centrum_panorama_hostshopping
Glada simmare efter tävlingarna i Lund. Foto: Insändarbild/Arlandagymnasiet

Guld till Miriam vid Skol-SM

Arlandagymnasiet kom tvåa när Skol-SM i simning avgjordes, Anna Miriam bidrog till andraplatsen med sina två guld.

centrum_artikel_host

Arlandagymnasiet åkte till Lund för att tävla på Skol-SM. Anna Miriam som går på åk 2 Naturvetenskapligt program plockade inledningsvis två individuella guld, därefter var det fina lagkappssimningar som ledde fram till det slutgiltiga resultatet.

Mer än var tionde gymnasieelev fick studiebidraget indraget

Nyheter Färska siffror från Centrala Studiestödsnämnden (CSN) visar att 10,7 procent av gymnasieeleverna i Sigtuna kommun fick sitt studiebidrag indraget under det senaste läsåret. Detta motsvarar 204 elever, en ökning från 198 elever förra läsåret, trots att andelen minskat med 0,4 procentenheter.

centrum_host_helsida
pantamera_avc_helsida

Cykelutmaning för Naturklasser på Arlandagymnasiet

Nyheter Eleverna på Arlandagymnasiet tar pedalen till en ny nivå med en spännande cykelutmaning som pågår just nu. Initiativet kommer från deras biologilärare Mathias Alterman, och det har redan väckt stor entusiasm bland eleverna.

connys_helsida

Olivia från Rosersberg med på Unga Forskare om ChatGPT i skolan

Nyheter Olivia Karlsson, en gymnasieelev från Rosersberg som studerar på NTI Sollentuna, deltog nyligen i Unga Forskare, Sveriges största vetenskapsmässa och tävling för gymnasieprojekt inom naturvetenskap, teknik och matematik. Tillsammans med en klasskamrat utförde Olivia ett projekt om ChatGPT, en artificiell intelligens för textgenerering.

brobygget_2024
fritidsbanken_helsida

Trenden: Fler vill bli flygtekniker

Nyheter Unga visar ökat intresse för flygteknikutbildningen, trots tidigare utmaningar under pandemin. Arlandagymnasiet är en av sju gymnasier som erbjuder utbildningen.

lärargalan 2023

Arlandagymnasiets flyktekniklärare kan prisas

Nyheter Abed Aslan, lärare på flygteknikutbildningen, är nominerad "Årets lärare" vid Lärargalan i Sverige. Lärargalan är en årlig händelse som syftar till att hylla och uppmärksamma landets bästa lärare i olika kategorier. I år har Abed Aslan blivit den stolta utvalda kandidaten från Sigtuna kommun, utsedd av Lärargalans jury.

Elever fick lyssna till lokala entreprenörer

Nyheter Ett flertal entreprenörer bjöds in till Kulturum för att inspirera åk9-elever inför framtidens yrkes- och gymnasieval. 600 entusiastiska elever intog Kulturum för att ta del av alla inspirerande tal.

Ungdomarna startade kiosk vid Steningebadet

Nyheter Systrarna öppnade nyligen en kiosk på Steningebadet: - Idén kom från att vi tyckte att det saknades ett café eller kiosk där man kan köpa en glass att svalka sig med. Inte bara det utan också att ville vi jobba under sommaren, skriver systarna i ett mail till märsta.nu

Elever från S:t Olofs skola ställer ut

Nyheter Elever på S:t Olofs skola har under en längre period arbetat med temat identitet och känslor för att främja den psykiska hälsan bland högstadieeleverna. Genom att skapa en valfri lerfigur och skriva en dikt, har eleverna fått reflektera över sig själva och den kommun de lever i.

påsklov

Brobygget har öppet hela påsklovet

Nyheter Under påsklovet kommer Sigtuna kommun att hålla igång aktiviteter för barn och unga: - Alla firar ju inte påsk så för många barn- och ungdomar är den veckan precis som en vanlig vecka förutom att skolan är stängd och det är lov. Dessutom jobbar många föräldrar även på röda dagar så då fyller det en ännu större funktion att vi kan erbjuda någonstans att ta vägen. Vi erbjuder också mellanmål till alla besökare på loven, berättar Monica Fries, föreningskonsulent i Sigtuna kommun.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

fritidsbanken_outsider
brobygget_outsider
connys
klara_outsider
centrum_outsider_host
ridskola_2020_outsider
pantamera_out