moderat_pan_nov
Foto: CompuGroup Medical Sweden AB

Fyra procent har vaccinerats

Nästan fyra procent hat vaccinerats mot covid-19 till och med vecka 8.

centrum_artikel_host

Vaccinationen av kommuninvånare går vidare, efter vecka 8 har 3,9 procent fått sin första dos och 2,2 procent fått två doser enligt siffror från Nationella vaccinationsregistret och Folkhälsomyndigheten som Newsworthy har sammanställt. 1498 personer i kommunen hade fått vaccin mot covid-19. I ett länsperspektiv hör Sigtuna till en av de med lägst andel vaccinerade, bara i fyra andra kommuner är det lägre andel vaccinerade.

Av grannkommunerna har Väsby 4,5 procent, Bro 4,8 och Vallentuna 4,9 procent. Största andelen vaccinerade finns i Norrtälje med drygt 4600 personer och 9 procent av befolkningen.

Den grupp som vaccineras just nu är dem som har hemsjukvård eller hemtjänst med omsorgsinsatser och ASIH enligt 1177 Vårdguiden.

Här kan du läsa mer om vaccinationsordningen i Region Stockholm

Budgetdebatt på onsdagen: Stora utmaningar väntar

Politik Onsdag 30:e november ska budgeten klubbas för 2023: - Att Sverige, Sigtuna och resten av världen står inför mycket stora ekonomiska utmaningar 2023 på grund av flera sammanvägda faktorer råder ingen oenighet kring, säger Bengt Hellström (KD), gruppledare.

advent_kyrka_helsida
julmarknad_2022
defacto_helsida
dackskifte_helsida
pantamera_avc_helsida

Ljusmanifestation för att uppmärksamma mäns våld mot kvinnor

Notiser En Ljusmanifestation hölls i Valsta i torsdags för att uppmärksamma mäns våld mot kvinnor: - Vi är tacksamma för att varje år få vara med och bidra med en aktiv ståndpunkt mot våldet mot kvinnor och det är en självklarhet för oss att medverka med andra föreningar, organisationer och kommunen kring frågan, sa Sibtain Govani från Shiamuslimska församlingen i Valsta

moderat_pan_helsida
vintermarknad_helsida
connys_helsida
centrum_host_helsida
agy_oppethus
busshållsplatsmordet

Rättegång utan misstänkt i HD

Notiser Högsta domstolen tog upp Busshållsplatsmordet på tisdagen - Men den misstänkte som är delgiven inställde sig inte då han befaras vara i Sierra Leone.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

vintermarknad_outsider
dackskifteoutsider
swedol_outsider
marknaden_outsider
nrh
kyrka_outsider_advent
ridskola_2020_outsider
connys
pantamera_out
centrum_outsider_host