kommun_skoterska
Foto: Daniel Iskandar

Fyrfackskärlen rullas ut

Under nästan ett och ett halvt år har förberedelserna pågått för att rulla ut de nya fyrfackskärlen i kommunen.

centrum_artikel_host

Som märsta.nu rapporterat kommer de nya fyrfackskärlen för avfallsinsamling att rulla ut under hösten. Först ut är fritidshusen som får sina kärl utbytta redan på måndag.
– I Sigtuna kommun kommer villahushållen att få sina fyrfackskärl i slutet av november. Från och med vecka 43 kommer samtliga villahushållsägare att få nya tömningsdagar, säger Patrik Magnusson, projektledare på Sigtuna Vatten & Renhållning AB.

Sigtuna tillsammans med Håbo, Bro och Knivsta har gjort en gemensam upphandling om det nya avfallsinsamlingssystemet med fyrfackskärl istället för dagens två kärl. Tills dess att samtliga fått sina kärl kommer mat och restavfall tömmas samtidigt enligt schemat. En app, SIVAB, lanseras och där finns information om öppettider på Återvinningscentralen, återvinningsstationer med mera:
– Vi vill förenkla för våra kommuninvånare. Från och med mitten av oktober lanserar vi vår nya app. Där kan man bland annat få påminnelser direkt i mobilen om när det är dags att ställa ut sina kärl för tömning, säger Winand Hendriks, avfallschef på Sigtuna Vatten & Renhållning AB.

centrum_host_helsida
adhd_kommun
ica_helsida

Kommunen växer mest i Skånela och Märsta

Nyheter Sigtuna kommun har under de senaste åren varit på stark tillväxtspår, och enligt färsk statistik från Statistiska centralbyrån (SCB) har befolkningen ökat betydligt. Vid årsskiftet 2023 hade kommunen nått en befolkning på 51 876 invånare, en ökning med imponerande 20 procent under den senaste tioårsperioden.

connys_helsida

Man greps med vapen och kniv

Blåljus En dramatisk händelse utspelade sig idag på Terminal 5 på när en man greps vid säkerhetskontrollen med ett vapen och en kniv i sitt handbagage.

SJ utökar trafiken till Arlanda

Nyheter Från och med den 10 december 2023 kommer SJ att implementera en spännande ny tidtabell som kommer att påverka resenärer över hela landet. En av de mest efterlängtade förändringarna är återinförandet av direkttåg mellan Stockholm och Uppsala, som lovar att minska restiden mellan de två städerna avsevärt.

defacto_helsida
mp_ute_helsida

Mälardslasrådet träffas om Arlandas framtid

Politik 70 politiker från Mälardalsrådets infrastruktursamarbete kommer att samlas på Clarion Hotel Arlanda Airport för att diskutera och fatta beslut om framtiden för transportnätverket i Stockholm-Mälarregionen. Målet är att förbättra regionens internationella tillgänglighet och öka konkurrenskraften.

nrh_sigtuna
joes-helsida

Idoler och fältare gör gemensam sak mot psykisk ohälsa

Nyheter I en inspirerande sammanslagning av engagemang och kreativitet samlades Sigtuna kommuns fältassistenter Pelle, Camilla, Roger och Carina tillsammans med välkända artister och en passionerad föreläsare i Råbergshallen förra lördagen. Syftet med evenemanget var att sprida medvetenhet om psykisk hälsa och samla in medel till förmån för Suicide Zero.

pantamera_avc_helsida

Pristak på Arlanda införs

Nyheter Arlanda har länge varit föremål för resenärers ilska över de hutlösa matpriserna som erbjuds vid terminalerna. Nu, som ett svar på dessa klagomål, tar Swedavia ett steg mot att sätta stopp för de tokdyra måltiderna.

EXTRA

Grov misshandel på buss

Blåljus Under natten till söndag inträffade en allvarlig misshandel på en buss mellan Märsta och Sigtuna där fem okända gärningspersoner är nu misstänkta för brottet. Polisen utreder händelsen som grov misshandel.

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen 24 september: märsta.nu ger dig den senaste informationen

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

pantamera_out
centrum_outsider_host
mp_ute_outsider
kommun_skoterska_outsider
ica_outsider
swedol_outsider
nrh
ridskola_2020_outsider
kommun_adhd_outsider
connys
joes_outsider