centrum_panorama_hostshopping
Foto: Kronofogden

Fyra barn drabbades av vräkning förra året

Kronofogden verkställde tre vräkningar i kommunen förra året som drabbade fyra barn.

centrum_artikel_host

Förra året verkställdes 19 vräkningar i kommunen, ett antal som varit jämt de senaste tre åren, även under pandemin. Dock inkommer för ansökningar om vräkningar till Kronofogden, men de verkställda vräkningarna ökar inte. När det gäller påverkade barn i samband med vräkningar så fanns det tre fall i kommunen där barn var inblandade och totalt drabbades fyra barn i samband med vräkningar. Det fanns fall som skulle påverka 23 barn som inte verkställdes enligt Kronofogden.
– Ingen vill att barn ska behöva uppleva en vräkning. För att vända utvecklingen krävs samverkan mellan kommuner och hyresvärdar på lokal nivå, för att så tidigt som möjligt fånga upp problemen. Det bästa är om parterna kan lösa situationen innan skulden växer och utan att vi behöver kopplas in, säger Kim Jonsson på Kronofogdens förebyggande verksamhet.

connys_helsida
mp_helsida_eu

Sigtunas rådhus fyllde 280 år

Nyheter I lördags firade Sigtuna en viktig milstolpe – det var 280 år sedan Sigtuna Rådhus invigdes av Eric Kihlman den 18 maj 1744. Detta historiska ögonblick markerades av invånarna med glädje och stolthet över stadens rika kulturarv.

Extra

Sigtunas befolkning minskade

Nyheter Sigtuna kommun upplevde en befolkningsminskning med 31 personer under första kvartalet 2024, vilket är den största minskningen under ett kvartal på hela 2000-talet. Trots att fler barn föddes än personer dog, var det fler som flyttade från kommunen än till den, vilket resulterade i en minskning av invånarantalet.

eldsjal2024_helsida
seniormassa_pan
centrum_host_helsida
pantamera_avc_helsida
bygdensdag_helsida

Sveriges Lärare larmar: För stora barngrupper

Nyheter Enligt nya rapporter är över hälften av alla barngrupper i förskolan i Sverige större än de rekommenderade riktlinjerna. I Sigtuna kommun är 67 procent av de åldersindelade barngrupperna för stora, vilket är en ökning jämfört med föregående år. Sveriges Lärare kräver nu att regeringen lagstiftar om barngruppernas storlek för att säkerställa barnens välbefinnande och pedagogiska kvalitet.

Axelssons motion om lustgasförbud får stöd

Politik Kommunstyrelsen har ett viktigt steg i kampen mot missbruk av lustgas genom att bifalla Socialdemokraternas motion om förbud mot dess användning i berusningssyfte. Förslaget, framlagt av Marie Axelsson (S), har stöd från kommunstyrelsen, där Moderaterna har majoritet tillsammans med Sverigedemokraterna, Kristdemokraterna och Samling för Sigtuna.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

centrum_outsider_host
pantamera_out
eu_valet_outsider
eldsjal2024_out
seniormassa_outsider
nrh_sigtuna
bygdensdag_outsider
ridskola_2020_outsider
connys
mp_eu_outsider