eldsjal2024_pan
Foto: SL/Pressbild

Gratis SL-kort till ungdomar under loven

I dagarna skickas det brev till länets ungdomar som innehåller aktiveringskod för SL:s Lovbiljett.

centrum_artikel_host

Regionledningen har beslutat att samtliga ungdomar i länet ska få gratis SL-kort i samband med loven. Under januari och februari kommer personliga värdekoder att skickas ut via brev till ungdomarna. Dessa koder används för att hämta lovbiljetten till antingen mobilappen eller SL-kortet. De över 200 000 breven kommer att distribueras i omgångar, och det uppmanas till tålamod om brevet inte har nått mottagaren några dagar innan sportlovet. Vid utebliven leverans uppmanas ungdomarna att kontakta kundtjänsten.

Lovbiljetten, som liknar sommarlovsbiljetten från tidigare år, kommer att gälla dygnet runt under alla skollov, inklusive sportlovet (24 februari–3 mars), påsklovet (23 mars–7 april), sommarlovet (5 juni–27 augusti), höstlovet (26 oktober–3 november), och jullovet (17 december–12 januari).

Det är viktigt att notera att lovbiljetten automatiskt aktiveras under de olika loven, och det är samma biljett som används under hela året. För att säkerställa att biljetten inte går förlorad rekommenderas det att ladda på biljetten omedelbart vid mottagandet av brevet. För att ytterligare trygghet vid eventuell förlust uppmanas användare att registrera sitt SL-kort eller SL-app för förlustgaranti.

eldsjal2024_helsida
centrum_host_helsida
steningekompani_helsida

Bevakningsbolaget Avarn riskerar böter

Nyheter Transports skyddsombud har slagit larm om bristerna i arbetsmiljön till Arbetsmiljöverket. Efter en inspektion på Arlanda flygplats riskerar bevakningsbolaget Avarn Security böter på upp till 100 000 kronor om inga åtgärder vidtas.

spedition_helsida
storemore_helsida

Stor risk för gräsbrand i Sigtuna kommun

Notiser Under fredagen varnar SMHI för en hög risk för gräsbrand i Sigtuna kommun och omkringliggande områden. Det torra vädret har ökat risken för att gräsbränder lätt kan uppstå och spridas i det torra fjolårsgräset.

pantamera_avc_helsida
connys_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

nrh_sigtuna
centrum_outsider_host
connys
spedition_outsider
stentekompani_outsider
eldsjal2024_out
ridskola_2020_outsider
pantamera_out
storemore_out