centrum_panorama_hostshopping
OBS! Genrebild. Barnen på bilden har inget med artikeln att göraFoto: Genrebild/Daniel Iskander

Fyra barn drabbade av vräkningar

Det första halvåret i år har fyra barn påverkats i samband med vräkningar uppger Kronofogden.

centrum_artikel_host

Kronofogdens senaste siffror visar att fyra barn drabbades i samband med två genomförda vräkningar i kommunen det första halvåret i år. Det är fortfarande samma antal ärenden som förra året men antalet barn har ökat från tre till fyra. Antalet barn som påverkas har dock kraftigt gått ner sedan 2020 när tio barn berördes i samband med fyra genomförda vräkningar. Även 2017 var det tio barn som drabbades i samband med vräkningar. Annars brukar det ligga kring 3-6 fall per halvår. Det är dock över regeringens mål om noll barn. I hela länet var det hela 72 barn som drabbades i samband med 39 vräkningar, 50 av dessa var permanent boende.
– Nu vill vi att fler kommuner och hyresvärdar ska arbeta än mer aktivt och förebyggande så att färre vräks, särskilt när det finns barn inblandade. Ett sätt är till exempel att hyresvärden kontaktar hyresgästen redan vid den första uteblivna betalningen och tillsammans försöker hitta en lösning, säger Reza Saleh Baars, sektionschef på Kronofogden.

connys_helsida
centrum_host_helsida
pantamera_avc_helsida
sigtunakampen_helsida

Sveriges Lärare larmar: För stora barngrupper

Nyheter Enligt nya rapporter är över hälften av alla barngrupper i förskolan i Sverige större än de rekommenderade riktlinjerna. I Sigtuna kommun är 67 procent av de åldersindelade barngrupperna för stora, vilket är en ökning jämfört med föregående år. Sveriges Lärare kräver nu att regeringen lagstiftar om barngruppernas storlek för att säkerställa barnens välbefinnande och pedagogiska kvalitet.

eldsjal2024_helsida
mp_helsida_eu

Axelssons motion om lustgasförbud får stöd

Politik Kommunstyrelsen har ett viktigt steg i kampen mot missbruk av lustgas genom att bifalla Socialdemokraternas motion om förbud mot dess användning i berusningssyfte. Förslaget, framlagt av Marie Axelsson (S), har stöd från kommunstyrelsen, där Moderaterna har majoritet tillsammans med Sverigedemokraterna, Kristdemokraterna och Samling för Sigtuna.

Så motverkas isolering och ensamhet bland seniorer

Nyheter Sigtuna kommun har tagit initiativ till att motverka ofrivillig ensamhet bland äldre genom att genomföra hälsosamtal med kommuninvånare över 80 år under våren, i samarbete med företaget Seniorglädje. Syftet med samtalen är att fånga upp signaler om social isolering och informera om olika senioraktiviteter i kommunen.

Sigtuna långt ner som barnvänlig kommun

Nyheter En ny sammanställning från Länsförsäkringar har avslöjat vilka kommuner som erbjuder de mest barnvänliga miljöerna i Sverige, sedda ur barnens perspektiv. Resultaten pekar tydligt på att Vellinge, beläget i Skåne, är landets mest barnvänliga kommun, med Lidingö och Danderyd som tätt följande på andra och tredje plats.

Färre än en tredjedel har cykelavstånd till jobbet

Notiser Enligt den senaste analysen från Statistiska Centralbyrån (SCB) har nästan en tredjedel av svenskarna möjlighet att cykla till jobbet på bara 15 minuter. Detta är en del av den vision som kallas för 15-minutersstaden, där det ska vara möjligt att på kort tid nå viktiga destinationer som jobb, skola och affärer genom hållbara transportmedel som cykel eller gång.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

connys
nrh_sigtuna
centrum_outsider_host
mp_eu_outsider
ridskola_2020_outsider
eu_valet_outsider
pantamera_out
sigtunakampen_outsider
eldsjal2024_out