centrum_panorama_hostshopping
Garnsviken i SigtunaFoto: Daniel Iskander

Grovt tjuvfiske i Garnsviken

Omkring Färjestadsbron i Garnsviken har det lagts ut nät där asp riskerar att fångas.

centrum_artikel_host

Det är sajten sportfiskarna.se som rapporterar om problem med grovt tjuvfiske i Garnsviken. Nät har lagts ut runt Färjestadsbron där Asp som leker riskerar att fastna. Enligt sajten har nätet lagts ut under nattetid från småbåtar och tas upp tidig morgon. Kustbevakningen och Stockholms stad genomför fisketillsyn på Mälaren och är informerade om tjuvfisket.

Larma Kustbevakningen eller Polisen
Man uppmanar de som finns i området under nattetid och har information att lämna att höra av sig till Kustbevakningen på 08-578976000, ett nummer som är öppet dygnet runt. Observerar man nät kan man även ringa Polisen på 112 och uppge att det är ett pågående brott.

mp_tack_helsida
fritidsbanken_helsida
centrum_host_helsida

Renoveringen av Stora gatan pausas över sommaren

Notiser Renoveringen av Stora gatan i Sigtuna har gått enligt tidsplan och alla vårens etapper är nu färdiga. Som planerat kommer arbetet att pausas över sommaren för att inte störa handeln och turismen under högsäsongen, och det återupptas igen den 19 augusti.

Skyfall förväntas i kommunen idag

Notiser Meteorologerna har utfärdat en varning för skyfallsliknande regn i Sigtuna kommun och övriga delar av södra Svealand och norra Götaland. Enligt prognoserna kommer kraftiga skurar att bildas under eftermiddagen, vilket kan ge stora mängder regn lokalt och orsaka översvämningar.

brobygget_2024

SSHL satsar på ny belysning som en del av energieffektiviseringen

Nyheter Sigtunaskolan Humanistiska Läroverket (SSHL) har genom finansiering från EU tagit ett stort steg mot hållbarhet och energieffektivisering. Med stöd från Signify och EU-projektet "Eco2 Schools as New European Bauhaus Lab" har skolan sett märkbara förbättringar i både energieffektivitet och studiemiljö.

pantamera_avc_helsida
connys_helsida

Sommarlovsbiljetten är igång

Nyheter Under sommarperioden 5 juni till 27 augusti reser ungdomar mellan 12 och 18 år gratis med SL-trafiken. Initiativet med lovkortet är ett steg från Region Stockholm för att uppmuntra miljövänliga resor.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

brobygget_outsider
pantamera_out
fritidsbanken_outsider
centrum_outsider_host
nrh_sigtuna
connys
mp_tack_outsider
ridskola_2020_outsider