defacto_pan2020
Foto: UC

Fyra konkurser i kommunen

Konkurserna i kommunen fortsätter öka för i år, det var fyra konkurser i år och totalt är ökningen åtta procent i år.

centrum_artikel_host

Efter ytterligare fyra konkurser i kommunen har antalet konkurser ökat med åtta procent i år. 14 företag har gått i konkurs i år, en ökning med ett företag. I hela länet har dock antalet konkurser minskat från 705 till 679 under perioden januari-april. UC skriver i ett pressmeddelande att både kriget i Ukraina och pandemin som fortfarande pågår inte påverkar svenska företag särskilt mycket.
– Med tanke på det omvärldsläge som vi har blir jag förvånad av att utvecklingen för svenska företag, och då även inom lågmarginalbranscher såsom detaljhandeln, fortsatt är positiv. Konkurserna har totalt sett faktiskt minskat i Sverige under hela våren inom de flesta branscher. Sveriges ekonomi står fortfarande stark med en hög efterfrågan, säger Richard Damberg, analytiker på UC.

pantamera_avc_helsida
joes-helsida
dack_helsida
centrum_host_helsida

Handelsbanken stänger i Märsta Centrum

Näringsliv Handelsbanken som haft kontor i Märsta i flera decennier stänger och flyttar till Sigtuna: - Bakgrunden till Handelsbankens nuvarande omorganisation är att allt fler kunder väljer digitala mötesplatser för sina bankaffärer och i mindre utsträckning väljer att besöka bankkontor, säger kontorschefen Johanna Estman Larsson.

ica_helsida
connys_helsida
defacto_helsida

Så deklarerar du smartast

Näringsliv Nyligen damp deklarationen ner i kommuninvånares brevlådor eller e-brevlådor, Norra Redovisningsbyråns ägare Johan Sandberg ger råd för en smidig deklaration.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

connys
ica_outsider
centrum_outsider_host
dack_outsider
nrh
joes_outsider
pantamera_out
ridskola_2020_outsider
swedol_outsider