centrum_panorama_hostshopping
Liam Wahlström, Oscar Bröms, Timujin Nilsson och Ville Pitkänen.Foto: Wings

Fyra från Wings i TV-Pucken

Wingsspelarna Liam Wahlström, Oscar Bröms, Timujin Nilsson och Ville Pitkänen har tagits ut till TV-Pucken för Uppland: - Jag är glad och tacksam att jag fått äran att vara med Upplands TV-puck lag och förtroendet att få vara assisterande kapten, säger Oscar Bröms till märsta.nu

centrum_artikel_host

Efter ett par uttagningsträningar har Uppland offentliggjort vilka som spelar i TV-pucken. Uppland är i Grupp A där de ställs mot Stockholm Nord, Stockholm Syd, Södermanland, SIF-laget och Gotland. I Upplands lag finns i år fyra spelare representerade från Wings; Liam Wahlström, Oscar Bröms, Timujin Nilsson och Ville Pitkänen.

Bröms assisterande kapten
märsta.nu tog pulsen på Oscar Bröms, Sigtuna, efter beskedet om att han kommit med:
– Jag är glad och tacksam att jag fått äran att vara med Upplands TV-puck lag och förtroendet att få vara assisterande kapten. Det är ett skönt gäng att spela med. Jag ser fram mot att möta andra lag i kvalspelet, säger han.

Prioriterar både skola och hockey
Det är hård träning och stort brinnande intresse för hockeyn som är en bidragande orsak till att samtliga spelare tagits ut. Oscar Bröms berättar att han satsar hårt även på skolan men att målet är att göra det bästa med hockeyn samtidigt för att se hur långt han kan ta sig. Han tränar fem dagar i veckan, både individuellt och med laget.
– Mitt fokus nu är att Upplands-laget ska gå så långt som möjligt i TV-pucken. Och jag ska göra mitt bästa för att laget ska gå så bra som möjligt och ha en rolig tid tillsammans.

TV-Pucken spelas 9-11 september på Gotland för Upplands lag. Matcherna brukar tv-sändas.

pantamera_avc_helsida
defacto_helsida
moderat_fokus_helsida
helgens matcher

Så spelar bygdens lag

Fotboll Det har blivit dags för nya matcher när serierna nu går in i ett slutskede. Märsta IK spelar på fredag kväll mot Norrtälje.

nrh_sigtuna

Parasportvecka firas i kommunen

Sport Vecka 37 markerar den årliga parasportveckan i hela Sverige, och Sigtuna kommun har inte varit sämre. Under tisdagen, 12 september, har kommunen firat denna viktiga vecka genom att arrangera en minnesvärd parasportdag som syftar till att främja inkludering och möjligheter inom parasporten.

connys_helsida

Ghazal Jansson vinner Arvika Judo Cup

kampsport I en imponerande uppvisning av skicklighet och uthållighet tog Olivia Ghazal Jansson hem segern i årets Arvika Judo Cup. Den unga judo-utövaren imponerade publiken när hon besegrade sina motståndare med självsäkerhet och beslutsamhet.

centrum_host_helsida
division 3

Föll mot topplaget

Fotboll Märsta IK föll mot GUSK och är nu indraget i bottenstriden på allvar med fyra matcher kvar att spela.

joes-helsida

Kim Taekwondo på Kadett-VM

kampsport Kadett-VM i taekwondo hölls i Sarajevo mellan den 28:e och 31:a augusti. Landslaget bestod av 10 atleter i åldern 12-14 år, som hade kvalificerat sig till detta stora evenemang med över 600 deltagare från hela världen. Kim Taekwondo hade två deltagare med i landslaget.

skanela_helsida
ica_helsida
helgens matcher

Så spelar bygdens lag

Fotboll Det är Superfredag för fotbollen i kommunen med matcher för Rosersberg, Wigör och Märsta IK.

sap_sep23_helsida
svenska cupen

Toppmatch stundar i Vikingahallen

Handboll På fredag den 1 september kommer det att vara en spännande handbollsmatch i Vikingahallen. Skånelas herrlag kommer att möta Handbollsliga-laget Hammarby IF HF i den sista gruppspelsmatchen och samtidigt gruppfinalen i grupp 4 av ATG Svenska Cupen. Matchen börjar klockan 19:00.

division 3

Märsta IK och Västerås IK delar poängen i en intensiv match

Fotboll I en spännande och målrik första halvlek mellan Märsta IK och Västerås IK slutade matchen oavgjort med 2-2. Mohammed Mohamed var i fokus med två tidiga mål för Västerås IK, medan Märsta IK kämpade tillbaka genom Filip Rauhala och Kevin Toure. Trots en mållös andra halvlek förblev resultatet oförändrat, och Märsta IK befäste sin placering på kvalplats inför kommande utmaningar i fotbollssäsongen.

hockeyskola_helsida
svenska cupen

Andra raka för Skånela i Svenska Cupen

Handboll Skånela herrar vann på bortaplan mot VästeråsIrsta i den andra omgången av ATG Svenska Cupens gruppspel. Trots att de låg under med 14-13 i halvtid lyckades de vinna med 33-27.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

hockeyskola_outsider
ica_outsider
centrum_outsider_host
connys
nrh
pantamera_out
socialdem_sep23_outsider
swedol_outsider
skanela_outsider
ridskola_2020_outsider
joes_outsider
moderat_bli_medlem