Kvarteret SilverskattenFoto: Sigtuna stadsängar

Fyra hus miljöcertifieras i Sigtuna stadsängar

Silverskatten i Sigtuna stadsängar har certifierats som Miljöbyggnad Silver: - Vi är stolta över att vi har uppfyllt kraven för Miljöbyggnad Silver, säger SigtunaHems projektledare Leonidha Llambro.

Fyra hus i kvarteret Silverskatten i Sigtuna stadsängar har certifierats av Sweden Green Building Council som Miljöbyggnad Silver. Vilket innebär att husen uppfyller högt ställda miljökrav på bland annat energiförbrukning, ventilation, fuktsäkring.
– I hela vår verksamhet så fokuserar vi både på den sociala och miljömässiga hållbarheten. Som ansvarstagande bostadsbolag är det självklart att vi bygger för Miljöbyggnad Silver, säger SigtunaHems vd Göran Langer i ett uttalande på SigtunaHems hemsida.

SigtunaHem kommer i framtida bostadsbyggande att ta hänsyn till miljöaspekterna för att bygga miljövänligt och hållbart. 600 nya lägenheter ska byggas de kommande åren, både hyresrätter och bostadsrätter. Närmast i Sigtuna stadsängar är det kvarteret Höskullen med 100-tal lägenheter. Stationshusen är ett annat projekt och i Norrbacka pågår omvandling där nya hus levererats av BoKlok.

Bostadsmarknaden står sig stark

Bostad Bostadsmarkanden i kommunen visar inga röda siffror för varken bostadsrätter eller villor den senaste tremånadersperioden. Villapriserna har gått upp med hela tolv procent sedan juni.

Stor ökning av vräkningar som drabbar barn

Bostad Enligt färsk statistik från Kronofogden var det första halvåret i år många barn som drabbades av vräkningar: – Antalet barn som berörs ökar när det totala antalet vräkningar går upp. Det kan vara barn som mister sitt hem, men det kan också handla om barn som bor på deltid hos en förälder som vräks, säger Davor Vuleta, privatekonomisk talesperson på Kronofogden.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening