centrum_panorama_hostshopping
Foto: Genrebild/Jamshid Jamshidi

Grov misshandel på buss

Under natten till söndag inträffade en allvarlig misshandel på en buss mellan Märsta och Sigtuna där fem okända gärningspersoner är nu misstänkta för brottet. Polisen utreder händelsen som grov misshandel.

centrum_artikel_host

Klockan 00:33 på söndagsnatten var två brottsoffer, som hade rest med buss från Märsta, utsatta för en våldsam attack. Enligt polisen hade offren blivit tillsagda av de fem männen på bussen att vara tysta. En av gärningspersonerna gick sedan till fysisk attack mot ett av offren. När det andra offret ingrep för att skydda sin vän, blev även han brutalt misshandlad.

Misshandeln eskalerade när bussen stannade vid busstorget i Sigtuna. De fem gärningspersonerna fortsatte angreppet på offren genom att använda slag och sparkar. Trots det våldsamma överfallet behövde ingen av brottsoffren ambulanssjukvård.

Polisen sattes snabbt in i ärendet och genomför nu en omfattande utredning för att identifiera och lokalisera de misstänkta gärningspersonerna. Ingen av de fem misstänkta var kvar på platsen när polisen anlände till busstorget.

mp_tack_helsida
brobygget_2024
fritidsbanken_helsida

Beslut om Kultur- och Aktivitetscenter i Valsta

Politik I gårdagens kommunfullmäktige, den 18 juni, beslutades det att bygga ett nytt kultur- och aktivitetscenter i Valsta. Centret ska bli en mötesplats med aktiviteter för barn och unga, och byggstarten är planerad till våren 2025.

centrum_host_helsida
connys_helsida
pantamera_avc_helsida

Andelen arbetslösa bland utrikesfödda går ner

Nyheter I maj noterade Sigtuna kommun den lägsta arbetslösheten bland utlandsfödda sedan februari 2020. Enligt Arbetsförmedlingen sjönk arbetslösheten bland utlandsfödda med 0,3 procentenheter till 13,4 procent.

Ekonomisk kris i regionen kan leda till högre SL-priser

Politik SL står inför en ekonomisk kris med ett budgetunderskott på 1,3 miljarder kronor nästa år, enligt Trafikförvaltningens egna beräkningar. Detta kan leda till nya prishöjningar och ytterligare nedskärningar. Moderaterna i Region Stockholm kräver nu en kriskommission för att hantera situationen.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

pantamera_out
ridskola_2020_outsider
mp_tack_outsider
nrh_sigtuna
fritidsbanken_outsider
centrum_outsider_host
connys
brobygget_outsider