centrum_panorama_hostshopping
Foto: Genrebild/Daniel Iskander

Grannar bästa lösningen mot inbrott

Hälften av svenskarna tycker att Grannsamverkan mot inbrott är det bästa med att ha grannar, det visar en undersökning som försäkringsbolaget IF har gjort.

centrum_artikel_host

Med aktiv Grannsamverkan minskar risken för inbrott med i genomsnitt 26 procent skriver IF i ett pressmeddelande. I Sigtuna kommun finns organiserad grannsamverkan i de flesta kvarter. IF har gjort en undersökning som visar att det bästa med att ha grannar är att man kan hjälpa till att hålla uppsikt i området. Tjuvar rör sig nämligen i områden och spanar in tillgängliga objekt. Med hjälp av grannsamverkan kan man hjälpas åt att upptäcka potentiella tjuvar eller avskräcka dem.
– Nyfikna grannar som lägger sig i är ett bra sätt att hålla tjuvarna borta. Tjuvar vill jobba ostört utan att någon ser dem eller frågar vilka de är. Det är bra att hjälpas åt och vara uppmärksamma på vissa beteenden och sprida information om vad som sker i området, säger Caroline Uliana, informationschef på If, i ett pressmeddelande.

22 000 inbrott anmäldes i landet förra året, märsta.nu har tidigare rapporterat om att Sigtuna kommun är en av de mest inbrottsdrabbade kommunerna i landet med 7,7 inbrott per 1000 hem. Totalt under 2016 anmäldes 342 inbrott, en minskning med 65 stycken jämfört med 2015.

defacto_helsida

Fler parkeringsplatser utanför Forum

Nyheter Arbetet med att utöka antalet parkeringsplatser vid Forum, beläget i korsningen Ringvägen/Stockholmsvägen i Märsta, har nu påbörjats. Detta efterlängtade projekt är en välkommen nyhet för anställda och besökare i området.

Landshövdingen besökte kommunen

Nyheter Landshövdingen Anna Kinberg-Batra besökte Sigtuna kommun den 21 september. Under besöket betonade hon vikten av Arlanda och dess omgivningar för tillväxt, säkerhet och hållbarhet både för regionen och hela landet.

centrum_host_helsida
connys_helsida
pantamera_avc_helsida
ica_helsida

Sydkorea vill lära av Sigtunas barnomsorg

Nyheter Sydkorea står inför en utmaning när det kommer till den minskande födelsetal i landet, och politikerna letar nu efter lösningar genom att satsa på högkvalitativ barnomsorg. För att hitta inspiration har de vänt sig till de nordiska länderna och specifikt till Sigtuna kommun i Sverige.

hockeyskola_helsida

Misstänkt för olaga intrång och hot greps av Polisen

Blåljus En man har gripits inom kommunen av polisen efter misstankar om olaga intrång och hot mot ett brottsoffer på hans före detta arbetsplats. Händelsen utspelade sig tidigt på morgonen den 18 september, då polisen snabbt agerade för att lösa fallet.

joes-helsida

Långtidsarbetslösheten ökar

Nyheter Nyligen släppta arbetsmarknadsstatistik visar att långtidsarbetslösheten i Sigtuna kommun har ökat under den senaste månaden. Samtidigt har den jämfört med samma period föregående år minskat något, enligt rapporter från arbetsförmedlingen.

Inga fall av svinpest i kommunen

Nyheter Ett utbrott av afrikansk svinpest har satt svenska myndigheter på högsta beredskap. Med konsekvenser som hotar grisnäringen, friluftslivet, jaktsäsongen och skogsbruket, är det en utmaning som kräver både omedelbara åtgärder och samhällets samlade ansträngningar.

moderat_fokus_helsida

Morgonkollen

Notiser En kylig morgon välkomnar kommuninvånare idag med temperaturer som kryper ned till 4 grader. Det är dags att plocka fram höstjackan och varma handskar när du ger dig ut. Men vad har dagen att erbjuda i övrigt?

sap_sep23_helsida
nrh_sigtuna

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

ica_outsider
connys
swedol_outsider
centrum_outsider_host
pantamera_out
nrh
moderat_bli_medlem
ridskola_2020_outsider
hockeyskola_outsider
socialdem_sep23_outsider
joes_outsider