centrum_panorama_hostshopping
Beata Bocek var först ut under söndagen i &ArtFoto: Pressbild/Sigtuna kommun

Gamla simhallen blir musikplats

Gamla Valsta simhall är sedan i våras en kulturplats, i simbassängen ska nu ett antal musiker uppträda.

centrum_artikel_host

Valsta simhalls lokaler har sedan i våras fungeras som konst- och kulturplats under &Art, ett projekt som Sigtuna Museum ligger bakom. I söndags var det dags för ett musikmöten som ska främja musiklivet i kommunen.
– Tonvikten ligger på att hitta musiker från olika traditioner med olika bakgrund och unika uttryck – och i och med det även tilltala en väldigt blandad publik. Genom musiken hoppas vi kunna erbjuda nya möjligheter till dialog för att nå förståelse, inkluderande och samverkan, att musiken ska lösa upp gränser. Förhoppningsvis kan också något nytt och spännande hända rent musikaliskt, säger projektledaren Anders Corso

Spelningarna kommer att hållas varannan söndag i Valsta simhall. Igår var det Beata Bocek, sångerska, musiker och kompositör som spelade gitarr, dragspel, ukulele och annat. Bocek är sigtunabo men ursprungligen från Tjeckien.
– Att valet föll på skickliga Beata Bocek som första akt beror bland annat på att hennes musik är en så spännande blandning av flera olika traditioner. Personligen ser jag också väldigt mycket fram emot spelningen den 17 november, fortsätter Corso

17:e november kommer det att vara en drömbokning enligt Corso. Professionella musikerna och kommuninvånarna Manus Holmström och Samer Eibou intar bassängen.
– Magnus är nyckelharpist och Samer, som flytt från Syrien, spelar Bouzouk.

Anders Corso efterlyser även musiker från kommunen som vill spela i simhallen. Entrén kommer att vara gratis och tanken är att musiken ska passa både gammal som ung.

Nytt konstverk invigs i Märsta Centrum

Kulturnyheter Invigningen av Märsta Centrums nya konstverk, som ursprungligen skulle ha ägt rum den 25 maj, har nu blivit framflyttad till den 16 juni kl. 12:00. Invigningen kommer att ske i samband med Märsta Centrums sommarfest.

connys_helsida

uppdaterad Philip Alouch Årets Eldsjäl i Valsta

Märstafolket Philip Alouch, en välkänd och uppskattad profil i Valsta, har utsetts till Årets Eldsjäl av Vi är Valsta. Alouch, som föddes och växte upp i Valsta, känner sig hedrad över att ha blivit både nominerad och utvald för denna utmärkelse. Trots att han ogärna står i centrum, är han tacksam över erkännandet.

mp_tack_helsida
fritidsbanken_helsida
vårfester

Vårfester runt om i kommunen

Nöjesnyheter Lördagen 25 maj är det Vårfest runt om i kommunen med Kulturskolans dag i Sigtuna och Märsta, Mellan Hägg och Syren samt Bygdens Dag i Österby. Dessvärre ställdes Vårfesten i Märsta Centrum in med kort varsel.

centrum_host_helsida
pantamera_avc_helsida

Nytt koncept för Sigtuna Möte

Nöjesnyheter Sigtuna Möte, en årlig tradition med sina rötter i det sista jordbruksmötet från 1912, tar i år en annorlunda form. Istället för två dagars marknad har arrangörerna valt att koncentrera allt till en enda dag – lördagen den 31 augusti.

brobygget_2024

Över 700 nya svenska medborgare i kommunen

Kulturnyheter Under 2023 fick över 700 invånare i Sigtuna kommun möjligheten att kalla sig svenska medborgare. För att fira denna viktiga milstolpe bjuder kommunen in till den årliga medborgarskapsceremonin på Borgmästarängen den 6 juni, Sveriges nationaldag.

Nu träder nya öppettider i kraft

Kulturnyheter Biblioteket i Märstas nya öppettider trädde i kraft under månaden: - Vi förstår att många tycker att det är tråkigt och vi har gjort vårt bästa för att hitta det alternativ som vi hoppas ska påverka våra besökare minst efter att ha studerat besöksstatistiken. Men förändringen kommer självklart ändå att märkas av för våra besökare, det är oundvikligt, säger bibliotekschef Åsa Veghed.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

pantamera_out
centrum_outsider_host
ridskola_2020_outsider
nrh_sigtuna
fritidsbanken_outsider
connys
mp_tack_outsider
brobygget_outsider