centrum_panorama_hostshopping
Ismayil AgharzayevFoto: Insändarbild/Arlandagymmasiet

Gymnasieelev ska hjälpa unga som mår dåligt

Elever på Arlandagymnasiet har startat ett UF-företag för unga som mår dåligt. Ismayil Agharzayev ligger bakom företaget: - Det är många som behöver hjälp och jag vill att de ska veta att de inte är ensamma, säger han.

centrum_artikel_host

Ett företag inom Ung Företagsamhet (UF) ska fokusera på samtalsgrupper för unga. Anledningen är att det anses finnas många som mår dåligt och för att när man fyllt 18 år så omfattas man inte av Barn- och ungdomspsykiatrin (BUP). Ismayil Agharzayev från Ekonomiprogrammet ligger bakom företaget:
– Jag har själv haft problem, känt mig deprimerad och ensam och saknat motivation. Jag började söka på nätet, vad jag skulle göra och vart jag kunde vända mig för att få hjälp, men tyckte inte att jag hittade det jag sökte, säger han i ett pressmeddelande från Sigtuna kommun.

Ska hjälpa varandra
För honom var det självklart att starta upp ett företag med den annorlunda inriktningen, oftast säljer ungdomarna något eller producerar något men Ismayil väljer alltså att vara ett stöd för unga mellan 16-21 år. Han kommer att åka runt på skolor och platser där det finns ungdomar för att starta upp samtalsgrupper. Han poängterar att han inte kommer att kunna behandla ungdomarna men hoppas ändå att man ska ta hjälp av varandra.
– Jag kan tycka att vuxna inte riktigt förstår ungdomar lika bra som ungdomar förstår varandra och de problem som finns. Det är många som behöver hjälp och jag vill att de ska veta att de inte är ensamma, det är viktigt. En stor anledning till depression är ensamhetskänslan, fortsätter Ismayil Agharzayev.

Får ett journummer
Den som mår dåligt kommer bland annat att få ett journummer som man kan ringa. Hans idé kommer att finansieras av kommun eller stat, även om han med glädje hade gjort det ideellt.
– Känslan av att hjälpa människor kan inte värderas i pengar, den är bättre än en miljon kronor.

centrum_host_helsida
brobygget_2024
pantamera_avc_helsida
fritidsbanken_helsida
connys_helsida

Flyg ställdes in: Man kastade sko

Blåljus En man kastade sin skog in i en fönsterruta när han fick besked om att hans flygplan ställts in i samband med de globala tekniska problemen som pågick under fredagen.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

ridskola_2020_outsider
centrum_outsider_host
brobygget_outsider
klara_outsider
pantamera_out
connys
fritidsbanken_outsider