sap_pan23
Foto: Region Örebro län

Hälften av 16-17-åringarna har tagit vaccin

Vaccineringsandelen ökar en liten aning för vecka 37 jämfört med vecka 36 och hälften av 16-17-åringarna har nu tagit en vaccindos.

centrum_artikel_host

FHM:s siffror över vaccineringen i kommunen visar att drygt 50 procent av 16-17 åringarna samt 18-29-åringarna tagit första dosen vaccin. Vaccineringsgrader totalt sett ökar en aning i kommunen till 73 procent, men som märsta.nu rapporterade under torsdagen så är det stora lokala skillnader. I jämförelse med andra länskommuner ligger Sigtuna nästan i botten när det gäller vaccineringsgrad. Bara Södertälje och Botkyrka har lägre.

Ålderskategorier över 70 år i kommunen har vaccineringsgrad med över 90 procent med två doser, dock har bara 83 procent av 90-plussare tagit två doser.

hockeyskola_helsida
moderat_fokus_helsida
joes-helsida
ica_helsida

Sydkorea vill lära av Sigtunas barnomsorg

Nyheter Sydkorea står inför en utmaning när det kommer till den minskande födelsetal i landet, och politikerna letar nu efter lösningar genom att satsa på högkvalitativ barnomsorg. För att hitta inspiration har de vänt sig till de nordiska länderna och specifikt till Sigtuna kommun i Sverige.

sap_sep23_helsida

Misstänkt för olaga intrång och hot greps av Polisen

Blåljus En man har gripits inom kommunen av polisen efter misstankar om olaga intrång och hot mot ett brottsoffer på hans före detta arbetsplats. Händelsen utspelade sig tidigt på morgonen den 18 september, då polisen snabbt agerade för att lösa fallet.

Långtidsarbetslösheten ökar

Nyheter Nyligen släppta arbetsmarknadsstatistik visar att långtidsarbetslösheten i Sigtuna kommun har ökat under den senaste månaden. Samtidigt har den jämfört med samma period föregående år minskat något, enligt rapporter från arbetsförmedlingen.

pantamera_avc_helsida

Inga fall av svinpest i kommunen

Nyheter Ett utbrott av afrikansk svinpest har satt svenska myndigheter på högsta beredskap. Med konsekvenser som hotar grisnäringen, friluftslivet, jaktsäsongen och skogsbruket, är det en utmaning som kräver både omedelbara åtgärder och samhällets samlade ansträngningar.

Morgonkollen

Notiser En kylig morgon välkomnar kommuninvånare idag med temperaturer som kryper ned till 4 grader. Det är dags att plocka fram höstjackan och varma handskar när du ger dig ut. Men vad har dagen att erbjuda i övrigt?

centrum_host_helsida
connys_helsida
defacto_helsida
nrh_sigtuna

Morgonkollen

Notiser Sigtuna kommun, 15 september 2023 - Här är Morgonkollen med märsta.nu för den 15 september:

Ung Företagsamhet och Sigtuna kommun inspirerar nior att utforska framtiden och utmana fördomar om yrkesval

Nyheter Vilka fördomar och förväntningar finns det egentligen kring vem som väljer vilket yrke? Den frågan, tillsammans med många andra, ställs till kommunens alla 550 nior under temadagen "Framtidskoll," som arrangeras av Ung företagsamhet i samarbete med Sigtuna kommun. Lokala förebilder från olika yrkesroller kommer att dela med sig av sina erfarenheter och ge eleverna en unik inblick i arbetslivet.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

socialdem_sep23_outsider
centrum_outsider_host
joes_outsider
nrh
hockeyskola_outsider
ridskola_2020_outsider
moderat_bli_medlem
ica_outsider
pantamera_out
connys
swedol_outsider