centrum_panorama_hostshopping
Anis Don Demina är med på HållbarhetsresanFoto: SJ AB

Hållbarhetsresan stannar i Sigtuna

SJ och Världsnaturfonden, WWF, stannar till i Sigtuna på sin digitala tågturné

centrum_artikel_host

SJ och WWF kär igång Hållbarhetsresan, en digital tågturné som stannar till i Sigtuna för att visa upp biologisk mångfald. Stoppet i Sigtuna sker 23:e maj och Anis Don Demina, youtuber och Lets Dance-profil kommer vara med för att sprida budskapet. Hållbarhetsresan stannar till på andra orter, bland annat i Göteborg för att prata transport och i Helsingborg för mat. Målet med turnén är att nå ut brett.
– WWF vill inspirera hela svenska folket att med konkreta handlingar starta sin egen hållbarhetsresa. Avsnitten kommer även att bli en personlig resa för Anis att lära sig mer om vad som påverkar vår planet. Att WWF samarbetar med SJ gör att vi kan få stort genomslag, använda varandras styrkor och skapa mervärden. Det är ett fantastiskt samarbete, säger Lisbeth Larsson, kommunikationschef för WWF.

 

brobygget_2024
mp_tack_helsida
fritidsbanken_helsida

Renoveringen av Stora gatan pausas över sommaren

Notiser Renoveringen av Stora gatan i Sigtuna har gått enligt tidsplan och alla vårens etapper är nu färdiga. Som planerat kommer arbetet att pausas över sommaren för att inte störa handeln och turismen under högsäsongen, och det återupptas igen den 19 augusti.

Skyfall förväntas i kommunen idag

Notiser Meteorologerna har utfärdat en varning för skyfallsliknande regn i Sigtuna kommun och övriga delar av södra Svealand och norra Götaland. Enligt prognoserna kommer kraftiga skurar att bildas under eftermiddagen, vilket kan ge stora mängder regn lokalt och orsaka översvämningar.

pantamera_avc_helsida

SSHL satsar på ny belysning som en del av energieffektiviseringen

Nyheter Sigtunaskolan Humanistiska Läroverket (SSHL) har genom finansiering från EU tagit ett stort steg mot hållbarhet och energieffektivisering. Med stöd från Signify och EU-projektet "Eco2 Schools as New European Bauhaus Lab" har skolan sett märkbara förbättringar i både energieffektivitet och studiemiljö.

centrum_host_helsida
connys_helsida

Sommarlovsbiljetten är igång

Nyheter Under sommarperioden 5 juni till 27 augusti reser ungdomar mellan 12 och 18 år gratis med SL-trafiken. Initiativet med lovkortet är ett steg från Region Stockholm för att uppmuntra miljövänliga resor.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

nrh_sigtuna
pantamera_out
brobygget_outsider
connys
mp_tack_outsider
fritidsbanken_outsider
ridskola_2020_outsider
centrum_outsider_host