vinter_pan

Häktas för mordförsök

Den man misstänks för skjutningen i Valsta i söndags häktades under onsdagen misstänkt för mordförsök.

centrum_artikel_host

En man i 20-årsåldern häktades i onsdags misstänkt för mordförsök sedan han ska ha skjutit en man också han i 20-årsåldern. Den misstänkte är folkbokförd på en adress i Märsta. Målsäganden skadades allvarligt men var vid medvetande när han fördes med ambulanshelikopter till sjukhus. Den misstänkte greps i närheten efter en intensiv insats kort efter skjutningen. Mannen misstänks också för grovt vapenbrott. Åtal ska väckas senast 5:e maj.

pantamera_avc_helsida

Konkurserna ökar med 59 procent i kommunen: Uppgifter från UC

Notiser Under de elva första månaderna i år har konkurserna i kommunen skjutit i höjden och nått en ökning på hela 59 procent jämfört med föregående år. Enligt färska siffror från UC, ett kreditupplysningsföretag, har antalet konkurser ökat dramatiskt från 29 till 46.

oppethus_dec
defacto_helsida

Långa lastbilar kan få köra genom kommunen

Nyheter En banbrytande förändring i svensk vägtrafik kommer träda i kraft den 1 december när lastbilar får en utökad längd på upp till 34,5 meter. Detta innebär att fordonen nu kan bli nästan tio meter längre än tidigare tillåtet.

slottsby_helsida
connys_helsida
nrh_sigtuna

Polisen varnar nu för bildelsstölder

Nyheter Ett ökande antal stölder av airbags, rattar, navigationsutrustning och byggmaskiner skapar oro i Sigtuna, Upplands Väsby och Sollentuna. Företagsbilar och fordon med kostsamma verktygsuppsättningar är särskilt utsatta för denna typ av brott.

storemore_helsida
vinter_helsida

Ny rapport: Så robust är Sigtuna kommun

Nyheter Sigtuna är på 19:e plats i länet av 26 kommuner och 97 i riket av 260 kommuner när WSP släpper sin årliga ranking över kommunernas förmåga att hantera kriser och motstå förändringar i en osäker omvärld.

ica_helsida

Var tredje elev tar inte gymnasieexamen

Nyheter En ny genomgång av statistik från Skolverket avslöjar att i Sigtuna kommun klarade endast 70 procent av eleverna att ta gymnasieexamen inom tre år. Denna siffra speglar en nationell trend där nästan 30 procent av eleverna i hela landet inte når examen inom samma tidsram.

joes-helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

storemore_out
joes_outsider
connys
nrh
swedol_outsider
slottsby_outsider
pantamera_out
oppethus_out
ica_outsider
ridskola_2020_outsider
vinter_outsider