Philip Rosenberg med tränare Hassan WandiFoto: Insändarbild/Kim Taekwondo

Guld för Rosenberg i prestigefylld tävling

I helgen hölls Swedish Open G1 i Fyrishov, Uppsala för första gången, och evenemanget markerade en imponerande samling av världens bästa taekwondoutövare. Deltagare från hela världen, inklusive världs- och olympiska mästare, samlades för att tävla i denna prestigefyllda världsrankingtävling.

centrum_artikel_host

Bland de svenska elitspelarna som ställde upp fanns Philip Rosenberg och Nazaah Waliullah, båda kämpande under lördagen. Nazaah stod inför en betydande utmaning när hon mötte den regerande världsmästaren från Korea, som nyligen hade triumferat vid VM i augusti. Trots en otroligt jämn match och Nazaahs imponerande prestation tillhörde segern den koreanska utövaren, som sedan gick vidare och vann alla sina matcher för att säkra guldet.

Philip Rosenberg, å andra sidan, tog steget upp på prispallen genom att säkra sitt första guld någonsin. I finalen stod han mot en stark motståndare från Norge och avslutade matchen med en 2-0-seger i ronder. Denna seger gör Philip till en av de få i klubbens historia som har erövrat guld på världsscenen. Det är en prestation som endast en handfull har lyckats med, och det senaste guldet för klubben inträffade 2019 vid Turkish Open.

För Nazaah var det en tävling där hennes skicklighet och kampvilja visade att hon tillhör den internationella toppeliten, trots att segern inte gick hennes väg denna gång. Trots förlusten mot världsmästaren, kastade hon ljus över svensk taekwondo och fortsätter att vara en lovande deltagare.

Nu, efter framgången i Swedish Open, är det Kim Taekwondos nästa stora utmaning som närmar sig – Svenska Mästerskapen om två veckor.

connys_helsida
wenngarn_jul_helsida
defacto_helsida
slottsby_helsida
centrum_host_helsida

Lindqvist tar över som herrtränare

Handboll Skånela IF presenterar idag Tim Lindqvist som den nya ansvariga tränaren för herrlaget efter Mattias Flodman. Lindqvist kommer att leda laget under säsongerna 24/25 och 25/26.

storemore_helsida

Wings bryter med David Lundmark

Ishockey David Lundmark, en långvarig figur i Wings organisation, går skilda vägar med A-laget. Beslutet, meddelat av sportchefen Björn Danielsson, innebär att Lundmark inte kommer att vara en del av A-lagets stab under resten av säsongen.

allsvenskan

Dubbla segrar för Skånela i helgen

Handboll Vikingahallen kokade av glädje när Skånelas damer säkrade säsongens första seger mot Alingsås, följt av herrlagets ansträngda men avgörande seger mot Drott.

joes-helsida
ica_helsida
EXTRA

Lokala framgångar i elitfotbollen

Fotboll Daniel Söderberg blev på lördagen med om att spela upp Sandvikens IF i Superettan. Brodern Niklas spelar sedan tidigare i Öster som slutade fyra. Dessutom är Elias Hadaya kvalklar för Utsikten mot BP.

pantamera_avc_helsida

Triathlonstart i Arlandastad

Sport Svenska Triathlonförbundet har officiellt presenterat de första SM-tävlingarna för 2024, och det blir ett spännande år med två av triathlons mest klassiska lopp samt en relativt ny men omtyckt tävling. Säsongen kickar igång med Arlandastad Duathlon den 1 maj, som kommer att vara värd för SM och RM i duathlon.

herrallsvenskan

Skånela Besegrar VästeråsIrsta

Handboll I en spännande match i Herrallsvenskan stod Skånela som segrare när de besegrade VästeråsIrsta med slutresultatet 29-26. Matchen bjöd på en imponerande insats från båda lagen, och Skånela lyckades säkra segern med en stark forcering under den sista delen av matchen.

hockeyettan

Wings-Enköping 4-1: Tredje Raka Segern för Wings

Ishockey Wings tog ännu en imponerande seger i Hockeyettan Östra när de besegrade Enköping med 4-1 i en spännande match som höll fansen på sina tår under hela spelet. Detta är Wings tredje raka seger och visar att laget är i fin form.

Nya framgångar för Kim Taekwondo

kampsport Under lördagen avslutades Svenska Cupen 3 i Linköping, den sista tävlingen innan de svenska mästerskapen, SM, och en avgörande uppladdning inför uttagningen av landslaget.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

slottsby_outsider
swedol_outsider
pantamera_out
storemore_out
connys
joes_outsider
centrum_outsider_host
ica_outsider
wnngarn_jul_outsider
nrh_sigtuna
ridskola_2020_outsider