eu_valet_panorama
Foto: Genrebild/Daniel Iskander

Grannar bästa lösningen mot inbrott

Hälften av svenskarna tycker att Grannsamverkan mot inbrott är det bästa med att ha grannar, det visar en undersökning som försäkringsbolaget IF har gjort.

centrum_artikel_host

Med aktiv Grannsamverkan minskar risken för inbrott med i genomsnitt 26 procent skriver IF i ett pressmeddelande. I Sigtuna kommun finns organiserad grannsamverkan i de flesta kvarter. IF har gjort en undersökning som visar att det bästa med att ha grannar är att man kan hjälpa till att hålla uppsikt i området. Tjuvar rör sig nämligen i områden och spanar in tillgängliga objekt. Med hjälp av grannsamverkan kan man hjälpas åt att upptäcka potentiella tjuvar eller avskräcka dem.
– Nyfikna grannar som lägger sig i är ett bra sätt att hålla tjuvarna borta. Tjuvar vill jobba ostört utan att någon ser dem eller frågar vilka de är. Det är bra att hjälpas åt och vara uppmärksamma på vissa beteenden och sprida information om vad som sker i området, säger Caroline Uliana, informationschef på If, i ett pressmeddelande.

22 000 inbrott anmäldes i landet förra året, märsta.nu har tidigare rapporterat om att Sigtuna kommun är en av de mest inbrottsdrabbade kommunerna i landet med 7,7 inbrott per 1000 hem. Totalt under 2016 anmäldes 342 inbrott, en minskning med 65 stycken jämfört med 2015.

Snart sommaruppehåll för renoveringen av Stora Gatan

Notiser Renoveringsarbetet på Stora gatan fortskrider enligt plan och den sista etappen för denna omgång påbörjas den 17 maj och avslutas den 11 juni. Därefter görs ett uppehåll fram till augusti, och arbetet återupptas den 19 augusti.

connys_helsida
eldsjal2024_helsida
bygdensdag_helsida
pantamera_avc_helsida

Uppmaning att spara vatten: Hög vattenförbrukning

Nyheter I norra Storstockholm går det åt ovanligt mycket dricksvatten just nu. Norrvatten, som förser 14 kommuner i området med dricksvatten, uppmanar nu både privatpersoner och verksamheter att spara på kranvattnet. Detta är nödvändigt för att vattenverket ska kunna producera tillräckligt med vatten för alla.

centrum_host_helsida
mp_helsida_eu
seniormassa_pan

Sigtunas rådhus fyllde 280 år

Nyheter I lördags firade Sigtuna en viktig milstolpe – det var 280 år sedan Sigtuna Rådhus invigdes av Eric Kihlman den 18 maj 1744. Detta historiska ögonblick markerades av invånarna med glädje och stolthet över stadens rika kulturarv.

Extra

Sigtunas befolkning minskade

Nyheter Sigtuna kommun upplevde en befolkningsminskning med 31 personer under första kvartalet 2024, vilket är den största minskningen under ett kvartal på hela 2000-talet. Trots att fler barn föddes än personer dog, var det fler som flyttade från kommunen än till den, vilket resulterade i en minskning av invånarantalet.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

connys
nationaldag_outsider
centrum_outsider_host
nrh_sigtuna
bygdensdag_outsider
ridskola_2020_outsider
eu_valet_outsider
eldsjal2024_out
seniormassa_outsider
pantamera_out