kyrka_advent _pan
Helen Kavanagh Berglund, biträdande kommundirektörFoto: Sigtuna kommun

Hållbarhet ska få ännu större plats

Hållbarhetsaspekten i Sigtuna kommun ska få ta större plats i alla framtida beslut som fattas.

centrum_artikel_host

Ett hållbarhetsperspektiv införs i Sigtuna kommun när samtliga nya beslut fattas. Det kan handla i allt från att minska utanförskap, utveckla återvinningscentraler eller öka trygghet. Sedan tidigare finns ett Barnrättsperspektiv i besluten.
– Nyckeln till vår framgång är att vi arbetar både på bredden och på djupet med hållbarhetsfrågor – till exempel med allt från hållbara måltider i skolan, arbetet mot segregation, barns rättigheter, vattenkvalité, minskning av microplaster och kemikaliesmart förskola, säger Helen Kavanagh Berglund, biträdande kommundirektör.

Sigtuna komun har även en separat hållbarhetsredovisning vid sidan om den vanliga årsredovisningen. Trots 2020 med coronakrisen och pandemin samt dess effekter på kommunen så har hållbarhetsarbetet inte stannat upp:
– Nyckeln till vår framgång är att vi arbetar både på bredden och på djupet med hållbarhetsfrågor – till exempel med allt från hållbara måltider i skolan, arbetet mot segregation, barns rättigheter, vattenkvalité, minskning av microplaster och kemikaliesmart förskola. Jag är otroligt stolt och imponerad över det fantastiska arbete med hållbar utveckling som alla kommunens verksamheter gör, uppger Helen Kavanagh Berglund.

Hållbarhetsarbetet från 2020 inkluderar bland annat minskat matsvinn i skolan med cirka en fjärdedel, ekologiska livsmedel ökade i skolorna samt andelen närproducerat. Fyrfackssystem infördes för hushåll så att de kan sortera och återvinna direkt vid sin fastighet. Brage förskola färdigställdes enligt kraven för en giftfri skola samt att man tagit in synpunkter från kommuninvånare när Sigtuna stad skulle få strandpromenaden omgjord.

budget2023

(S)-kritik mot besparingar på 27 miljoner

Nyheter Den borgerliga kommunledningens budget klubbade på onsdagen men Socialdemokraterna är kritiska till besparingar i budgeten: - Vi har ställt frågan flera gånger under budgetdebatten men inte fått svar på vilka nedskärningar det är som ligger på bordet. Vi får inga svar och det är fegt, säger Marie Axelsson (S).

vintermarknad_helsida
connys_helsida
pantamera_avc_helsida
defacto_helsida
budget2023

Budgetdebatt på onsdagen: Stora utmaningar väntar

Politik Onsdag 30:e november ska budgeten klubbas för 2023: - Att Sverige, Sigtuna och resten av världen står inför mycket stora ekonomiska utmaningar 2023 på grund av flera sammanvägda faktorer råder ingen oenighet kring, säger Bengt Hellström (KD), gruppledare.

julmarknad_2022
centrum_host_helsida
dackskifte_helsida
advent_kyrka_helsida
moderat_pan_helsida

Ljusmanifestation för att uppmärksamma mäns våld mot kvinnor

Notiser En Ljusmanifestation hölls i Valsta i torsdags för att uppmärksamma mäns våld mot kvinnor: - Vi är tacksamma för att varje år få vara med och bidra med en aktiv ståndpunkt mot våldet mot kvinnor och det är en självklarhet för oss att medverka med andra föreningar, organisationer och kommunen kring frågan, sa Sibtain Govani från Shiamuslimska församlingen i Valsta

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

marknaden_outsider
centrum_outsider_host
connys
pantamera_out
kyrka_outsider_advent
vintermarknad_outsider
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
dackskifteoutsider
nrh