.dr. i pedagogik vid Uppsala Universitet har gett ut en ny bok som vänder sig till lärare "Elevers lärande - Handledning i klassrummet".

oppethus_helsida_2023

Arlandasamlingars arkiv hamnar i Gävle

Kulturnyheter Järnvägsmuseet i Gävle får en del av Arlandasamlingarna: - Det är mest praktiskt eftersom vi har ytterligare ett arkiv här, det vill säga det järnvägshistoriska, säger Kjell Åström, samlingschef, till SVT Gävleborg.

defacto_helsida
humbacken_helsida
connys_helsida
centrum_host_helsida
moderat_pan_helsida
idol 2022

Albin föll i finalen

Nöjesnyheter Albin Tingwall räckte inte till i Idolfinalen utan fick ge sig mot Nike Sellmar: - Det gick inte att vinna mot Nike, det visste jag ju när jag fick reda på att jag skulle till final med henne, sa Albin till Aftonbladet.

Silverskatter ställs ut igen

Kulturnyheter Olika silverskatter ställs ut igen på Sigtuna Museum 1:a december: - Vikingatiden är ett begrepp laddat av spänning och äventyr. Med effektivare skepp och goda kontaktnät gav sig skandinaver ut på långa resor för handel och plundring. Om detta berättar vi i vår nya utställning, säger Ted Hesselbom, museichef för Sigtuna Museum & Art.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

ridskola_2020_outsider
humbacken_outsider
swedol_outsider
nrh
centrum_outsider_host
connys
oppethus_agy_2023_outsider
pantamera_out