nationaldagen_pan

Fyra av tio avlidna saknar stödinsatser

Fyra av tio som avlidit med covid-19 har inte haft varken hemtjänst eller bott på särskilt boende, vilket är en ökning bland den kategorin de senaste månaderna.

centrum_artikel_host

Under stora delar av pandemin har det konstant varit två av tre avlidna bland kommuninvånarna som haft antingen hemtjänst eller bott på särskilt boende. Nu börjar dessa siffror minska en aning, särskilt boende är kvar kring 34 procent av de avlidna medan hemtjänst minskar kraftigt med uppemot 8-9 procentenheter till 24 procent av de avlidna. Personer som avlidit som varken haft hemtjänst eller särskilt boende uppgår nu till 41 procent. Totalt i kommunen har 111 avlidit med covid-19.

Under den så kallade tredje vågen har således avlidna med covid-19 varit helt utan så kallade insatser utan bor i eget boende. Dock visar Socialstyrelsens siffror att större delen av de som avlidit med covid-19 haft minst två underliggande sjukdomar samt att ålder är en faktor.

 

connys_helsida
seniormassa_pan
mp_helsida_eu
pantamera_avc_helsida

Snart sommaruppehåll för renoveringen av Stora Gatan

Notiser Renoveringsarbetet på Stora gatan fortskrider enligt plan och den sista etappen för denna omgång påbörjas den 17 maj och avslutas den 11 juni. Därefter görs ett uppehåll fram till augusti, och arbetet återupptas den 19 augusti.

centrum_host_helsida

Uppmaning att spara vatten: Hög vattenförbrukning

Nyheter I norra Storstockholm går det åt ovanligt mycket dricksvatten just nu. Norrvatten, som förser 14 kommuner i området med dricksvatten, uppmanar nu både privatpersoner och verksamheter att spara på kranvattnet. Detta är nödvändigt för att vattenverket ska kunna producera tillräckligt med vatten för alla.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

centrum_outsider_host
seniormassa_outsider
pantamera_out
connys
nrh_sigtuna
ridskola_2020_outsider
eu_valet_outsider
nationaldag_outsider
mp_eu_outsider