eu_valet_panorama
Foto: Region Örebro län

Hälften av 16-17-åringarna har tagit vaccin

Vaccineringsandelen ökar en liten aning för vecka 37 jämfört med vecka 36 och hälften av 16-17-åringarna har nu tagit en vaccindos.

centrum_artikel_host

FHM:s siffror över vaccineringen i kommunen visar att drygt 50 procent av 16-17 åringarna samt 18-29-åringarna tagit första dosen vaccin. Vaccineringsgrader totalt sett ökar en aning i kommunen till 73 procent, men som märsta.nu rapporterade under torsdagen så är det stora lokala skillnader. I jämförelse med andra länskommuner ligger Sigtuna nästan i botten när det gäller vaccineringsgrad. Bara Södertälje och Botkyrka har lägre.

Ålderskategorier över 70 år i kommunen har vaccineringsgrad med över 90 procent med två doser, dock har bara 83 procent av 90-plussare tagit två doser.

centrum_host_helsida

Snart sommaruppehåll för renoveringen av Stora Gatan

Notiser Renoveringsarbetet på Stora gatan fortskrider enligt plan och den sista etappen för denna omgång påbörjas den 17 maj och avslutas den 11 juni. Därefter görs ett uppehåll fram till augusti, och arbetet återupptas den 19 augusti.

connys_helsida
bygdensdag_helsida
pantamera_avc_helsida
seniormassa_pan

Uppmaning att spara vatten: Hög vattenförbrukning

Nyheter I norra Storstockholm går det åt ovanligt mycket dricksvatten just nu. Norrvatten, som förser 14 kommuner i området med dricksvatten, uppmanar nu både privatpersoner och verksamheter att spara på kranvattnet. Detta är nödvändigt för att vattenverket ska kunna producera tillräckligt med vatten för alla.

mp_helsida_eu
eldsjal2024_helsida

Sigtunas rådhus fyllde 280 år

Nyheter I lördags firade Sigtuna en viktig milstolpe – det var 280 år sedan Sigtuna Rådhus invigdes av Eric Kihlman den 18 maj 1744. Detta historiska ögonblick markerades av invånarna med glädje och stolthet över stadens rika kulturarv.

Extra

Sigtunas befolkning minskade

Nyheter Sigtuna kommun upplevde en befolkningsminskning med 31 personer under första kvartalet 2024, vilket är den största minskningen under ett kvartal på hela 2000-talet. Trots att fler barn föddes än personer dog, var det fler som flyttade från kommunen än till den, vilket resulterade i en minskning av invånarantalet.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

pantamera_out
bygdensdag_outsider
eu_valet_outsider
connys
nrh_sigtuna
nationaldag_outsider
eldsjal2024_out
centrum_outsider_host
seniormassa_outsider
ridskola_2020_outsider