moderat_fokus_pan
Foto: UC

Fyra konkurser i kommunen

Konkurserna i kommunen fortsätter öka för i år, det var fyra konkurser i år och totalt är ökningen åtta procent i år.

centrum_artikel_host

Efter ytterligare fyra konkurser i kommunen har antalet konkurser ökat med åtta procent i år. 14 företag har gått i konkurs i år, en ökning med ett företag. I hela länet har dock antalet konkurser minskat från 705 till 679 under perioden januari-april. UC skriver i ett pressmeddelande att både kriget i Ukraina och pandemin som fortfarande pågår inte påverkar svenska företag särskilt mycket.
– Med tanke på det omvärldsläge som vi har blir jag förvånad av att utvecklingen för svenska företag, och då även inom lågmarginalbranscher såsom detaljhandeln, fortsatt är positiv. Konkurserna har totalt sett faktiskt minskat i Sverige under hela våren inom de flesta branscher. Sveriges ekonomi står fortfarande stark med en hög efterfrågan, säger Richard Damberg, analytiker på UC.

Två bolag i konkurs

Ekonomi Vecka 19 innebar att två företag i kommunen begärdes i konkurs. Siffrorna för vecka 20 är ännu ej klara.

moderat_fokus_helsida
nrh_sigtuna
defacto_helsida
mp_ute_helsida
connys_helsida

Handelsbanken stänger i Märsta Centrum

Ekonomi Handelsbanken som haft kontor i Märsta i flera decennier stänger och flyttar till Sigtuna: - Bakgrunden till Handelsbankens nuvarande omorganisation är att allt fler kunder väljer digitala mötesplatser för sina bankaffärer och i mindre utsträckning väljer att besöka bankkontor, säger kontorschefen Johanna Estman Larsson.

hockeyskola_helsida
centrum_host_helsida

Så deklarerar du smartast

Ekonomi Nyligen damp deklarationen ner i kommuninvånares brevlådor eller e-brevlådor, Norra Redovisningsbyråns ägare Johan Sandberg ger råd för en smidig deklaration.

adhd_kommun
ica_helsida
pantamera_avc_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

pantamera_out
swedol_outsider
mp_ute_outsider
ridskola_2020_outsider
nrh
kommun_adhd_outsider
hockeyskola_outsider
centrum_outsider_host
moderat_bli_medlem
kommun_skoterska_outsider
ica_outsider
connys