centrum_panorama_hostshopping
1909 Sigtuna stadshotellFoto: Pressbild
Fika på RC ChocolatFoto: RC Chocolat
Båthuset i Sigtunas hamnFoto: Arkiv/Daniel Iskander

Fyra från Sigtuna i White Guide

Sigtuna står sig bra i White Guide och har med två kök, ett café och ett hotell.

centrum_artikel_host

Vill man äta, bo eller fika högkvalitativt så är Sigtuna rätt stad för det. Många turister besöker varje dag Sigtuna för att ta del av dess rika utbud. I staden finns två restauranger som är med i White guide, ett café och ett hotell.

Enligt White Guide håller Restaurang 1909 i Sigtuna, det vill säga Sigtuna stadshotells kök, Mycket god klass. Utnämningen går tillbaka sedan 2019 i mars.

Båthuset var med under förra ägarna i White Guide men behövde genomgå en ny testning av juryn innan den kunde få sin nya klassning. Sedan sommaren 2019 är det Mycket god klass även där.

När det gäller cafeér är det RC Chocolat som är med från Sigtuna. RC Chocolat håller ”Mästarklass” vilket är den högsta klassen ett café kan hålla:
”R C Chocolat är värt en omväg till denna kulturstad. Passa på att njuta av stadens eget bakverk, sigtunakakan på karlsbaderdeg.”

Sedan 2018 håller 1909 Sigtuna Stadshotell ”Exceptionell nivå”. Hotellet är dels landets minsta femstjärniga hotell och dels håller köket Mycket god klass. Allt är av högsta kvalitet helt enkelt dessutom med mälarutsikt från några av rummen.

Här kan du ta del av White Guide för Sigtuna

defacto_helsida
pantamera_avc_helsida
ica_helsida
mp_helsida

ADAAM vann en Grammis

Nöjesnyheter Under onsdagskvällen hölls Grammisgalan, den årliga musikprisutdelningen som hyllar det bästa inom svensk musik. Bland de vinnarna fanns Märstaartisten ADAAM, som tillsammans med Loam var nominerad för låten "Fakka ur".

connys_helsida

Brännplattan Open gör comeback

Nöjesnyheter Efter två års uppehåll på grund av pandemin är Brännplattan Open brännbollsturnering tillbaka i Sigtuna kommun. Evenemanget, som syftar till att utse kommunens bästa brännbollslag, kommer att hållas lördagen den 3 juni på Vikingafältet i Märsta.

centrum_host_helsida

Sigtuna stad firar Valborg med traditionell sång och brasa

Nöjesnyheter Sigtuna stad har en lång tradition av att fira Valborg med majbrasor och körsång. Sedan början av 1900-talet har invånarna i Sigtuna stad samlats för att välkomna våren med eld och sång. Ursprungligen tändes majbrasan på Harberget, men på 1920-talet tillkom traditionen med körsång och tal när Sigtunastiftelsen etablerades, och firandet hölls då uppe på Klockbacken. På 1950- och 1960-talen hölls firandet nere vid hamnen.

Nu finns samtidsbilder från kommunen

Kulturnyheter Stockholms läns museum har lanserat 10 000 bilder från länsbor i ett samtidsalbum: - Jätteroligt att vi nu har nått 10 000 fotografier i Samtidsbild. De uppladdade fotografierna en unik bild av det samtida livet och vardagen i vårt län som bidrar till vårt gemensamma kulturarv, säger museichef Annelie Kurttila.

joes-helsida

Kulturpriset och Årets ungdomsledare utsedda

Kulturnyheter Kultur- och fritidsnämnden i Sigtuna kommun har nyligen beslutat om vilka som kommer att ta emot Kulturpriset och Årets ungdomsledare för år 2022. Priset delas ut till personer som utfört intressefyllt och framgångsrikt arbete inom kulturella eller idrottsliga områden i kommunen.

elon_helsida

Wetzig släpper barnbok efter tre års arbete

Kulturnyheter Efter tre års hårt arbete är det äntligen dags för Anna-Karin Wetzig att släppa sin första barnbok, Årstider. Boken är en lekfull inbjudan till att reflektera över skillnader i månader och årstider, och riktar sig till barn mellan 2 och 6 år.

Spred påskglädje i Valsta

Kulturnyheter Ungdomsstyrelsen och Söndagsskolagruppen arrangerade påskhälsning och överraskning för barnen i S:t Johannes Syrisk Ortodoxa kyrkan i Märsta, med syfte att sprida glädje och påminna om påskens betydelse.

valstadagen

FunkisFiket invigdes

Nöjesnyheter Förra veckan invigdes FunkisFiket i Träffpunkten, en plats där personer med funktionsvariationer kan träffas en kväll i veckan.

nrh_sigtuna

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

mp_outsider
ica_outsider
valstadagen_outsider
centrum_outsider_host
pantamera_out
joes_outsider
ridskola_2020_outsider
swedol_outsider
nrh
connys
student_outsider