eldsjal2024_pan
Foto: Genrebild

Gott om aktiviteter trots milt sportlov

Sportlovet är bara en vecka bort. Med årets coronarestriktioner är det lika bra att stanna hemma och njuta av alla aktiviteter i kommunen.

centrum_artikel_host

Risken är stor att snön är borta till Sportlovet som inleds 1:a mars i kommunen. Men då myndigheter avråder från resor till andra delar av landet så finns det ändå en del att göra på hemmaplan.

Om vädret tillåter kommer skidspår att finnas på flera golfklubbar i kommunen, Sigtuna GK är en av dessa eller så kan du söka spår via skidspar.se. Sigtuna har en egen skidbacke, Sigtunafjället, i Prästängarna. Där finns både liftkort att lösa på plats samt skidor att hyra.

När det gäller skridskor kommer nog vädret att vara i det mildaste laget för att inta Mälaren, Sigtuna kommun har dessutom stängt ner allmänhetens åkning i ishallarna i Märsta. Dock finns utebanor i Valsta, Sigtuna, Steninge och Sätuna.

Den som vill kan också ta ett iskallt bad i sjön som säkerligen håller låg temperatur under första veckan i mars.

Mer om kultur- och fritidslivet i kommunen hittar du här

Destination Sigtuna

Nu träder nya öppettider i kraft

Kulturnyheter Biblioteket i Märstas nya öppettider trädde i kraft under månaden: - Vi förstår att många tycker att det är tråkigt och vi har gjort vårt bästa för att hitta det alternativ som vi hoppas ska påverka våra besökare minst efter att ha studerat besöksstatistiken. Men förändringen kommer självklart ändå att märkas av för våra besökare, det är oundvikligt, säger bibliotekschef Åsa Veghed.

eldsjal2024_helsida
centrum_host_helsida
pantamera_avc_helsida
connys_helsida
mp_helsida_eu

Nu ger förre polischefen ut bok om kriminaliteten i Märsta

Kulturnyheter Christoffer Bohman, en tidigare polischef, avslöjar i sin kommande bok "Hundra in i döden" den växande oorganiserade gängkriminaliteten i Sverige. Med ett unikt inifrånperspektiv beskriver han dramatiska händelser från knarkbeslag till dödligt våld, och belyser samtidens komplexa kriminella landskap.

Babblarna kommer till Kulturum

Kulturnyheter Babblarna kommer till Märsta den 28 december med en sprakande föreställning i Kulturum. Efter att ha genomfört imponerande 950 färgglada föreställningar tar de med sig något nytt och spännande för de små: ”Babblarna & Tjingeling-affären”.

Märstaborna bland de största semmelfrossarna

Nöjesnyheter Semlans magi sprider sig över landet när semmelperioden äntligen är här. Enligt Coops senaste rapport om semmelkonsumtionen är det ingen tvekan om att märstaborna gillar att frossa i det klassiska bakverket. Över två miljoner semlor försvann från Coops butiker under 2023, och även i år förväntas efterfrågan vara hög.

Nu ändras bidragen inom kultur- och fritid

Kulturnyheter Sigtuna kommun planerar för betydande förändringar i kultur- och fritidsbidragen för att främja ökat fokus på kultur och göra stödet mer ändamålsenligt. Beslutet togs under kultur- och fritidsnämndens senaste sammanträde, och förändringarna kommer särskilt att påverka bidragen inom kulturområdet.

Märstabo vann 1,7 miljoner på Lotto

Nöjesnyheter Två lyckliga invånare, en från Haninge och en från Märsta, kan nu skatta sig som miljonvinnare efter Lottos lördagsdragning. Båda spelarna matchade alla sju nummer och belönades med imponerande vinster på exakt 3 411 047 kronor var.

Ökat intresse för odling hos Herresta lada

Kulturnyheter I en tid av allmän oro och osäkerhet har intresset för odling och självförsörjning ökat markant. Hemarbete och en strävan efter en mer hållbar livsstil bidrar troligen till denna ökning. Herresta Lada, som redan har en populär odlingskurs, upplever nu ökat tryck på grund av den ökade efterfrågan på lokal matproduktion.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

centrum_outsider_host
ridskola_2020_outsider
connys
pantamera_out
nrh_sigtuna
mp_eu_outsider
eldsjal2024_out