Kvarteret SilverskattenFoto: Sigtuna stadsängar

Fyra hus miljöcertifieras i Sigtuna stadsängar

Silverskatten i Sigtuna stadsängar har certifierats som Miljöbyggnad Silver: - Vi är stolta över att vi har uppfyllt kraven för Miljöbyggnad Silver, säger SigtunaHems projektledare Leonidha Llambro.

Fyra hus i kvarteret Silverskatten i Sigtuna stadsängar har certifierats av Sweden Green Building Council som Miljöbyggnad Silver. Vilket innebär att husen uppfyller högt ställda miljökrav på bland annat energiförbrukning, ventilation, fuktsäkring.
– I hela vår verksamhet så fokuserar vi både på den sociala och miljömässiga hållbarheten. Som ansvarstagande bostadsbolag är det självklart att vi bygger för Miljöbyggnad Silver, säger SigtunaHems vd Göran Langer i ett uttalande på SigtunaHems hemsida.

SigtunaHem kommer i framtida bostadsbyggande att ta hänsyn till miljöaspekterna för att bygga miljövänligt och hållbart. 600 nya lägenheter ska byggas de kommande åren, både hyresrätter och bostadsrätter. Närmast i Sigtuna stadsängar är det kvarteret Höskullen med 100-tal lägenheter. Stationshusen är ett annat projekt och i Norrbacka pågår omvandling där nya hus levererats av BoKlok.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening