centrum_panorama_hostshopping
Foto: Rosie Alm/Sigtuna kommun

FunkisFiket invigs i Träffpunkten

Nu på onsdag invigs en ny mötesplats för invånare med funktionsnedsättning, FunkisFiket på Träffpunkten i Kulturtorget.

centrum_artikel_host

Nu på onsdag öppnar FunkisFiket i Träffpunkten i Kulturtorget. Det kommer vara en plats för den som är 16 år eller äldre med aktiviteter och samvaro för den som är över 16 år. FunkisFiket är varje omsdag. Ansvarig för att utveckla fritidsfrågor för personer med funktionsnedsättning är Malin Bernt på Sigtuna kommun.
– Det är många som har efterfrågat en sådan här plats, ett ställe där de kan få vara sig själva och bli accepterade för det. Det finns många som känner att de inte passar in någonstans i vårt samhälle, som kanske inte klarar av att vara i stora grupper med mycket ljud och som känner att de måste tänka på att vara sitt bästa jag hela tiden för att få vara med. De har berättat för mig att de tycker att det är skönt att vara på en plats med andra som också har funktionsnedsättningar, för då kan de slappna av bättre.

FunkisFiket behöver ingen anmälan utan är öppet mellan 17.30-20.00. Aktiviteter man kan göra är spela spel, skapa, måla, fika och givetvis prata. Även Öppen scen för den som vill uppträda. Invigningskvällen bjuder på tal.
– Det är glädjande att vår nya satsning på aktiviteter för funktionsnedsatta gör att det gamla Fiket nu kan återuppstå och få namnet FunkisFiket. Vi vet att behovet att ha en trygg träffpunkt är stort och jag är väldigt nöjd med att vi kan skapa en meningsfull fritid för både ungdomar och äldre, uppger Lars Björling (SfS), ordförande i Kultur- och fritidsnämnden.

Tidigare i år öppnade även Funkismåndag i Ungdomens hus i Märsta mellan 14-17 då det är fritt fram för barn, ungdomar och yngre vuxna med funktionsnedsättning att få komma och dansa, spela biljard och pingis.
– Jag har varit ute och genomfört en undersökning kring vad den här målgruppen vill göra på fritiden. Sammanställningen på idéer och önskemål är inte klar än, men det kommer att komma fler aktiviteter att göra i kommunen allt eftersom, säger Malin Bernt.

mp_tack_helsida
centrum_host_helsida
connys_helsida

Renoveringen av Stora gatan pausas över sommaren

Notiser Renoveringen av Stora gatan i Sigtuna har gått enligt tidsplan och alla vårens etapper är nu färdiga. Som planerat kommer arbetet att pausas över sommaren för att inte störa handeln och turismen under högsäsongen, och det återupptas igen den 19 augusti.

fritidsbanken_helsida

Skyfall förväntas i kommunen idag

Notiser Meteorologerna har utfärdat en varning för skyfallsliknande regn i Sigtuna kommun och övriga delar av södra Svealand och norra Götaland. Enligt prognoserna kommer kraftiga skurar att bildas under eftermiddagen, vilket kan ge stora mängder regn lokalt och orsaka översvämningar.

SSHL satsar på ny belysning som en del av energieffektiviseringen

Nyheter Sigtunaskolan Humanistiska Läroverket (SSHL) har genom finansiering från EU tagit ett stort steg mot hållbarhet och energieffektivisering. Med stöd från Signify och EU-projektet "Eco2 Schools as New European Bauhaus Lab" har skolan sett märkbara förbättringar i både energieffektivitet och studiemiljö.

pantamera_avc_helsida
brobygget_2024

Sommarlovsbiljetten är igång

Nyheter Under sommarperioden 5 juni till 27 augusti reser ungdomar mellan 12 och 18 år gratis med SL-trafiken. Initiativet med lovkortet är ett steg från Region Stockholm för att uppmuntra miljövänliga resor.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

mp_tack_outsider
fritidsbanken_outsider
nrh_sigtuna
ridskola_2020_outsider
connys
centrum_outsider_host
brobygget_outsider
pantamera_out