nationaldagen_pan
Kerstin Eriksson och Lars BjörlingFoto: Sigtuna kommun

FunkisFiket invigdes

Förra veckan invigdes FunkisFiket i Träffpunkten, en plats där personer med funktionsvariationer kan träffas en kväll i veckan.

centrum_artikel_host

Lars Björling (SfS), ordförande i kultur- och fritidsnämnden, och Kerstin Eriksson (KD), ordförande i äldre- och omsorgsnämnden klippte bandet och förklarade FunkisFiket i Träffpunkten invigt. FunkisFiket är en plats där personer med funktionsvarianter kan träffas en kväll i veckan för att umgås eller delta i olika aktiviteter.
– Det är glädjande att vår nya satsning på aktiviteter för funktionsnedsatta gör att det gamla Fiket nu kan återuppstå och få namnet FunkisFiket. Vi vet att behovet att ha en trygg träffpunkt är stort och jag är väldigt nöjd med att vi kan skapa en meningsfull fritid för både ungdomar och äldre, uppger Lars Björling (SfS).

Läs mer: FunkisFiket i Träffpunkten

vårfester

Vårfester runt om i kommunen

Nöjesnyheter Lördagen 25 maj är det Vårfest runt om i kommunen med Kulturskolans dag i Sigtuna och Märsta, Mellan Hägg och Syren samt Bygdens Dag i Österby. Dessvärre ställdes Vårfesten i Märsta Centrum in med kort varsel.

eldsjal2024_helsida
bygdensdag_helsida
mp_helsida_eu

Nytt koncept för Sigtuna Möte

Nöjesnyheter Sigtuna Möte, en årlig tradition med sina rötter i det sista jordbruksmötet från 1912, tar i år en annorlunda form. Istället för två dagars marknad har arrangörerna valt att koncentrera allt till en enda dag – lördagen den 31 augusti.

Över 700 nya svenska medborgare i kommunen

Kulturnyheter Under 2023 fick över 700 invånare i Sigtuna kommun möjligheten att kalla sig svenska medborgare. För att fira denna viktiga milstolpe bjuder kommunen in till den årliga medborgarskapsceremonin på Borgmästarängen den 6 juni, Sveriges nationaldag.

connys_helsida
pantamera_avc_helsida
seniormassa_pan

Nu träder nya öppettider i kraft

Kulturnyheter Biblioteket i Märstas nya öppettider trädde i kraft under månaden: - Vi förstår att många tycker att det är tråkigt och vi har gjort vårt bästa för att hitta det alternativ som vi hoppas ska påverka våra besökare minst efter att ha studerat besöksstatistiken. Men förändringen kommer självklart ändå att märkas av för våra besökare, det är oundvikligt, säger bibliotekschef Åsa Veghed.

centrum_host_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

eu_valet_outsider
eldsjal2024_out
nationaldag_outsider
nrh_sigtuna
bygdensdag_outsider
connys
pantamera_out
seniormassa_outsider
centrum_outsider_host
ridskola_2020_outsider