defacto_pan2020
Olivia Jansson, högst upp på pallen.Foto: Insändarbild

Ghazal Jansson vinner Arvika Judo Cup

I en imponerande uppvisning av skicklighet och uthållighet tog Olivia Ghazal Jansson hem segern i årets Arvika Judo Cup. Den unga judo-utövaren imponerade publiken när hon besegrade sina motståndare med självsäkerhet och beslutsamhet.

centrum_artikel_host

Olivia inledde tävlingen starkt genom att möta Ida Ljungman från Uppsala Judoklubb. En intensiv kamp utspelade sig på mattan där Olivia till slut tog hem segern med imponerande teknik och precision.

I finalen ställdes Olivia mot en hård konkurrent i form av Heidi Holm-Glad. Trots att hon normalt tävlar i 57 kilo-klassen, valde Olivia att gå upp till 63 kilo för denna tävling. Det visade sig vara ett lyckosamt beslut när hon vann finalen med 1-0 på wazari.

Hennes beslutsamma attacker och försvarskunskaper imponerade domarna och publiken. För att uppnå wazari måste en judo-utövare utföra en teknik eller en kombination av tekniker som visar god kontroll över motståndaren och lägger denne i en farlig situation, men som inte är tillräckligt kraftfulla eller kontrollerade nog för att förtjäna en ippon.

Det kan inkludera tekniker som nästan resulterar i en fullständig kontroll över motståndaren, men inte helt och hållet. Två wazari-poäng, eller en wazari följt av en yuko (en lägre poäng), kan användas för att uppnå en ippon och därmed avsluta matchen med en seger. Wazari-poäng används för att bedöma och bestämma vinnaren av en judomatch om ingen ippon har uppnåtts när tiden är ute.

MIK klara för Division 3

Fotboll Resultatet mellan Bollstanäs och Frej på söndagen innebar Märsta IK är klara för Division 3 redan innan den sista omgången.

centrum_host_helsida
hockeyettan

Premiärseger för Wings

Ishockey I en intensiv och spännande match mellan Enköping och Wings slutade det med en imponerande seger för Wings med 4-1. Det var bröderna Pentlers kväll i Bahcohallen när de tillsammans satte sitt prägel på matchen. Oscar Pentler var en målskytt i toppklass och lyckades nätta två gånger, medan Oliver Pentler också bidrog med ett mål.

nrh_sigtuna
adhd_kommun
helgens matcher

Så spelar bygdens lag

Fotboll De flesta serier är nu färdigspelade. Märsta IK krigar på i trean för att undvika kval. Rosersbergs IK spelar sista matchen för säsongen på söndag

ica_helsida
herrallsvenskan

Skånela vann dramatisk match

Handboll Det var en spännande och dramatisk match mellan Skånela IF och IFK Ystad som ägde rum i Vikingahallen inför 200 ivriga åskådare. Matchen slutade med en knapp seger för hemmalaget Skånela, som vann med 27-26.

division 3

Viktig seger för MIK i streckmatchen

Fotboll Märsta IK stod starka i mötet mot IK Frej och säkrade segern med 1-0 efter en dramatisk match. Det avgörande målet kom i den 93:e minuten när Nasir Abdi Osman tog saken i egna händer och prickade in bollen i nätet.

connys_helsida
defacto_helsida
mp_ute_helsida
pantamera_avc_helsida
helgens matcher

Så spelar bygdens lag

Fotboll Det har blivit dags för nya matcher när serierna nu går in i ett slutskede. Märsta IK spelar på fredag kväll mot Norrtälje.

joes-helsida

Parasportvecka firas i kommunen

Sport Vecka 37 markerar den årliga parasportveckan i hela Sverige, och Sigtuna kommun har inte varit sämre. Under tisdagen, 12 september, har kommunen firat denna viktiga vecka genom att arrangera en minnesvärd parasportdag som syftar till att främja inkludering och möjligheter inom parasporten.

division 3

Föll mot topplaget

Fotboll Märsta IK föll mot GUSK och är nu indraget i bottenstriden på allvar med fyra matcher kvar att spela.

Kim Taekwondo på Kadett-VM

kampsport Kadett-VM i taekwondo hölls i Sarajevo mellan den 28:e och 31:a augusti. Landslaget bestod av 10 atleter i åldern 12-14 år, som hade kvalificerat sig till detta stora evenemang med över 600 deltagare från hela världen. Kim Taekwondo hade två deltagare med i landslaget.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

mp_ute_outsider
ica_outsider
ridskola_2020_outsider
nrh
centrum_outsider_host
kommun_skoterska_outsider
swedol_outsider
joes_outsider
pantamera_out
connys
kommun_adhd_outsider