helsida_bostad
Helen Kavanagh Berglund, biträdande kommundirektörFoto: Sigtuna kommun

Hållbarhet ska få ännu större plats

Hållbarhetsaspekten i Sigtuna kommun ska få ta större plats i alla framtida beslut som fattas.

centrum_artikel_host

Ett hållbarhetsperspektiv införs i Sigtuna kommun när samtliga nya beslut fattas. Det kan handla i allt från att minska utanförskap, utveckla återvinningscentraler eller öka trygghet. Sedan tidigare finns ett Barnrättsperspektiv i besluten.
– Nyckeln till vår framgång är att vi arbetar både på bredden och på djupet med hållbarhetsfrågor – till exempel med allt från hållbara måltider i skolan, arbetet mot segregation, barns rättigheter, vattenkvalité, minskning av microplaster och kemikaliesmart förskola, säger Helen Kavanagh Berglund, biträdande kommundirektör.

Sigtuna komun har även en separat hållbarhetsredovisning vid sidan om den vanliga årsredovisningen. Trots 2020 med coronakrisen och pandemin samt dess effekter på kommunen så har hållbarhetsarbetet inte stannat upp:
– Nyckeln till vår framgång är att vi arbetar både på bredden och på djupet med hållbarhetsfrågor – till exempel med allt från hållbara måltider i skolan, arbetet mot segregation, barns rättigheter, vattenkvalité, minskning av microplaster och kemikaliesmart förskola. Jag är otroligt stolt och imponerad över det fantastiska arbete med hållbar utveckling som alla kommunens verksamheter gör, uppger Helen Kavanagh Berglund.

Hållbarhetsarbetet från 2020 inkluderar bland annat minskat matsvinn i skolan med cirka en fjärdedel, ekologiska livsmedel ökade i skolorna samt andelen närproducerat. Fyrfackssystem infördes för hushåll så att de kan sortera och återvinna direkt vid sin fastighet. Brage förskola färdigställdes enligt kraven för en giftfri skola samt att man tagit in synpunkter från kommuninvånare när Sigtuna stad skulle få strandpromenaden omgjord.

EXTRA

Öhlund kopplas till Hells Angels

Politik SD:s toppnamn Rune Öhlund kopplas till Hells Angels avslöjar Expo: - Jag tar avstånd från deras leverne och vad dom håller på med, säger Öhlund till Expo.

centrum_sommar2022_helsida
pantamera_avc_helsida
toppbanner
EXTRA

Märstabo döms för våldtäkt mot barn

Notiser En man i 35-årsåldern från Märsta döms för våldtäkt mot barn. Enligt domen ska han ha utfört handlingar mot en flicka i 10-årsåldern som är att jämställa med våldtäkt.

connys_helsida
ungdomsarbete_helsida
defacto_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

pantamera_out
connys
centrum_sommar_outsider2022
arbete_outsider
ridskola_2020_outsider
swedol_outsider
nrh