eldsjal2024_pan
Foto: UC

Fyra konkurser i kommunen

Konkurserna i kommunen fortsätter öka för i år, det var fyra konkurser i år och totalt är ökningen åtta procent i år.

centrum_artikel_host

Efter ytterligare fyra konkurser i kommunen har antalet konkurser ökat med åtta procent i år. 14 företag har gått i konkurs i år, en ökning med ett företag. I hela länet har dock antalet konkurser minskat från 705 till 679 under perioden januari-april. UC skriver i ett pressmeddelande att både kriget i Ukraina och pandemin som fortfarande pågår inte påverkar svenska företag särskilt mycket.
– Med tanke på det omvärldsläge som vi har blir jag förvånad av att utvecklingen för svenska företag, och då även inom lågmarginalbranscher såsom detaljhandeln, fortsatt är positiv. Konkurserna har totalt sett faktiskt minskat i Sverige under hela våren inom de flesta branscher. Sveriges ekonomi står fortfarande stark med en hög efterfrågan, säger Richard Damberg, analytiker på UC.

steningekompani_helsida
eldsjal2024_helsida

Här renas tusentals liter vatten om dagen

Näringsliv Arlandastad Group engagerar sig i utvecklingsprojekt som syftar till att göra en positiv skillnad för samhället och miljön. I östra Arlandastad har det anlagts dammar som renar tusentals liter vatten om dagen.

mp_helsida_eu

Log Max etablerar hos DSV i Rosersberg

Näringsliv Log Max, en ledande tillverkare av moderna skördaraggregat för skogsmaskiner, har valt att samarbeta med DSV för hanteringen av deras reservdelslager på DSV:s logistikcenter i Rosersberg.

storemore_helsida

Så dyra är Arlandas räksmörgåsar

Näringsliv En diskussion om de höga priserna på flygplatserna i Sverige fick ny fart när SEB:s seniorekonom Johan Javeus delade med sig av sina erfarenheter på den sociala medieplattformen X i höstas.

connys_helsida
pantamera_avc_helsida
centrum_host_helsida

Politiker presenterar åtgärder för Arlandas konkurrenskraft

Näringsliv En ny rapport från politiker i Mälardalsrådets temagrupp belyser åtgärder för att stärka Arlandas konkurrenskraft, främja tåg- och sjötrafik samt säkerställa internationell tillgänglighet mot kontinenten och Norge. Ledare från olika regioner betonar Arlandas nyckelroll och behovet av statligt stöd för att säkerställa en framgångsrik infrastrukturutveckling.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

pantamera_out
centrum_outsider_host
connys
storemore_out
eldsjal2024_out
nrh_sigtuna
ridskola_2020_outsider
stentekompani_outsider
mp_eu_outsider