vintermarknad_pan
Foto: Daniel Iskandar

Fyrfackskärlen rullas ut

Under nästan ett och ett halvt år har förberedelserna pågått för att rulla ut de nya fyrfackskärlen i kommunen.

centrum_artikel_host

Som märsta.nu rapporterat kommer de nya fyrfackskärlen för avfallsinsamling att rulla ut under hösten. Först ut är fritidshusen som får sina kärl utbytta redan på måndag.
– I Sigtuna kommun kommer villahushållen att få sina fyrfackskärl i slutet av november. Från och med vecka 43 kommer samtliga villahushållsägare att få nya tömningsdagar, säger Patrik Magnusson, projektledare på Sigtuna Vatten & Renhållning AB.

Sigtuna tillsammans med Håbo, Bro och Knivsta har gjort en gemensam upphandling om det nya avfallsinsamlingssystemet med fyrfackskärl istället för dagens två kärl. Tills dess att samtliga fått sina kärl kommer mat och restavfall tömmas samtidigt enligt schemat. En app, SIVAB, lanseras och där finns information om öppettider på Återvinningscentralen, återvinningsstationer med mera:
– Vi vill förenkla för våra kommuninvånare. Från och med mitten av oktober lanserar vi vår nya app. Där kan man bland annat få påminnelser direkt i mobilen om när det är dags att ställa ut sina kärl för tömning, säger Winand Hendriks, avfallschef på Sigtuna Vatten & Renhållning AB.

pantamera_avc_helsida
defacto_helsida
julmarknad_2022
budget2023

(S)-kritik mot besparingar på 27 miljoner

Nyheter Den borgerliga kommunledningens budget klubbade på onsdagen men Socialdemokraterna är kritiska till besparingar i budgeten: - Vi har ställt frågan flera gånger under budgetdebatten men inte fått svar på vilka nedskärningar det är som ligger på bordet. Vi får inga svar och det är fegt, säger Marie Axelsson (S).

agy_oppethus
centrum_host_helsida
vintermarknad_helsida
dackskifte_helsida
budget2023

Budgetdebatt på onsdagen: Stora utmaningar väntar

Politik Onsdag 30:e november ska budgeten klubbas för 2023: - Att Sverige, Sigtuna och resten av världen står inför mycket stora ekonomiska utmaningar 2023 på grund av flera sammanvägda faktorer råder ingen oenighet kring, säger Bengt Hellström (KD), gruppledare.

advent_kyrka_helsida
connys_helsida
moderat_pan_helsida

Ljusmanifestation för att uppmärksamma mäns våld mot kvinnor

Notiser En Ljusmanifestation hölls i Valsta i torsdags för att uppmärksamma mäns våld mot kvinnor: - Vi är tacksamma för att varje år få vara med och bidra med en aktiv ståndpunkt mot våldet mot kvinnor och det är en självklarhet för oss att medverka med andra föreningar, organisationer och kommunen kring frågan, sa Sibtain Govani från Shiamuslimska församlingen i Valsta

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

vintermarknad_outsider
connys
marknaden_outsider
nrh
pantamera_out
dackskifteoutsider
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
centrum_outsider_host
kyrka_outsider_advent