eu_valet_panorama
Foto: Jamshid Jamshidi/Arkiv

Häktas för mordförsök i Märsta

En man från Märsta häktas för mordförsöket i Märsta tidigare i helgen.

centrum_artikel_host

Natten mot fredag förra veckan inträffade ett mordförsök i en bostad eller i anslutning till bostad i centrala Märsta. En person fördes skadad till sjukhus och en annan man greps i anslutning till händelsen. Nu har en man i 50-årsåldern häktads misstänkt på sannolika skäl för mordförsök, mannen är hemmahörande i Märsta. Bakgrunden till händelsen var att ett bråk uppstått mellan gärningspersonen och målsäganden, polis håller på att utreda omständigheterna.

eldsjal2024_helsida

Snart sommaruppehåll för renoveringen av Stora Gatan

Notiser Renoveringsarbetet på Stora gatan fortskrider enligt plan och den sista etappen för denna omgång påbörjas den 17 maj och avslutas den 11 juni. Därefter görs ett uppehåll fram till augusti, och arbetet återupptas den 19 augusti.

centrum_host_helsida
connys_helsida
mp_helsida_eu
seniormassa_pan

Uppmaning att spara vatten: Hög vattenförbrukning

Nyheter I norra Storstockholm går det åt ovanligt mycket dricksvatten just nu. Norrvatten, som förser 14 kommuner i området med dricksvatten, uppmanar nu både privatpersoner och verksamheter att spara på kranvattnet. Detta är nödvändigt för att vattenverket ska kunna producera tillräckligt med vatten för alla.

pantamera_avc_helsida
bygdensdag_helsida

Sigtunas rådhus fyllde 280 år

Nyheter I lördags firade Sigtuna en viktig milstolpe – det var 280 år sedan Sigtuna Rådhus invigdes av Eric Kihlman den 18 maj 1744. Detta historiska ögonblick markerades av invånarna med glädje och stolthet över stadens rika kulturarv.

Extra

Sigtunas befolkning minskade

Nyheter Sigtuna kommun upplevde en befolkningsminskning med 31 personer under första kvartalet 2024, vilket är den största minskningen under ett kvartal på hela 2000-talet. Trots att fler barn föddes än personer dog, var det fler som flyttade från kommunen än till den, vilket resulterade i en minskning av invånarantalet.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

bygdensdag_outsider
seniormassa_outsider
centrum_outsider_host
eldsjal2024_out
pantamera_out
nationaldag_outsider
eu_valet_outsider
connys
ridskola_2020_outsider
nrh_sigtuna