defacto_pan2020
Foto: Genrebild/Daniel Iskandar

Hallar öppnas upp på måndag

Samtliga kommunala inomhushallar kommer att öppna upp måndag igen för föreningsledd träning.

centrum_artikel_host
Kultur- och fritidsnämndens ordförande Lars Björling (SfS) har fattat ett ordförandebeslut om att öppna upp inomhushallar igen, dock håller simhallen fortsatt stängt och tränings- och simkort har pausats.
Beslutet innebär att hallar öppnas för skolor och organiserad föreningsledd verksamhet i mindre grupper. Omklädningsrum kommer dock att hållas fortsatt stängda.
Utomhusanläggningar kommer att hålla öppet för skolor, spontanidrott och organiserad föreningsledd träning i mindre grupp. Vad som definieras som mindre grupp är ännu inte klart.
– De som nyttjar kommunens idrottsanläggningar måste kunna säkerställa så att den nya pandemilagen kan efterföljas. Därmed är det beroende på lokalens yta och utformning hur många deltagare som kan vara på plats samtidigt. Exakta detaljer håller på att arbetas fram i detta nu och vi kommer att ha kontakt med alla föreningar för att informera mer kring innebörd osv, skriver kommunens presschef Anna Jernberg Carlsson i ett mail till märsta.nu
ica_helsida
helgens matcher

Så spelar bygdens lag

Fotboll Ännu en helg är här! Det finns gott om spännande matcher att kika på runt om i kommunen

connys_helsida
joes-helsida
mp_helsida
division 3

MIK:s förlustfria svit bröts på Midgårdsvallen

Fotboll Märsta IK noterade första förlusten sedan premiären mot GUSK i en spännande match på Midgårdsvallen. Efter en stark segerrad på fem matcher kämpade Märsta IK mot GUSK, men GUSK lyckades ta hem segern med 3-1.

pantamera_avc_helsida

William Karlsson har blivit pappa

Ishockey Märstasonen och Vegasstjärnan William Karlsson hann med att bli pappa och sen besegra världens bästa hockeyspelare Connor McDavid i den femte matchen i kvartsfinalen i Stanley Cup: - Det var onekligen 24 unika timmar och den här segern får väl ses som en ”cherry on the top”, sa Karlsson till Aftonbladet.

defacto_helsida
division 4

Storförlust för RIK efter miserabel andra halvlek

Fotboll Roserbergs IK fortsätter att ha det tufft i Division 4 Uppland och befäster sin position som jumbo i tabellen efter ännu en förlust. Under fredagskvällen mötte de Håbo FF på Råbergsvallen, och det var Håbo som tog hem segern med en överlägsen 4-0 vinst. För Rosersberg var det den fjärde raka förlusten och laget har nu bara mäktat med att göra ett enda mål under sina fyra senaste matcher.

seniordag_helsida

Oavgjort för Märsta IK mot bottenlaget

Fotboll Märsta IK ställdes mot Västerås IK i en spännande match i Division 3 Norra Svealand. Märsta kom in i matchen med en imponerande svit av fyra raka matcher utan förlust och hoppades på att fortsätta sin fina form. Västerås IK å andra sidan befann sig i den nedre delen av tabellen inför mötet.

centrum_host_helsida

Olivia Jansson imponerar på judotävlingar

Fotboll Olivia Jansson, en framstående medlem av Knivsta Judoklubb, har gjort enastående prestationer på senaste judotävlingarna. Med flera framstående placeringar och medaljer visar Olivia på sin imponerande talang och dedikation inom sporten.

Klubbmästerskap hos SBRF

Ridning 17 ekipage tävlade i tre klasser vid klubbmästerskapet i hoppning 2023 som hölls hos Sigtunabygdens ryttarförening under helgen. Deltagarna bedömdes utifrån deras stil och teknik under hoppningen.

karnkraft_m_topp
nrh_sigtuna
EXTRA

Skånela till final i USM

Handboll Skånela IF F14 har nått final som spelas på söndag mot Lödde Vikings: - Vi är ett lag som aldrig ger upp, även när det går dåligt så håller vi humöret uppe, sa Sophia Bäckman, spelare, till Handbollskanalen efter matchen

Dubbla segrar för bygdens lag

Fotboll I helgen spelades flera spännande fotbollsmatcher runt om i Uppland, men det var två bygdens lag som stack ut genom att vinna båda sina matcher. Sigtuna IF och Wigör inledde helgen med segrar på Ansgarsvallen respektive Odensala IP.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

centrum_outsider_host
nrh
seniordag_outsider
ica_outsider
pantamera_out
joes_outsider
ridskola_2020_outsider
mp_outsider
connys
swedol_outsider