Boende på Tingvallavägen firar en dag med gemenskapFoto: Insändarbild

Grannar på Tingvallavägen firar gemenskap och samhörighet under områdesdag

Under en varm försommarkväll samlades grannar på Tingvallavägen för att njuta av gemenskap och aktiviteter på sin innergård. Arrangerat av SigtunaHem och Hyresgästföreningen, hölls den första av fem planerade områdesdagar den 14 maj.

Målet var att öka gemenskapen och trygghetskänslan i området samt erbjuda en plattform för boende att träffas och diskutera boendefrågor.

Lola Svensson, samordnare för social hållbarhet på SigtunaHem, uttryckte glädje över den stora uppslutningen och härliga stämningen under evenemanget. Hyresgästerna hade möjlighet att umgås, prova på olika aktiviteter och ta del av information från arrangörerna. Idrottsföreningar som Sigtuna Basket, Märsta IK och Mälarpiraterna erbjöd prova på-aktiviteter, medan polisen, brandkåren och Fritidsbanken fanns på plats för att mingla och informera om sina verksamheter.

Bland aktiviteterna fanns även ansiktsmålning, bågskytte med mjuka pilar och utställning av krissituationens viktiga hemutrustning av Frivilliga Resursgruppen (FRG). Grillarna stod redo med hamburgare och korv medan kaffe och saft bjöds till besökarna.

Hyresförhandlingen går till skiljeman

Bostad Fastighetsägarna Stockholm har valt att vända sig till hyresnämnden för att få en skiljeman utsedd, som kommer att hantera hyresförhandlingarna för 2024 års hyror i elva stockholmskommuner.

Liten nedgång i bostadspriserna

Bostad Senaste statistiken från Svensk Mäklarstatistik visar att bostadsrättspriserna i Sigtuna kommun går upp med 1 procent under de senaste tre månaderna. Även i hela Stockholms län noteras en ökning på 1 procent för bostadsrätter.

Oron för höjda hyror växer hos hyresgäster

Bostad Hyresgästföreningen rapporterar om pågående förhandlingar med SigtunaHem där hyresnivåerna står i fokus. Det råder en spänning mellan parterna då fastighetsägarna tidigare uttryckt en önskan om en höjning på 12 procent, en siffra som mötts av betydande förvåning.

Bostadsmarknaden står sig stark

Bostad Bostadsmarkanden i kommunen visar inga röda siffror för varken bostadsrätter eller villor den senaste tremånadersperioden. Villapriserna har gått upp med hela tolv procent sedan juni.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening