kommun_skoterska
Foto: Rosie Alm/Sigtuna kommun

FunkisFiket invigs i Träffpunkten

Nu på onsdag invigs en ny mötesplats för invånare med funktionsnedsättning, FunkisFiket på Träffpunkten i Kulturtorget.

centrum_artikel_host

Nu på onsdag öppnar FunkisFiket i Träffpunkten i Kulturtorget. Det kommer vara en plats för den som är 16 år eller äldre med aktiviteter och samvaro för den som är över 16 år. FunkisFiket är varje omsdag. Ansvarig för att utveckla fritidsfrågor för personer med funktionsnedsättning är Malin Bernt på Sigtuna kommun.
– Det är många som har efterfrågat en sådan här plats, ett ställe där de kan få vara sig själva och bli accepterade för det. Det finns många som känner att de inte passar in någonstans i vårt samhälle, som kanske inte klarar av att vara i stora grupper med mycket ljud och som känner att de måste tänka på att vara sitt bästa jag hela tiden för att få vara med. De har berättat för mig att de tycker att det är skönt att vara på en plats med andra som också har funktionsnedsättningar, för då kan de slappna av bättre.

FunkisFiket behöver ingen anmälan utan är öppet mellan 17.30-20.00. Aktiviteter man kan göra är spela spel, skapa, måla, fika och givetvis prata. Även Öppen scen för den som vill uppträda. Invigningskvällen bjuder på tal.
– Det är glädjande att vår nya satsning på aktiviteter för funktionsnedsatta gör att det gamla Fiket nu kan återuppstå och få namnet FunkisFiket. Vi vet att behovet att ha en trygg träffpunkt är stort och jag är väldigt nöjd med att vi kan skapa en meningsfull fritid för både ungdomar och äldre, uppger Lars Björling (SfS), ordförande i Kultur- och fritidsnämnden.

Tidigare i år öppnade även Funkismåndag i Ungdomens hus i Märsta mellan 14-17 då det är fritt fram för barn, ungdomar och yngre vuxna med funktionsnedsättning att få komma och dansa, spela biljard och pingis.
– Jag har varit ute och genomfört en undersökning kring vad den här målgruppen vill göra på fritiden. Sammanställningen på idéer och önskemål är inte klar än, men det kommer att komma fler aktiviteter att göra i kommunen allt eftersom, säger Malin Bernt.

Mälardslasrådet träffas om Arlandas framtid

Politik 70 politiker från Mälardalsrådets infrastruktursamarbete kommer att samlas på Clarion Hotel Arlanda Airport för att diskutera och fatta beslut om framtiden för transportnätverket i Stockholm-Mälarregionen. Målet är att förbättra regionens internationella tillgänglighet och öka konkurrenskraften.

hockeyskola_helsida
moderat_fokus_helsida

Idoler och fältare gör gemensam sak mot psykisk ohälsa

Nyheter I en inspirerande sammanslagning av engagemang och kreativitet samlades Sigtuna kommuns fältassistenter Pelle, Camilla, Roger och Carina tillsammans med välkända artister och en passionerad föreläsare i Råbergshallen förra lördagen. Syftet med evenemanget var att sprida medvetenhet om psykisk hälsa och samla in medel till förmån för Suicide Zero.

connys_helsida

Pristak på Arlanda införs

Nyheter Arlanda har länge varit föremål för resenärers ilska över de hutlösa matpriserna som erbjuds vid terminalerna. Nu, som ett svar på dessa klagomål, tar Swedavia ett steg mot att sätta stopp för de tokdyra måltiderna.

pantamera_avc_helsida
defacto_helsida
EXTRA

Grov misshandel på buss

Blåljus Under natten till söndag inträffade en allvarlig misshandel på en buss mellan Märsta och Sigtuna där fem okända gärningspersoner är nu misstänkta för brottet. Polisen utreder händelsen som grov misshandel.

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen 24 september: märsta.nu ger dig den senaste informationen

ica_helsida

Man misstänkts för våldsamt motstånd och olaga hot på Arlanda

Blåljus Under de tidiga morgontimmarna på utspelade sig en händelse på Terminal 5 vid en av Sveriges mest trafikerade flygplatser, där en man greps av polisen efter att ha misstänkts för våldsamt motstånd mot tjänstemän. Händelsen ägde rum i avgångshallen på terminalen och ledde till ett pådrag av polis och säkerhetsvakter.

joes-helsida

Morgonkollen

Notiser Välkommen till Morgonkollen med märsta.nu, din dagliga uppdatering om vad som händer i kommunen. Här är dagens sammanfattning:

nrh_sigtuna

Fler parkeringsplatser utanför Forum

Nyheter Arbetet med att utöka antalet parkeringsplatser vid Forum, beläget i korsningen Ringvägen/Stockholmsvägen i Märsta, har nu påbörjats. Detta efterlängtade projekt är en välkommen nyhet för anställda och besökare i området.

Landshövdingen besökte kommunen

Nyheter Landshövdingen Anna Kinberg-Batra besökte Sigtuna kommun den 21 september. Under besöket betonade hon vikten av Arlanda och dess omgivningar för tillväxt, säkerhet och hållbarhet både för regionen och hela landet.

adhd_kommun
sap_sep23_helsida
centrum_host_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

centrum_outsider_host
socialdem_sep23_outsider
ridskola_2020_outsider
moderat_bli_medlem
kommun_skoterska_outsider
kommun_adhd_outsider
hockeyskola_outsider
joes_outsider
ica_outsider
nrh
pantamera_out
connys
swedol_outsider