eldsjal2024_pan
1909 Sigtuna stadshotellFoto: Pressbild
Fika på RC ChocolatFoto: RC Chocolat
Båthuset i Sigtunas hamnFoto: Arkiv/Daniel Iskander

Fyra från Sigtuna i White Guide

Sigtuna står sig bra i White Guide och har med två kök, ett café och ett hotell.

centrum_artikel_host

Vill man äta, bo eller fika högkvalitativt så är Sigtuna rätt stad för det. Många turister besöker varje dag Sigtuna för att ta del av dess rika utbud. I staden finns två restauranger som är med i White guide, ett café och ett hotell.

Enligt White Guide håller Restaurang 1909 i Sigtuna, det vill säga Sigtuna stadshotells kök, Mycket god klass. Utnämningen går tillbaka sedan 2019 i mars.

Båthuset var med under förra ägarna i White Guide men behövde genomgå en ny testning av juryn innan den kunde få sin nya klassning. Sedan sommaren 2019 är det Mycket god klass även där.

När det gäller cafeér är det RC Chocolat som är med från Sigtuna. RC Chocolat håller ”Mästarklass” vilket är den högsta klassen ett café kan hålla:
”R C Chocolat är värt en omväg till denna kulturstad. Passa på att njuta av stadens eget bakverk, sigtunakakan på karlsbaderdeg.”

Sedan 2018 håller 1909 Sigtuna Stadshotell ”Exceptionell nivå”. Hotellet är dels landets minsta femstjärniga hotell och dels håller köket Mycket god klass. Allt är av högsta kvalitet helt enkelt dessutom med mälarutsikt från några av rummen.

Här kan du ta del av White Guide för Sigtuna

Nu träder nya öppettider i kraft

Kulturnyheter Biblioteket i Märstas nya öppettider trädde i kraft under månaden: - Vi förstår att många tycker att det är tråkigt och vi har gjort vårt bästa för att hitta det alternativ som vi hoppas ska påverka våra besökare minst efter att ha studerat besöksstatistiken. Men förändringen kommer självklart ändå att märkas av för våra besökare, det är oundvikligt, säger bibliotekschef Åsa Veghed.

mp_helsida_eu
steningekompani_helsida
pantamera_avc_helsida
connys_helsida
eldsjal2024_helsida
storemore_helsida

Nu ger förre polischefen ut bok om kriminaliteten i Märsta

Kulturnyheter Christoffer Bohman, en tidigare polischef, avslöjar i sin kommande bok "Hundra in i döden" den växande oorganiserade gängkriminaliteten i Sverige. Med ett unikt inifrånperspektiv beskriver han dramatiska händelser från knarkbeslag till dödligt våld, och belyser samtidens komplexa kriminella landskap.

Babblarna kommer till Kulturum

Kulturnyheter Babblarna kommer till Märsta den 28 december med en sprakande föreställning i Kulturum. Efter att ha genomfört imponerande 950 färgglada föreställningar tar de med sig något nytt och spännande för de små: ”Babblarna & Tjingeling-affären”.

centrum_host_helsida

Märstaborna bland de största semmelfrossarna

Nöjesnyheter Semlans magi sprider sig över landet när semmelperioden äntligen är här. Enligt Coops senaste rapport om semmelkonsumtionen är det ingen tvekan om att märstaborna gillar att frossa i det klassiska bakverket. Över två miljoner semlor försvann från Coops butiker under 2023, och även i år förväntas efterfrågan vara hög.

Nu ändras bidragen inom kultur- och fritid

Kulturnyheter Sigtuna kommun planerar för betydande förändringar i kultur- och fritidsbidragen för att främja ökat fokus på kultur och göra stödet mer ändamålsenligt. Beslutet togs under kultur- och fritidsnämndens senaste sammanträde, och förändringarna kommer särskilt att påverka bidragen inom kulturområdet.

Märstabo vann 1,7 miljoner på Lotto

Nöjesnyheter Två lyckliga invånare, en från Haninge och en från Märsta, kan nu skatta sig som miljonvinnare efter Lottos lördagsdragning. Båda spelarna matchade alla sju nummer och belönades med imponerande vinster på exakt 3 411 047 kronor var.

Ökat intresse för odling hos Herresta lada

Kulturnyheter I en tid av allmän oro och osäkerhet har intresset för odling och självförsörjning ökat markant. Hemarbete och en strävan efter en mer hållbar livsstil bidrar troligen till denna ökning. Herresta Lada, som redan har en populär odlingskurs, upplever nu ökat tryck på grund av den ökade efterfrågan på lokal matproduktion.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

eldsjal2024_out
centrum_outsider_host
connys
nrh_sigtuna
stentekompani_outsider
pantamera_out
ridskola_2020_outsider
mp_eu_outsider
storemore_out