centrum_panorama_hostshopping
Foto: Genrebild/Jamshid Jamshidi

Gurgeltester inför på skolorna efter höstlovet

Nu ska skolor kunna testa symtomfria elever och personal genom gurgeltester istället för svabba i näsa och svalg.

centrum_artikel_host

Liberalerna i Region Stockholm uppger i ett pressmeddelande att alla skolor i länets 26 kommuner ska införa gurgeltester, både för grundskola och gymnasieskola. Testerna införs vecka 45, alltså direkt efter höstlovet.
– Gurgeltester är ett snabbt sätt att upptäcka och spåra smitta. Därmed kan gurgeltester hjälpa till att stoppa smittoutbrott. Vi fortsätter givetvis vår vaccinationskampanj i både gymnasieskolor och grundskolor för 12-åringar och äldre, säger hälso- och sjukvårdsregionrådet Anna Starbrink (L).

Gurgesltester ska användas på personal och elever som inte har symtom men varit i närheten av någon som är smittad av covid. Enligt ett pilotprojekt som genomförts har 246 prover analyserats där fem procent visade positivt resultat vid test. Skolor kommer att kunna beställa in testkit. Man gurglar en koksaltlösning i några sekunder sen skickas vätskan på analys. Det är en mindre obehaglig med är att svabba i näsa och svalg.

mp_tack_helsida

Andelen arbetslösa bland utrikesfödda går ner

Nyheter I maj noterade Sigtuna kommun den lägsta arbetslösheten bland utlandsfödda sedan februari 2020. Enligt Arbetsförmedlingen sjönk arbetslösheten bland utlandsfödda med 0,3 procentenheter till 13,4 procent.

brobygget_2024
centrum_host_helsida

Ekonomisk kris i regionen kan leda till högre SL-priser

Politik SL står inför en ekonomisk kris med ett budgetunderskott på 1,3 miljarder kronor nästa år, enligt Trafikförvaltningens egna beräkningar. Detta kan leda till nya prishöjningar och ytterligare nedskärningar. Moderaterna i Region Stockholm kräver nu en kriskommission för att hantera situationen.

connys_helsida
pantamera_avc_helsida
fritidsbanken_helsida

Renoveringen av Stora gatan pausas över sommaren

Notiser Renoveringen av Stora gatan i Sigtuna har gått enligt tidsplan och alla vårens etapper är nu färdiga. Som planerat kommer arbetet att pausas över sommaren för att inte störa handeln och turismen under högsäsongen, och det återupptas igen den 19 augusti.

Skyfall förväntas i kommunen idag

Notiser Meteorologerna har utfärdat en varning för skyfallsliknande regn i Sigtuna kommun och övriga delar av södra Svealand och norra Götaland. Enligt prognoserna kommer kraftiga skurar att bildas under eftermiddagen, vilket kan ge stora mängder regn lokalt och orsaka översvämningar.

SSHL satsar på ny belysning som en del av energieffektiviseringen

Nyheter Sigtunaskolan Humanistiska Läroverket (SSHL) har genom finansiering från EU tagit ett stort steg mot hållbarhet och energieffektivisering. Med stöd från Signify och EU-projektet "Eco2 Schools as New European Bauhaus Lab" har skolan sett märkbara förbättringar i både energieffektivitet och studiemiljö.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

brobygget_outsider
mp_tack_outsider
ridskola_2020_outsider
pantamera_out
connys
centrum_outsider_host
fritidsbanken_outsider
nrh_sigtuna