eu_valet_panorama

Gruppledaren petas från fullmäktigelistan

Rune Öhlund petas från fullmäktigelistan för Sverigedemokraterna: - Rune har valt att gå vidare mot nya utmaningar, meddelar Inga-Lill Björkman (SD), ordförande och ett på listan.

centrum_artikel_host

Sverigedemokraterna i Sigtunas lista är klar för valet 2018 och exkluderar Rune Öhlund, nuvarande gruppledare. Istället är det nuvarande ordföranden Inga-Lill Björkman som är etta. Enligt uppgift till märsta.nu ska Rune Öhlund ha petats redan på årsmötet tidigare i år och är nu helt borta från valet.
– Rune har valt att gå vidare mot nya utmaningar. Det är en ickefråga eftersom ingen politiker kan förväntas sitta på livstid samt att vi har ett mycket starkt lag som valts fram enligt ett demokratiskt förfarande utifrån medlemmarnas önskan, skriver Inga-Lill Björkman i ett uttalande till märsta.nu

Kandidater med olika bakgrund
Listan består av 16 personer, varav fyra kvinnor. Tvåa på listan är Johnny Johanson och därefter Peter Nilsson. Sverigedemokraterna har inga fem mandat men om opinionsläget blir verklighet kan det bli en dubblering av antal mandat i fullmäktige. Veteranen Sören Sundh är sjua på listan och kommer sannolikt in.
– Det är kandidater med olika bakgrund och erfarenheter. Män och kvinnor i olika åldrar boendes i olika kommundelar. Det som förenar oss är vårt engagemang för att göra kommunen fantastisk igen och uppfylla de åtaganden som åligger en kommun gentemot medborgarna som redan har betalat för detta, fortsätter Inga-Lill Björkman.

”Slutcurlat”
Inga-Lill Björkman säger att det är ”slutcurlat” med brottsligheten och gällande välfärden så accepterar man inget annat än en fullgod nivå för skattebetalarna, för skolelever äldre och alla andra som bor i kommunen.

Fotnot: märsta.nu söker Rune Öhlund för en kommentar

pantamera_avc_helsida
eldsjal2024_helsida

Sigtunas rådhus fyllde 280 år

Nyheter I lördags firade Sigtuna en viktig milstolpe – det var 280 år sedan Sigtuna Rådhus invigdes av Eric Kihlman den 18 maj 1744. Detta historiska ögonblick markerades av invånarna med glädje och stolthet över stadens rika kulturarv.

Extra

Sigtunas befolkning minskade

Nyheter Sigtuna kommun upplevde en befolkningsminskning med 31 personer under första kvartalet 2024, vilket är den största minskningen under ett kvartal på hela 2000-talet. Trots att fler barn föddes än personer dog, var det fler som flyttade från kommunen än till den, vilket resulterade i en minskning av invånarantalet.

bygdensdag_helsida
seniormassa_pan
connys_helsida
centrum_host_helsida
mp_helsida_eu

Sveriges Lärare larmar: För stora barngrupper

Nyheter Enligt nya rapporter är över hälften av alla barngrupper i förskolan i Sverige större än de rekommenderade riktlinjerna. I Sigtuna kommun är 67 procent av de åldersindelade barngrupperna för stora, vilket är en ökning jämfört med föregående år. Sveriges Lärare kräver nu att regeringen lagstiftar om barngruppernas storlek för att säkerställa barnens välbefinnande och pedagogiska kvalitet.

Axelssons motion om lustgasförbud får stöd

Politik Kommunstyrelsen har ett viktigt steg i kampen mot missbruk av lustgas genom att bifalla Socialdemokraternas motion om förbud mot dess användning i berusningssyfte. Förslaget, framlagt av Marie Axelsson (S), har stöd från kommunstyrelsen, där Moderaterna har majoritet tillsammans med Sverigedemokraterna, Kristdemokraterna och Samling för Sigtuna.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

seniormassa_outsider
eldsjal2024_out
eu_valet_outsider
ridskola_2020_outsider
bygdensdag_outsider
connys
nrh_sigtuna
centrum_outsider_host
pantamera_out
mp_eu_outsider