eldsjal2024_pan
Foto: Jamshid Jamshidi

Går inte parkera mer än två timmar i Valsta

Valsta Steninge stadsdelsförening är kritiska till att det inte går att parkera mer än två timmar kring Valsta Centrum.

centrum_artikel_host

Ska man besöka någon för en längre middag eller övernattning så går det inte att parkera längre än två timmar menar Valsta Steninge stadsdelsförening.
– Om du däremot ska besöka någon, kanske är hembjuden på middag, och tänker stanna mer än två timmar så är det inte lika enkelt. Du kan behöva gå ifrån, mitt i maten, för att flytta din bil. Detta är ett problem som många råkat ut för, men som är lätt avhjälpt. Kommunen borde införa ett parkeringssystem där det är gratis de första två timmarna och möjligt att stå längre mot betalning, uppger Margareta Karlsson vid Valsta Steninge stadsdelsförening i ett mail till märsta.nu

Karlsson har också skrivit ett medborgarförslag till kommunen som skickades in redan i maj där hon efterlyser ett nytt parkeringssystem med betalning utöver två timmar vilket både kommer underlätta för de boende men också tillföra intäkter till kommunkassan enligt henne.

Sigtuna kommun skriver ett svar till märsta.nu att det krävs ett politiskt beslut för att införa avgifter på kommunala parkeringar, något sådant finns inte just nu. Ett sätt att initiera ett politiskt beslut är alltså genom medborgarförslag som Karlsson lämnat in, det har dock inte hanterats ännu av Bygg- och trafiknämnden som är den nämnd som beslutar om parkeringsavgifter.

eldsjal2024_helsida
mp_helsida_eu
connys_helsida
centrum_host_helsida
storemore_helsida
pantamera_avc_helsida

EPA-bil körde in i mur i Sigtuna

Blåljus Tidigt på eftermiddagen den 15 april rapporterades en trafikolycka i Sigtuna där en A-traktor påstås ha kört in i en mur längs Drottning Kristinas väg och Stora gatan. Polisen fick larm om händelsen vid 15-tiden på måndagen.

Nu har akutskolan öppnat

Nyheter Akutskolan som är en del av kommunledningens tiopunktsprogram har öppnat: - I Sigtuna kommuns skolor ska man känna trygghet och studiero. Att etablera en akutskola är vårt sätt att skapa goda förutsättningar för en trygg tillvaro där förutsättningar ges för att eleverna ska klara grundskolan med godkända betyg, samtidigt som vi får möjlighet att bryta destruktiva beteenden hos de som stör och förstör för andra, säger Mattias Askerson, ordförande i förskole- och grundskolenämnden

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

mp_eu_outsider
connys
pantamera_out
storemore_out
nrh_sigtuna
ridskola_2020_outsider
centrum_outsider_host
eldsjal2024_out