sap_pan23
Lena Willemark kommer till Sigtuna 12:e marsFoto: Pressbild

Grammisvinnare till Sigtuna

Lena Willemark som nyligen vann en Grammis kommer till Sigtuna för en spelning 12:e mars.

centrum_artikel_host

Folkmusikern Lena Willemark från Älvdalen gästar Sigtunastiftelsen i samband med kulturhelgen 12:e mars. Grammisen fick hon för Årets Folkmusik tillsammans med Anders Normin och Karin Nakagawa för skivan ”Trees of Light”. Hon kommer också med verket Blå Ferdi i bagaget som går i folkton och bär spår av konstmusik.
– Vi är glada att få hälsa Lena Willemark tillbaka till Sigtunastiftelsen, denna gång tillsammans med Emma Reed, violin; Micke Marin, violin och stränginstrument; Mia Marin, violin; Tina Quartey, percussion och Leo Svensson, cello, skriver Sigtunastiftelsen på sin hemsida.

hockeyskola_helsida

Många nyheter för årets Kulturskola

Kultur & Nöje Vid höstens terminsstart har över tusen barn och ungdomar i Sigtuna kommun anmält sig för kurser på Sigtuna kulturskola. Med ett omfattande utbud av både nya kurser och klassiker har skolan noterat ökad efterfrågan på aktiviteter som filmproduktion och gruppövningar. Piano fortsätter att vara en favorit bland instrumenten.

moderat_fokus_helsida

Inga Landgré har avlidit

Kultur & Nöje Skådespelerskan Inga Landgré som under en tid bodde i Sigtuna avled under måndagen. Landgré var en av sin tids största svenska skådespelerskor och belönades med en Hedersguldbagge 2023.

nrh_sigtuna
sigtuna art walk

Arrangören: Fantastiskt tillfälle att uppleva konst på nära håll

Kultur & Nöje Förra årets Art Walk blev en succé som nu återupprepas. En av initiativtagarna är sigtunabon Anna Forster som själv bjuder in till sin ateljé: - Sigtuna Art Walk är ett fantastiskt tillfälle för besökare att både uppleva konsten på nära håll och också få en chans att interagera med konstnärerna bakom verken, hälsar Anna Forster.

joes-helsida

Hyllad konstnär ställer ut på Valstakonst

Kultur & Nöje Värmländska konstnären Leif Engström har nått stora framgångar med sin senaste utställning "Fönsterband" på ValstaKonst. Den här utställningen är den största han haft hittills, både när det gäller yta och antalet verk som visas. Engström har på kort tid blivit ett av de stora namnen inom den svenska konstscenen.

centrum_host_helsida
sap_sep23_helsida
ica_helsida
defacto_helsida
connys_helsida
pantamera_avc_helsida

Nu finns samtidsbilder från kommunen

Kultur & Nöje Stockholms läns museum har lanserat 10 000 bilder från länsbor i ett samtidsalbum: - Jätteroligt att vi nu har nått 10 000 fotografier i Samtidsbild. De uppladdade fotografierna en unik bild av det samtida livet och vardagen i vårt län som bidrar till vårt gemensamma kulturarv, säger museichef Annelie Kurttila.

Kulturpriset och Årets ungdomsledare utsedda

Kultur & Nöje Kultur- och fritidsnämnden i Sigtuna kommun har nyligen beslutat om vilka som kommer att ta emot Kulturpriset och Årets ungdomsledare för år 2022. Priset delas ut till personer som utfört intressefyllt och framgångsrikt arbete inom kulturella eller idrottsliga områden i kommunen.

adhd_kommun

Wetzig släpper barnbok efter tre års arbete

Kultur & Nöje Efter tre års hårt arbete är det äntligen dags för Anna-Karin Wetzig att släppa sin första barnbok, Årstider. Boken är en lekfull inbjudan till att reflektera över skillnader i månader och årstider, och riktar sig till barn mellan 2 och 6 år.

Spred påskglädje i Valsta

Kultur & Nöje Ungdomsstyrelsen och Söndagsskolagruppen arrangerade påskhälsning och överraskning för barnen i S:t Johannes Syrisk Ortodoxa kyrkan i Märsta, med syfte att sprida glädje och påminna om påskens betydelse.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

ica_outsider
swedol_outsider
centrum_outsider_host
nrh
connys
socialdem_sep23_outsider
kommun_skoterska_outsider
kommun_adhd_outsider
ridskola_2020_outsider
joes_outsider
moderat_bli_medlem
hockeyskola_outsider
pantamera_out