vinter_pan
Foto: Genrebild/Daniel Iskandar

Hallar öppnas upp på måndag

Samtliga kommunala inomhushallar kommer att öppna upp måndag igen för föreningsledd träning.

centrum_artikel_host
Kultur- och fritidsnämndens ordförande Lars Björling (SfS) har fattat ett ordförandebeslut om att öppna upp inomhushallar igen, dock håller simhallen fortsatt stängt och tränings- och simkort har pausats.
Beslutet innebär att hallar öppnas för skolor och organiserad föreningsledd verksamhet i mindre grupper. Omklädningsrum kommer dock att hållas fortsatt stängda.
Utomhusanläggningar kommer att hålla öppet för skolor, spontanidrott och organiserad föreningsledd träning i mindre grupp. Vad som definieras som mindre grupp är ännu inte klart.
– De som nyttjar kommunens idrottsanläggningar måste kunna säkerställa så att den nya pandemilagen kan efterföljas. Därmed är det beroende på lokalens yta och utformning hur många deltagare som kan vara på plats samtidigt. Exakta detaljer håller på att arbetas fram i detta nu och vi kommer att ha kontakt med alla föreningar för att informera mer kring innebörd osv, skriver kommunens presschef Anna Jernberg Carlsson i ett mail till märsta.nu
slottsby_helsida
wenngarn_jul_helsida
storemore_helsida
defacto_helsida
ica_helsida

Lindqvist tar över som herrtränare

Handboll Skånela IF presenterar idag Tim Lindqvist som den nya ansvariga tränaren för herrlaget efter Mattias Flodman. Lindqvist kommer att leda laget under säsongerna 24/25 och 25/26.

joes-helsida

Wings bryter med David Lundmark

Ishockey David Lundmark, en långvarig figur i Wings organisation, går skilda vägar med A-laget. Beslutet, meddelat av sportchefen Björn Danielsson, innebär att Lundmark inte kommer att vara en del av A-lagets stab under resten av säsongen.

allsvenskan

Dubbla segrar för Skånela i helgen

Handboll Vikingahallen kokade av glädje när Skånelas damer säkrade säsongens första seger mot Alingsås, följt av herrlagets ansträngda men avgörande seger mot Drott.

vinter_helsida
centrum_host_helsida
EXTRA

Lokala framgångar i elitfotbollen

Fotboll Daniel Söderberg blev på lördagen med om att spela upp Sandvikens IF i Superettan. Brodern Niklas spelar sedan tidigare i Öster som slutade fyra. Dessutom är Elias Hadaya kvalklar för Utsikten mot BP.

Guld för Rosenberg i prestigefylld tävling

kampsport I helgen hölls Swedish Open G1 i Fyrishov, Uppsala för första gången, och evenemanget markerade en imponerande samling av världens bästa taekwondoutövare. Deltagare från hela världen, inklusive världs- och olympiska mästare, samlades för att tävla i denna prestigefyllda världsrankingtävling.

pantamera_avc_helsida
connys_helsida

Triathlonstart i Arlandastad

Sport Svenska Triathlonförbundet har officiellt presenterat de första SM-tävlingarna för 2024, och det blir ett spännande år med två av triathlons mest klassiska lopp samt en relativt ny men omtyckt tävling. Säsongen kickar igång med Arlandastad Duathlon den 1 maj, som kommer att vara värd för SM och RM i duathlon.

herrallsvenskan

Skånela Besegrar VästeråsIrsta

Handboll I en spännande match i Herrallsvenskan stod Skånela som segrare när de besegrade VästeråsIrsta med slutresultatet 29-26. Matchen bjöd på en imponerande insats från båda lagen, och Skånela lyckades säkra segern med en stark forcering under den sista delen av matchen.

hockeyettan

Wings-Enköping 4-1: Tredje Raka Segern för Wings

Ishockey Wings tog ännu en imponerande seger i Hockeyettan Östra när de besegrade Enköping med 4-1 i en spännande match som höll fansen på sina tår under hela spelet. Detta är Wings tredje raka seger och visar att laget är i fin form.

Nya framgångar för Kim Taekwondo

kampsport Under lördagen avslutades Svenska Cupen 3 i Linköping, den sista tävlingen innan de svenska mästerskapen, SM, och en avgörande uppladdning inför uttagningen av landslaget.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

storemore_out
ica_outsider
connys
swedol_outsider
wnngarn_jul_outsider
centrum_outsider_host
ridskola_2020_outsider
nrh_sigtuna
vinter_outsider
joes_outsider
pantamera_out
slottsby_outsider