eldsjal2024_pan
Foto: Jamshid Jamshidi/Arkiv

Fyra döms efter brutal misshandel

Fyra personer döms efter en brutal misshandel på Tingvallavägen i Märsta. En man drogs in i en bil av de fyra männen och utsattes sen för slag och sparkar.

centrum_artikel_host

Det var i början av september som den brutala misshandeln inträffade under en lördagsmorgon. Flera märstabor blev vittne till händelsen. En man släpades in i en bil och utsattes för slag och sparkar innan han sen kastades ut mitt på Tingvallavägen. Vittnena hotades därefter av gärningspersonerna. Nu har fyra personer dömts, varav tre för grov misshandel. Flera döms för övergrepp i rättssak.

En av de dömda uppges vara en känd gängkriminell person som trots att han varit i landet sedan tidig tonår inte skaffat sig egen försörjning. Mannen döms till fängelse i ett år och sju månader, därefter ska han utvisas till Uganda och förbjuds att återvända de närmaste tio åren. En man i 30-årsåldern döms till det längsta fängelsestraffet, 2 år och två månader, för grovt övergrepp i rättssak, ringa narkotikabrott och brott mot lagen om förbud beträffande knivar och andra farliga föremål. Mannnen som utsattes för grov misshandel ska även få skadestånd på 40 000 kronor.

EXTRA

Ungdomar slogs i Märsta

Blåljus Polis larmades till ett bråk i Märsta där ett 15-tal ungdomar ska ha varit inblandade strax före klockan 16.

mp_helsida_eu
pantamera_avc_helsida
EXTRA

Ytterligare beslag på Arlanda

Blåljus Gränspolisen har under söndagen upprättat ytterligare anmälningar om penningtvättsbrott, den andra denna helg då det i lördags också beslagtogs kontanter och klockor.

centrum_host_helsida

Morgonkollen

Notiser Här är morgonkollen med uppdateringar från märsta.nu för den 21 april:

eldsjal2024_helsida
connys_helsida

EPA-bil körde in i mur i Sigtuna

Blåljus Tidigt på eftermiddagen den 15 april rapporterades en trafikolycka i Sigtuna där en A-traktor påstås ha kört in i en mur längs Drottning Kristinas väg och Stora gatan. Polisen fick larm om händelsen vid 15-tiden på måndagen.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

mp_eu_outsider
ridskola_2020_outsider
eldsjal2024_out
pantamera_out
connys
centrum_outsider_host
nrh_sigtuna