centrum_panorama_hostshopping
Olivia Jansson, högst upp på pallen.Foto: Insändarbild

Ghazal Jansson vinner Arvika Judo Cup

I en imponerande uppvisning av skicklighet och uthållighet tog Olivia Ghazal Jansson hem segern i årets Arvika Judo Cup. Den unga judo-utövaren imponerade publiken när hon besegrade sina motståndare med självsäkerhet och beslutsamhet.

centrum_artikel_host

Olivia inledde tävlingen starkt genom att möta Ida Ljungman från Uppsala Judoklubb. En intensiv kamp utspelade sig på mattan där Olivia till slut tog hem segern med imponerande teknik och precision.

I finalen ställdes Olivia mot en hård konkurrent i form av Heidi Holm-Glad. Trots att hon normalt tävlar i 57 kilo-klassen, valde Olivia att gå upp till 63 kilo för denna tävling. Det visade sig vara ett lyckosamt beslut när hon vann finalen med 1-0 på wazari.

Hennes beslutsamma attacker och försvarskunskaper imponerade domarna och publiken. För att uppnå wazari måste en judo-utövare utföra en teknik eller en kombination av tekniker som visar god kontroll över motståndaren och lägger denne i en farlig situation, men som inte är tillräckligt kraftfulla eller kontrollerade nog för att förtjäna en ippon.

Det kan inkludera tekniker som nästan resulterar i en fullständig kontroll över motståndaren, men inte helt och hållet. Två wazari-poäng, eller en wazari följt av en yuko (en lägre poäng), kan användas för att uppnå en ippon och därmed avsluta matchen med en seger. Wazari-poäng används för att bedöma och bestämma vinnaren av en judomatch om ingen ippon har uppnåtts när tiden är ute.

olympiska spelen i Paris

Yolanda Ngarambe stämmer SOK

Friidrott På fredag börjar OS märstabon Yolanda Ngarambe som klarat den internationella kvalgränsen nekas av Sveriges Olympiska Kommitté. Nu stämmer hon SOK tillsammans med andra idrottare.

connys_helsida
gothia cup

Bygdens lag ute ur Gothia Cup

Fotboll Det är färdigspelat för bygdens tre lag som var på Gothia Cup; Märsta IK i P18 och Sigtuna Märsta United som har två lag i spel.

Lyckat SM för Märsta BMX

Cykel Den 6 juli deltog nio cyklister från Märsta BMX i Svenska Mästerskapen i Ängelholm, en tävling präglad av sol, regn och imponerande prestationer.

brobygget_2024
fritidsbanken_helsida
pantamera_avc_helsida

SMACK-cyklist till Paralympics

Cykel Louise Jannering är återigen med på Paralympics. Denna gång går spelen i Paris efter att OS avslutats. Jannering tävlar 6 september.

centrum_host_helsida
division 6

Sigtuna IF dominerade mot Håbo FF2

Fotboll Sigtuna IF visade sin styrka i Division 6 Södra genom att besegra Håbo FF2 med imponerande 6-3. Matchen, som spelades på Sigtunas hemmaplan, såg hemmalaget ta ledningen tidigt och dominera större delen av spelet.

Skånela med på TRIM-SM

Handboll Skånela IF, bestående av ett gäng gamla handbollsprofiler från Märsta och Stockholm, kommer att delta i Trim-SM 2024.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

connys
fritidsbanken_outsider
ridskola_2020_outsider
klara_outsider
pantamera_out
brobygget_outsider
centrum_outsider_host