centrum_panorama_hostshopping
Foto: Pressbild/Malin Gavelin

Gata i Rosersberg kan prisas

Västra Rosersberg som fått ny gata kan få priset Årets bygge inom kategori Infrastruktur.

centrum_artikel_host

I Västra Rosersberg har en ny gata med Vatten/Avlopp byggts. Projektet beskrivs som ett föredömligt anläggningsprojekt med fossilsnåla ledningsrör, respekt för biologisk mångfald och smart hantering av schaktmassor. Dessutom har man hållit budget och avslutat arbetet tre månader före deadline.

Årets Bygge 2023 består av sex kategorier, projektet i Rosersberg har nominerats inom Infrastruktur. Vatten/Avlopp har byggts tillsammans med en gata som inkluderar trafik, cykelbana, fiber, el fjärrvärme, dagvatten, skyddsvall och två stora dagvattendammar. Käppalatunneln har även anslutits till projektet, vilket är en 60 kilometer lång bergtunnel från 1969 och som betjänar drygt en halv miljon stockholmares avloppsvatten.
– Vi har haft ett nära samarbete med beställaren och kunnat hantera saker på ett väldigt bra sätt i projektet. Det kändes som en samverkansentreprenad, trots att det inte var det, säger Ulf Eriksson, entreprenadchef på SH Bygg, sten och anläggning.

joes-helsida
connys_helsida

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen med Märsta.nu, 27 maj: Väder, Kollektivtrafik, Trafik och Blåljusuppdateringar

defacto_helsida
pendelkaoset

Kraftigt reducerad pendeltågstrafik under fredagen

Notiser Stor personalbrist påverkar pendeltågstrafiken under fredagen den 26 maj. Resenärer ombeds vara medvetna om att pendeltågen kommer att gå med kraftigt reducerad trafik under dagen. Denna åtgärd beror på den aktuella bristen på personal.

nrh_sigtuna

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen med märsta.nu - 26 maj: Väder, kollektivtrafik, blåljus och trafikuppdateringar,

centrum_host_helsida

Nu invigs Tandvårdshuset i Sigtuna

Nyheter Tandvårdshuset i Sigtuna inviger sina nyrenoverade lokaler idag, den 25 maj. Beläget på Olofsgatan 10 har detta tandvårdshus varit en viktig del av Sigtunas tandvårdssamhälle sedan slutet av 1990-talet. Innan det fungerade lokalerna som både en läkarmottagning och en vårdcentral. År 2020 slogs tre olika tandvårdskliniker samman och bildade den nuvarande verksamheten.

pantamera_avc_helsida

Dörrarna stängs på pendeltågen för ett bekvämare ombordsklimat

Nyheter Från och med nästa vecka kommer pendeltågsresenärer behöva trycka på dörrknappen för att öppna dörrarna istället för att de öppnas automatiskt. Detta åtgärdas för att skapa ett bekvämare klimat ombord på tågen. För resenärer som behöver stöd eller ledsagning kommer det finnas möjlighet att beställa hjälp.

ica_helsida

Morgonkollen

Notiser Välkommen till Morgonkollen med märsta.nu! Här är de senaste uppdateringarna för dagen.

seniordag_helsida
karnkraft_m_topp

Morgonkollen

Notiser Morgonen den 23 maj presenterar märsta.nu en sammanfattning av vädret, trafikförhållandena och de senaste uppdateringarna om kollektivtrafiken.

mp_helsida
EXTRA

Kvinna greps för grov fridskränkning i Märsta

Nyheter Ett brottsoffer lyckades fly från sin bostad för att larma polisen om att hans flickvän hotat och misshandlat honom. Polisen ingrep snabbt och grep gärningspersonen, som nu hålls anhållen misstänkt för grov fridskränkning.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

mp_outsider
centrum_outsider_host
swedol_outsider
ica_outsider
nrh
connys
seniordag_outsider
ridskola_2020_outsider
joes_outsider
pantamera_out