vinter_pan
Foto: Jamshid Jamshidi/Arkiv

Gränspolisen i insats mot kriminell ekonomi på Arlanda

24 oktober arbetade polisen hårt på Arlanda flygplats för att bekämpa brottslig ekonomi. De använde olika metoder för att praktisera den nya lagen som ger dem ökade befogenheter i områden nära gränserna.

centrum_artikel_host

Polisen genomförde omkring tjugo kontroller av personer under tisdagen på Arlanda flygplats. Dessa kontroller hjälpte polisen att samla information om penningtvättbrott, terrorism och brott som är kopplade till kriminella gäng.

Dessutom upptäckte polisen fall av bidragsbrott mot Försäkringskassan och genomförde utmätningar av kontanter och egendom på uppdrag av Kronofogdemyndigheten. De gjorde också en orosanmälan enligt socialtjänstlagen, SoL 14§.

Tullverket arbetade i samarbete med polisen vid denna insats. Enligt Johan Gustafsson, gruppchef på LPO Arlanda, är samarbete avgörande för att bekämpa brottslig ekonomi och uppnå goda resultat.

En viktig del av detta arbete är den nya lagen som ger polisen ökade befogenheter i områden nära gränserna. Tidigare var polisen mycket beroende av Tullverket när det gällde att göra kontroller på platser som Arlanda flygplats. Nu har de samma verktyg som Tullverket, vilket enligt Therese Rosengren, biträdande chef på LPO Arlanda, gör deras arbete enklare och mer effektivt.

vinter_helsida

Var tredje elev tar inte gymnasieexamen

Nyheter En ny genomgång av statistik från Skolverket avslöjar att i Sigtuna kommun klarade endast 70 procent av eleverna att ta gymnasieexamen inom tre år. Denna siffra speglar en nationell trend där nästan 30 procent av eleverna i hela landet inte når examen inom samma tidsram.

nrh_sigtuna
wenngarn_helsida

Trafikolycka på E4:an vid Arlanda

Blåljus En trafikolycka som involverar fyra personbilar inträffade på E4 vid trafikplats 181 Arlanda i riktning mot Stockholm. Polisen kontaktades om händelsen och är på plats.

storemore_helsida
connys_helsida

Fortsatta trygghetsvandringar i kommunen

Nyheter Sigtuna kommun har återigen genomfört en trygghetsvandring i samarbete med flera andra viktiga aktörer. Detta initiativ syftar till att få en heltäckande översikt av olika områden och att identifiera sätt att gemensamt öka tryggheten.

Vintertidtabellen startar 10 december

Nyheter Sommartidtabellen går i ide och 2024 års tidtabell träder i kraft den 10 december 2023 för kollektivtrafiken. Förändringarna är redan synliga på SL-appen och sl.se för resenärer som vill förbereda sig i förväg.

oppethus_dec

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen med märsta.nu: Snöfall och kyligt väder förväntas

defacto_helsida

Julgransflygning över Märsta 18 december

Nyheter Det närmar sig årets sista gång för Flygskolan att utföra julgransflygning med SK 60, och det blir en särskild händelse då det är den sista gången detta genomförs med detta flygplan. Den planerade formationsflygningen är tänkt att sträcka sig över Mälardalen och Östergötland den 18 december. Dock är exakt tid ännu inte fastställd.

Många tog ställning mot mäns våld mot kvinnor

Nyheter Valsta var under torsdagskvällen platsen för den årliga ljusmanifestationen med fokus på att uppmärksamma och bekämpa mäns våld mot kvinnor världen över. För femte året samlades engagerade individer och representanter från olika föreningar och organisationer för att stödja nolltolerans mot våldet.

joes-helsida

Inkomstklyftorna ökar i kommunen

Nyheter I Sigtuna kommun växer de ekonomiska klyftorna markant. I Til-Munkholmen-området är den disponibla inkomsten mer än dubbelt så hög jämfört med Centrala Valsta.

Morgonkollen

Notiser Kylig morgon med normal trafik och mindre påverkan på busstrafik i Sigtuna

ica_helsida

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen 23 november: märsta.nu informerar om väder, trafik och blåljus

pantamera_avc_helsida

Vädervarning i kommunen för onsdag

Notiser SMHI utfärdar en vädervarning för Sigtuna kommun med en Gul varning för Vind i kombination med snöfall. Under tiden från onsdag eftermiddag till natt mot torsdag förväntas en kombination av snöfall och kraftiga vindar skapa potentiella problem i trafiken.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

swedol_outsider
vinter_outsider
wenngarn_outsider
oppethus_out
pantamera_out
ica_outsider
storemore_out
joes_outsider
connys
nrh
ridskola_2020_outsider