vinter_pan
Foto: Daniel Iskander/Arkiv

Fyra års fängelse för grov misshandel i Märsta

En 57-årig man döms till fängelse i fyra år för grov misshandel som skedde i våras i Märsta.

centrum_artikel_host

Det var natten mot 8:e april som det uppstod någon form av konflikt mellan två män i en lägenhet i Märsta. En 57-årig man högg den andre mannen med en kniv i bröstkorgen varpå allvarliga skador på bröstkorgen uppstod. Åklagaren åtalade mannen för mordförsök. När domen meddelades förra veckan ansåg tingsrätten inte att det fanns omständigheter för att 57-åringen haft för avsikt att beröva mannen livet. Händelsen skedde spontant och någon form av provokation låg bakom. 57-åringen hämtade sen en kökskniv attackerade mannen med ett hugg. Han döms nu för grov misshandel till fyra års fängelse.

slottsby_helsida
ica_helsida

Långa lastbilar kan få köra genom kommunen

Nyheter En banbrytande förändring i svensk vägtrafik kommer träda i kraft den 1 december när lastbilar får en utökad längd på upp till 34,5 meter. Detta innebär att fordonen nu kan bli nästan tio meter längre än tidigare tillåtet.

oppethus_dec
nrh_sigtuna

Polisen varnar nu för bildelsstölder

Nyheter Ett ökande antal stölder av airbags, rattar, navigationsutrustning och byggmaskiner skapar oro i Sigtuna, Upplands Väsby och Sollentuna. Företagsbilar och fordon med kostsamma verktygsuppsättningar är särskilt utsatta för denna typ av brott.

defacto_helsida
storemore_helsida

Ny rapport: Så robust är Sigtuna kommun

Nyheter Sigtuna är på 19:e plats i länet av 26 kommuner och 97 i riket av 260 kommuner när WSP släpper sin årliga ranking över kommunernas förmåga att hantera kriser och motstå förändringar i en osäker omvärld.

vinter_helsida
joes-helsida

Var tredje elev tar inte gymnasieexamen

Nyheter En ny genomgång av statistik från Skolverket avslöjar att i Sigtuna kommun klarade endast 70 procent av eleverna att ta gymnasieexamen inom tre år. Denna siffra speglar en nationell trend där nästan 30 procent av eleverna i hela landet inte når examen inom samma tidsram.

connys_helsida
pantamera_avc_helsida

Trafikolycka på E4:an vid Arlanda

Blåljus En trafikolycka som involverar fyra personbilar inträffade på E4 vid trafikplats 181 Arlanda i riktning mot Stockholm. Polisen kontaktades om händelsen och är på plats.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

oppethus_out
swedol_outsider
ica_outsider
storemore_out
pantamera_out
joes_outsider
ridskola_2020_outsider
nrh
slottsby_outsider
connys
vinter_outsider