centrum_panorama_hostshopping
Scandinavian XPO:s kök ligger där en gammal bilverkstad låg en gång i tidenFoto: Pressbild

Gammal verkstad blev toppmodernt kök

Eurostops gamla bilverkstad blev ett toppmodernt kök på bara några månader.

centrum_artikel_host

På fyra månader byggde Gärahovs Bygg ett kök åt Arlandastads Group för Scandinavian XPO i gamla Eurostop. Det var den gamla bilverkstaden som blev kök i två plan. Köket ska förse evenemang och mässor med mat. Kapaciteten är 3500 portioner.
– Här var bara en enda stor, rå yta med garageportar. Att förvandla den till ett toppmodernt storkök i två plan på 4 månader, som var kundens krav, har varit extremt tufft. I normala fall hade vi behövt 6-7 månader för att klara detta så det har varit en bedrift. Det var nästan så att det var vadslagning på byggarbetsplatsen mot slutet om vi skulle klara det eller inte, säger Thomas Augustsson, projektchef Gärahovs Bygg Stockholm.

Bygget var långt ifrån problemfritt och Arlandastad Group hade tuffa krav. I normala fall hade det behövts 6-7 månader för att bygga klart. Samtidigt har miljökraven varit höga och konstruktion som utmanat med enorma fläktaggregat som ska integreras i betongbjälklag och stålkonstruktioner. Under byggets gång har man stött på berg när man ska lägga avlopp. Bygget blev klart 17:e december.

fritidsbanken_helsida
connys_helsida
mp_tack_helsida
centrum_host_helsida
pantamera_avc_helsida
brobygget_2024

Företagsklimatet anses vara på bättringsvägen

Näringsliv Enligt en nyligen genomförd enkät av Svenskt Näringsliv upplever företagen i Sigtuna kommun ett förbättrat företagsklimat. 154 företag i Sigtuna deltog i undersökningen "Lokalt företagsklimat", som totalt samlade svar från över 3800 företag i Stockholms län. Resultaten visar en positiv utveckling inom flera områden jämfört med föregående år.

Minskad brottslighet prio för sigtunaföretagare

Näringsliv Minskad brottslighet och ökad trygghet står högst på önskelistan för att förbättra företagsklimatet i Sigtuna, enligt Svenskt Näringslivs årliga enkät Lokalt företagsklimat. Enkäten, som omfattar över 3 800 företag i Stockholms län, inklusive 154 från Sigtuna, visar att sex av tio Sigtunaföretag efterlyser satsningar på säkerhet och trygghet.

Arlanda driver på resenärstillväxten hos Swedavia

Näringsliv Under april månad valde över 2,6 miljoner resenärer att använda Swedavias tio flygplatser, enligt ny statistik från Swedavia. Detta representerar en ökning med knappt 1,5 procent jämfört med samma period föregående år. Den fortsatta tillväxten är främst drivet av en stigande efterfrågan på utrikesresor, särskilt från Stockholm Arlanda Airport.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

brobygget_outsider
mp_tack_outsider
connys
centrum_outsider_host
pantamera_out
fritidsbanken_outsider
nrh_sigtuna
ridskola_2020_outsider